Musze kupic nowe buty do roboty i z racji tego, ze caly dzien jestem na nogach to szukam najwygodniejszych i dobrych do stania, czytam recenzje i niektorzy ludzie pisza np. ze kupili dane buty i one im kolana zepsuly. To moze ciociu Lucas Twoj problem troszke chociaz zmniejszylyby odpowiednie buty?
Nie wiem czy po polsku sie uzywa tych samych nazw ale niektorzy ludzie maja overpronation, inni underpronation a u innych stopa jest neutralna i na tej podstawie nalezy buty do dlugiego stania/chodzenia wybierac. Choc wiem, ze to raczej moze tylko wspomoc u Ciebie problem, a nie go rozwiazac.
U malzonka z kolei bylo tak, ze po przyjmowaniu suplementow na stawy zaczal miec problem z kolanami, tam sie chyba cos odkladalo i usztywnialo te stawy czy jakos tak, i po odstawieniu bylo ok.
edit: aha i jeszcze trzecia rzecz z kolanami co mi sie przypomniala: nie wolno opierac stop o cos tak zeby wyprostowane kolana byly w powietrzu bo wtedy ciezar jest na kolanach i jak sie ma taki nawyk to beda kolana bolec od tego.
No powiedzialam co wiedzialam