puss pisze:zaraz idę karmić Maćka. dostanie minimalną dawkę Megalii. on waży 4 kg. dostanie 0,2 ml. zobaczymy. jeśli chociaż trochę zaskoczy, dostanie jutro więcej. później pomyślimy nad tym, co dalej, jakie konsultacje.
Trzymaj się, Kasiu

Moderator: Estraven
puss pisze:zaraz idę karmić Maćka. dostanie minimalną dawkę Megalii. on waży 4 kg. dostanie 0,2 ml. zobaczymy. jeśli chociaż trochę zaskoczy, dostanie jutro więcej. później pomyślimy nad tym, co dalej, jakie konsultacje.
milenap pisze:"Normalna" dawka, jaką mi podawała wetka (ja już nie pamiętam nazwiska, ale szukałam po calej Polsce weta z doświadczeniem w podawaniu megace=megali=cachexanu - ta sama substacja czynna octan megestrolu, tylko różne nazwy handlowe -, telefonicznie dotarłam do wetki z Krakowa, ona mi podawała dawki) to 0,1 ml/kg m.c. Mówiła mi, ze w skrajnych przypadkach stosują większe, nasz też był cieżki, ale zadziałała mała dawka.
Puss, pilnuj bardzo tego oddychaniamoja Melka naprawde już była w tragicznym stanie, niejeden wet by ją uśpił od razu, kilka nocy z głowy i czuwanie, zeby w razie czego podać szybko dożylnie steryd (dlatego dostawała u weta tylko te krótkodziałające, zebym w razie czego miała w nocy co podać). Ale gdybym te noce odpuściła, to jej by nie było
puss pisze:dobrze, możemy skonsultować...
jeżeli Maciek przeżyje noc, możemy konsultować...
dalia pisze:puss pisze:dobrze, możemy skonsultować...
jeżeli Maciek przeżyje noc, możemy konsultować...
oj tam nie gadaj
jutro zadzwonie i pogadam - dam znać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 870 gości