Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 15, 2025 12:51 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:Ja mam tylko YT, Netflix i CDA premium to się nie wypowiem

A ja, poza wspomnianymi, Canal+ (ale oni cały czas są w opcji vod), showmax, disney+ i jeszcze chyba coś. Zaczynam się powoli gubić :)
Na marginesie - platformy obecne na vod, szerszą ofertę mają za pośrednictwem internetu

Vod owszem ale upierdliwe ogląda się na laptopie.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto lip 15, 2025 13:21 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:

A ja, poza wspomnianymi, Canal+ (ale oni cały czas są w opcji vod), showmax, disney+ i jeszcze chyba coś. Zaczynam się powoli gubić :)
Na marginesie - platformy obecne na vod, szerszą ofertę mają za pośrednictwem internetu

Tak, dlatego przerzucam z laptopa na ekran telewizora. Kolejny kabel więcej :twisted:
I dlatego tak dopytuję o funkcję smart
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto lip 15, 2025 13:32 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:

Tak, dlatego przerzucam z laptopa na ekran telewizora. Kolejny kabel więcej :twisted:

Ja tak nie umiem :-)

jozefina1970

Post » Wto lip 15, 2025 13:43 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:

Ja tak nie umiem :-)

Umiesz :)
Trzeba połączyć laptopa z telewizorem kablem HDMI, zmienić ustawienie na telewizorze i jedziesz :ok:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Wto lip 15, 2025 13:47 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Mów do mnie jeszcze :twisted:

jozefina1970

Post » Wto lip 15, 2025 15:23 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

i wlaśnie dlatego, zeby nie latać z kablami, potrzebny jest smart i domowa sieć wifi :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lip 15, 2025 15:26 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Z tym. ze "Qled ma slabe matryce" to nie wiem o co mu biega tak po prawdzie. Ze awaryjne, ze szybciej wysiadaja, ze obraz gorszy? Niespecjalnie sie to potwierdza na fachowych forach, jakas miejska legenda. No chyba, ze "OLED lepszy". Pewnie ze lepszy ale i prawie 2x drozszy, a 90% ludzi i tak nie dostrzeze ŻADNEJ roznicy. Swoja droga 40" z OLEDami chyba nie ma, najmniejszy to widzialem 42".

Tutaj sensowne i niedrogie TCL (jakos mam zaufanie do tej marki, widzialem kilka i naprawde dobrze sie sprawuja jak na te cene):
Z QLED
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... 92956bf4eb

Ale jesli QLED bee, to sa i klasyczne LEDowce
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... RAEALw_wcB
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Wto lip 15, 2025 17:34 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

jozefina1970 pisze:Mów do mnie jeszcze :twisted:

Jeśli wróci do mnie ukochany LG, zrobię Ci serię zdjęć poglądowych :) To jest proste, sama zobaczysz
izka53 pisze:i wlaśnie dlatego, zeby nie latać z kablami, potrzebny jest smart i domowa sieć wifi :mrgreen:

A po co latać? Mam na stałe tv podłączone do laptopa. Zresztą bez sensu byłoby pozbywać się dobrego telewizora tylko po to, żeby zamienić go na smarta.

Katarzynka01

Post » Wto lip 15, 2025 17:43 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Lifter pisze:Z tym. ze "Qled ma slabe matryce" to nie wiem o co mu biega tak po prawdzie. Ze awaryjne, ze szybciej wysiadaja, ze obraz gorszy? Niespecjalnie sie to potwierdza na fachowych forach, jakas miejska legenda. No chyba, ze "OLED lepszy". Pewnie ze lepszy ale i prawie 2x drozszy, a 90% ludzi i tak nie dostrzeze ŻADNEJ roznicy. Swoja droga 40" z OLEDami chyba nie ma, najmniejszy to widzialem 42".

Tutaj sensowne i niedrogie TCL (jakos mam zaufanie do tej marki, widzialem kilka i naprawde dobrze sie sprawuja jak na te cene):
Z QLED
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... 92956bf4eb

Ale jesli QLED bee, to sa i klasyczne LEDowce
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... RAEALw_wcB

To teraz błagam - jak chłop krowie na rowie :)
1. Może mnie się coś pomyliło? Odbiornik to odbiornik, gdy 15 lat temu kupowałam swój nie było LED, OLED, QLED wiec w ogóle się nie zastanawiałam nad tym.
2. Z tego co piszesz i co poczytałam wynika mi, że tv LED w zupełności zaspokoi nasze potrzeby. Czy gdzieś się mylę? Ma mieć ładny obraz. Czy mi się wydaje, czy te wszystkie różnice są w sumie mało wychwytywalne dla ludzkiego oka? Poza grami, ale jak mówiłam, ja na telewizorze nie gram, jakoś mi to nie pasi. Przyzwyczajenie najwidoczniej moją drugą naturą.
3. Ten z drugiego linku mnie zainteresował, już wczoraj go wypatrzyłam :) I cenę ma bardzo dobrą, i opinie przyzwoite
4. Teraz najważniejsze. Na pilotach tych smartów jest netflix, jest yt, jest prime video. Tego ostatniego nie mam i mieć nie będę bo z zasady omijam produkty apple.
Kłopot mam inny - czy platforma HBO Max wejdzie mi na taki telewizor? A showmax? Bo jeśli nie i na nie będę i tak musiała przełączać się z laptopa to smart w ogóle nie jest mi potrzebny.
Uff, jakie to teraz trudne, dokonanie wyboru :strach:

Katarzynka01

Post » Wto lip 15, 2025 17:54 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:Mów do mnie jeszcze :twisted:

Jeśli wróci do mnie ukochany LG, zrobię Ci serię zdjęć poglądowych :) To jest proste, sama zobaczysz
izka53 pisze:i wlaśnie dlatego, zeby nie latać z kablami, potrzebny jest smart i domowa sieć wifi :mrgreen:

A po co latać? Mam na stałe tv podłączone do laptopa. Zresztą bez sensu byłoby pozbywać się dobrego telewizora tylko po to, żeby zamienić go na smarta.

Oooo, no może zatrybię ale trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprzętu telewizyjnego!

jozefina1970

Post » Wto lip 15, 2025 18:10 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Katarzynka01 pisze:
jolabuk5 pisze:Zdążyłam się pochwalić, że u mnie cicho, a już słyszę, że będą robić wymianę co. Fakt, jest stare i w piwnicy podobno cieknie (podobno, bo ja nie widziałam), ale nowe rury, nowe piony i kaloryfery maja kosztować 200 tys. (ciekawe, jak wspólnota chce to sfinansować bez pożyczki i podniesienia czynszu :evil: ). No i będzie hałas, rycie, brud i w ogóle okropnie. :strach:

U nas swego czasu, zgodnie z dyrektywą UE, podłączano gaz z sieci likwidując termy. Straszna to była rozwałka, ale było warto. No i to akurat robiono na koszt miasta, nie wiem do końca na czyj, ale nie na koszt wspólnoty. Później była termomodernizacja, braliśmy kredyt, ale były duże dofinansowania więc mimo kredytu prawie nie odczuliśmy zwiększenia funduszu remontowego.
Ale wymiana pionów CO? Pewnie faktycznie na koszt wspólnoty. Muszą to Wam dokładnie wyliczyć. Podać argumenty co za, co przeciw i wtedy zdecydujecie. No i jedna rzecz - trzeba bezwzględnie pilnować zarządcy, a przede wszystkim tego jak wybiera wykonawcę. Najczęściej wybiera krewnego lub przyjaciela króliczka, a to ma być (musi być) realny i transparentny wybór. Na to szczególnie Cię uczulam.
A poza tym współczuję :strach:

Dzięki, zwrócę uwagę. :ok:

Współczuję problemów z telewizorem, kupowałam jakis czas temu nowyi też musiałam się męczyć z wyborem. :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lip 15, 2025 19:25 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Już wiem :piwa: O ile smart działa na androidzie, aplikację konkretnej platformy ściąga się jak w telefonie :)

Katarzynka01

Post » Wto lip 15, 2025 19:37 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Chciałam też zaznaczyć, że do licznych imion Nodiego (Herman von Salza, Krzyżak, Pan Kura i inne), dołącza kolejne, nowa jakość czyli Tiviktonos :)

Katarzynka01

Post » Wto lip 15, 2025 20:47 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Katarzynka01 pisze:
1. Może mnie się coś pomyliło? Odbiornik to odbiornik, gdy 15 lat temu kupowałam swój nie było LED, OLED, QLED wiec w ogóle się nie zastanawiałam nad tym.

2. Z tego co piszesz i co poczytałam wynika mi, że tv LED w zupełności zaspokoi nasze potrzeby. Czy gdzieś się mylę? Ma mieć ładny obraz. Czy mi się wydaje, czy te wszystkie różnice są w sumie mało wychwytywalne dla ludzkiego oka? Poza grami, ale jak mówiłam, ja na telewizorze nie gram, jakoś mi to nie pasi. Przyzwyczajenie najwidoczniej moją drugą naturą.

To sa takie subtelnosci, ze np. lepsza czern jest dzieki OLEDOM etc. Powiem tak, ze jesli nie jestes maniakiem, to niespecjalnie poczujesz roznice. Tzn. jakbys miala 2 obok siebie wtedy pewnie tak, ale generalnie jak ci LED pasuje, to kupuj LED i spokoj.

3. Ten z drugiego linku mnie zainteresował, już wczoraj go wypatrzyłam :) I cenę ma bardzo dobrą, i opinie przyzwoite

No to sprawa prosta

4. Teraz najważniejsze. Na pilotach tych smartów jest netflix, jest yt, jest prime video. Tego ostatniego nie mam i mieć nie będę bo z zasady omijam produkty apple.
Kłopot mam inny - czy platforma HBO Max wejdzie mi na taki telewizor? A showmax? Bo jeśli nie i na nie będę i tak musiała przełączać się z laptopa to smart w ogóle nie jest mi potrzebny.
Uff, jakie to teraz trudne, dokonanie wyboru :strach:

Szczerze to pojecia nie mam, bo takowch nie ogladam ale ew. popytam bardziej obytych. Na zdrowy rozum jak na poprzednim dzialalo, to nowszy tez bedzie mial podobnie.
Obrazek

Lifter

Post » Wto lip 15, 2025 20:50 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka

Katarzynka01 pisze:Już wiem :piwa: O ile smart działa na androidzie, aplikację konkretnej platformy ściąga się jak w telefonie :)

A, no to wszystko jasne.

PS. Ja tam po cichutku radzilbym jednak QLED zamiast LED, ale to tylko sugestia - po prostu nowsza technologia. A jesli czesto ogoladacie w dzien, to ma nieco jaskrawszy obraz i lepiej wysycone kolory.
Ale to sa kosmetyczne roznice.

PS. jak sie da to bierz na raty 0% - one sa naprawde zero, ja musiaelm wydac ponad 13K na AGD, co mi ponawalal jeden po drugim w ostatnim czasie (zmywarka, piekarnik, lodowka, pralka, a potem jeszcze zaszalalem i kupilem sobie porzadny ekspres do kawy, bo ten wprawdzie mi JESZCZE nie nawalil ale juz widac, ze prosi sie o emeryture) i to by bolalo troszke - a tak to place miesiecznie z 350 zl raty i nawet tego nie czuje. bo sobie automatyczna splate ustawilem. Grzech nie skorzystac, a dzieki inflacji w sumnie nawet placi sie MNIEJ :)
Obrazek

Lifter

[poprzednia][następna]