Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] A teraz Nemek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 06, 2025 9:32 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Była u nas niedawno moja Mama, od kiedy zachorowała bardzo poważnie, nie odwiedzała nas. To już pewnie ponad półtora roku, długo. Nemek nie przejmując się, że nie widział Babci już dawno, wlazł na nią, kiedy usiadła na wersalce i nie chciał zejść :wink: Już pisałam, że Chrapek w postaci Nemka do nas wrócił :wink: Chrapek poszedłby za każdym, kto tylko poświęcił mu kilka sekund zainteresowania.

A ja odwiedziłam w zeszłym tygodniu Zosię, naszą uciekinierkę sprzed kilku miesięcy. Nie byłam u nich od tamtej pory, zagadywałam tylko koty przez okno. Zosia waży prawie 5 kg :strach: Kota jest ponad dwa razy więcej, niż zostało wtedy, po ponad pięciotygodniowej tułaczce. Oboje z bratem nie są dużymi kotami, Staś jest smukły, ma małe łapki, Zosia zaczyna się już robić tłuściutka. Pańcia ją rozpieszcza, ehhh...
Nie miałam telefonu ze sobą, to była wizyta na zasadzie "wpadniesz na chwilę?", następnym razem jednak muszę zrobić jej zdjęcie.

Nemkowi jakieś zdjęcie czasem zrobię, tu uwieczniłam, jak stanowczo nie chciał oddać zapakowanej do wyniesienia tektury:
Obrazek
Może dlatego, że wyjęłam ją (tekturę) z jego ulubionej pufy. Nemek lubi spać na posłanku, które leży na pufie, więc może przywiązał się też do jej wnętrza :wink:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt cze 06, 2025 9:44 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Była u nas niedawno moja Mama, od kiedy zachorowała bardzo poważnie, nie odwiedzała nas. To już pewnie ponad półtora roku, długo. Nemek nie przejmując się, że nie widział Babci już dawno, wlazł na nią, kiedy usiadła na wersalce i nie chciał zejść :wink: Już pisałam, że Chrapek w postaci Nemka do nas wrócił :wink: Chrapek poszedłby za każdym, kto tylko poświęcił mu kilka sekund zainteresowania.

A ja odwiedziłam w zeszłym tygodniu Zosię, naszą uciekinierkę sprzed kilku miesięcy. Nie byłam u nich od tamtej pory, zagadywałam tylko koty przez okno. Zosia waży prawie 5 kg :strach: Kota jest ponad dwa razy więcej, niż zostało wtedy, po ponad pięciotygodniowej tułaczce. Oboje z bratem nie są dużymi kotami, Staś jest smukły, ma małe łapki, Zosia zaczyna się już robić tłuściutka. Pańcia ją rozpieszcza, ehhh...
Nie miałam telefonu ze sobą, to była wizyta na zasadzie "wpadniesz na chwilę?", następnym razem jednak muszę zrobić jej zdjęcie.

Nemkowi jakieś zdjęcie czasem zrobię, tu uwieczniłam, jak stanowczo nie chciał oddać zapakowanej do wyniesienia tektury:
Obrazek
Może dlatego, że wyjęłam ją (tekturę) z jego ulubionej pufy. Nemek lubi spać na posłanku, które leży na pufie, więc może przywiązał się też do jej wnętrza :wink:

Jaki on słodki! :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 06, 2025 10:07 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Słodki, o tak. Kiedy grzeczny ;) Jest niepoprawnym gryzakiem, wspominam o tym, bo patrzę właśnie na swoje porysowane wczoraj wieczorem ręce. No bo jak nie głaskać po brzuszku, kiedy kot brzuszek pokazuje? Głaskać - tak, ale też wiedzieć, kiedy przestać. Jak on wczoraj się zeźlił w pewnym momencie :strach: Jedna dłoń, druga dłoń. I dołożył jeszcze: dziab! w łydkę, kiedy wstałam z wersalki. A po chwili nie dał mi na tę wersalkę wrócić, bo robił ósemki między nogami. To też świadczy o tym, że Nemek jest Chrapkiem "w innym futerku", Chrapek też lubił mnie podgryzać :wink:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt cze 06, 2025 10:51 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Była u nas niedawno moja Mama, od kiedy zachorowała bardzo poważnie, nie odwiedzała nas. To już pewnie ponad półtora roku, długo. Nemek nie przejmując się, że nie widział Babci już dawno, wlazł na nią, kiedy usiadła na wersalce i nie chciał zejść :wink: Już pisałam, że Chrapek w postaci Nemka do nas wrócił :wink: Chrapek poszedłby za każdym, kto tylko poświęcił mu kilka sekund zainteresowania.

Obrazek

Śliczny :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 06, 2025 11:11 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Zdaje się mruczeć "to moje" :). Fajna fotka. Słodziak.

Emily

Od: Wto maja 27, 2008 11:27

Post » Pt cze 06, 2025 15:05 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Nemkowi jakieś zdjęcie czasem zrobię, tu uwieczniłam, jak stanowczo nie chciał oddać zapakowanej do wyniesienia tektury:
Obrazek

Tak bez pozwolenia?!!! :201418 Dramat. Jesteście nieodpowiedzialni :twisted: Wszelkie decyzje uzgadniać z kotem! :ryk:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt cze 06, 2025 15:06 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

No właśnie. Niepojęte.

Emily

Od: Wto maja 27, 2008 11:27

Post » Sob cze 07, 2025 11:15 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Cześć Emily, miło powitać kogoś "nowego" (przepraszam Forumowiczki, które też ostatnio do nas po raz pierwszy zaglądały, a których nie przywitałam, czujcie się przywitane <3 ) :)
Bardzo podoba mi się Twój nick, a to dlatego, że jesteśmy z Krzyśkiem świeżo po 6 sezonach "Opowieści podręcznej", gdzie Emily (Glena) byłą jedną z moich ulubionych postaci. Czytałam też książkę (do przeczytania, ale bez rewelacji), oglądałam film z chyba 1990 roku (słaby, mało przekonujący). Serial najlepszy. Jeżeli ktoś nie zna - polecam.

Atta, jak tu negocjować z takim brzuszkiem? ;)
Obrazek

Nudno w tym naszym wątku.
Nemezjusz łobuzuje (come back Chrapka, naprawdę...), o czym muszę wspomnieć po dzisiejszym poranku :?
W ukochanym Parku szaleją buldożery :(
Stada jerzyków śmigają za oknami, Nemek się boi w tym roku :strach:
Pogoda też szaleje, kolejny dzień duchoty jest nie do wytrzymania.
Mieliśmy niedaleko okna piękne irysy, ale już piekielne słońce je załatwiło:
Obrazek
Na Krzyśka jednak mogę liczyć, obecna budowa kawałek za Lublinem, wieś, można powiedzieć. Codziennie dostaję zdjęcia w tym stylu:
Obrazek
(Jak się jest kierownikiem, to można w godzinach pracy kwiatki wąchać ;) )
Ja ostatnio odwdzięczyłam mu się takim, wydłużyłam sobie drogę powrotną do domu, żeby przejść uliczką z ogródkami:
Obrazek
Bardzo lubię irysy, szkoda, że to już koniec. Do następnego roku.

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Sob cze 07, 2025 11:19 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Cześć Emily, miło powitać kogoś "nowego" (przepraszam Forumowiczki, które też ostatnio do nas po raz pierwszy zaglądały, a których nie przywitałam, czujcie się przywitane <3 ) :)
Bardzo podoba mi się Twój nick, a to dlatego, że jesteśmy z Krzyśkiem świeżo po 6 sezonach "Opowieści podręcznej", gdzie Emily (Glena) byłą jedną z moich ulubionych postaci. Czytałam też książkę (do przeczytania, ale bez rewelacji), oglądałam film z chyba 1990 roku (słaby, mało przekonujący). Serial najlepszy. Jeżeli ktoś nie zna - polecam.

Atta, jak tu negocjować z takim brzuszkiem? ;)
Obrazek

Nudno w tym naszym wątku.
Nemezjusz łobuzuje (come back Chrapka, naprawdę...), o czym muszę wspomnieć po dzisiejszym poranku :?
W ukochanym Parku szaleją buldożery :(
Stada jerzyków śmigają za oknami, Nemek się boi w tym roku :strach:
Pogoda też szaleje, kolejny dzień duchoty jest nie do wytrzymania.
Mieliśmy niedaleko okna piękne irysy, ale już piekielne słońce je załatwiło:
Obrazek
Na Krzyśka jednak mogę liczyć, obecna budowa kawałek za Lublinem, wieś, można powiedzieć. Codziennie dostaję zdjęcia w tym stylu:
Obrazek
(Jak się jest kierownikiem, to można w godzinach pracy kwiatki wąchać ;) )
Ja ostatnio odwdzięczyłam mu się takim, wydłużyłam sobie drogę powrotną do domu, żeby przejść uliczką z ogródkami:
Obrazek
Bardzo lubię irysy, szkoda, że to już koniec. Do następnego roku.

u mnie jeszcze takie ciemnoniebieskie kwitną, inne już przekwitły, też je lubię, zresztą wszystkie kwiaty lubię :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 07, 2025 11:19 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Obrazek

:201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 07, 2025 14:02 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

mir.ka pisze:Obrazek

:201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461

Cudowny brzusio! :1luvu: :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 07, 2025 14:16 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Atta pisze:
Katia K. pisze:Nemkowi jakieś zdjęcie czasem zrobię, tu uwieczniłam, jak stanowczo nie chciał oddać zapakowanej do wyniesienia tektury:
Obrazek

Tak bez pozwolenia?!!! :201418 Dramat. Jesteście nieodpowiedzialni :twisted: Wszelkie decyzje uzgadniać z kotem! :ryk:

:ryk:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob cze 07, 2025 20:08 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Emily pisze:No właśnie. Niepojęte.

Dzięki za wsparcie :ok:

Atta

Post » Sob cze 07, 2025 20:12 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Atta, jak tu negocjować z takim brzuszkiem? ;)
Obrazek

Nooo bebeszek okazały :mrgreen: A i tak bez problemu robi fiku-miku.

U nas teraz deszcz dobił resztki sukienek irysów. W zeszłym roku były 2 takie ładne grubsze, żółte na zewnątrz a środek bordowy no i... tak jakby się straciły, tylko nie wiem czy metodą naturalną [nornice/inne pasożyty zwierzęce] czy znowu podprowadzone [przez zazdrosnego ludzia]

Atta

Post » Pon cze 09, 2025 6:22 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

I ciemnoniebieskie piękne, i brązowożółte. Ale pewnie po weekendowej pogodzie nigdzie się już nie uchowały.
Atta, obstawiam druga metodę. Ta bogata kępa u nas, te brązowożółte - w tym roku jak cię mogę, tylko jeden złamany, zabrałam go do domu, myślałam, że w wodzie odżyje, niestety, po dwu dniach się zwinął. Ale w zeszłym roku połamanych było więcej. Tu przewija się pełno ludzi (tuż tuż Biedronka :? ), gówniarzeria depcze ten skwerek, żeby zaoszczędzić kilka metrów drogi, co im tam ułamać piękny kwiat? :?

A ja opiszę taką przykrą sytuację. Poszliśmy wczoraj z Krzyśkiem na spacer (fakt też godny odnotowania, bo mnie ciężko wyciągnąć... miała być lżejsza pogoda, ale gdzie tam, słońce waliło, umęczyliśmy się oboje, bo wybrałam... Majdanek, rzut beretem od nas, Krzysiek nigdy nie był, o zgrozo, ja też dopiero drugi raz /tzn. niby trzeci, ale jako nastolatka cofnęłam się sprzed pierwszego baraku i poczekałam na grupę przed furtką/ bo miejsce specyficzne). No i jesteśmy już niedaleko Pomnika, na pasie jezdni bliżej nas widzę rozjechanego na wszystkie strony jeża (tu mój odpowiedni komentarz), a po drugim pasie idzie gołąb. Krzyczę do niego: Złaź z jezdni, bo skończysz jak ten jeż. Puk! i po gołębiu. Na moich oczach ten ... nie będę używać inwektyw, przejechał po nim oponą. Została krwawa miazga. Gdyby to był ten pas bliżej nas, pewnie udałoby mi się go wystraszyć klaskaniem i krzykiem, zwykle tak robię, ptaki uciekają. Ale był za daleko. Kiedyś widziałam już coś takiego, nie zdążyłam przegonić gołębia, zajeżdżający na przystanek autobus przejechał po nim. Teraz dałoby się tego uniknąć, wystarczyło zatrąbić. To działa, bo Krzysiek często tak robi. Może obyłoby się bez sytuacji, jak w Czterdziestolatku: Za co będziemy karać pana kierowcę? Za użycie sygnału dźwiękowego... Strasznie mi przykro, zwierzę na drodze nie ma szans z rozpędzonym [często jadącym niezgodnie z przepisami, jak teraz] autem. Czy to ptak, czy jeż, czy kot... Ten widok zostanie mi przed oczami na długo :(
Ostatnio edytowano Pon cze 09, 2025 6:34 przez Katia K., łącznie edytowano 2 razy

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

[poprzednia][następna]