Cosia,Czitka,Balbi.Pożegnanie wątku- cz.I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 08, 2007 21:18

Bungo pisze:Ależ Czitusiu, najważniejsze jest poczucie dobrze spełnionego obowiązku. A takowe na pewno odczuwasz Obrazek

OT :oops: :Bungo, najpierw trzeba jeszcze powiększyć (dwa razy kliknąć i potem kopiować etc. :twisted: )
Marcelibu

Post » Pon paź 08, 2007 21:25

O, tu! Tu!
Zamiast się pastwić nade mną, to tu!!!!! :idea: :!:
czitka pisze:Mam prośbę do bywalców naszego wątku. Prośba od Doroty Sumińskiej, która pisze pracę naukową z zakresu behawioryzmu, potrzebna jest spora ilość informacji o zachowaniu kotów.
Damy radę pomóc?
Wszystkich, którzy mają ochotę poprawić nieco współczesną wiedzę o zachowaniu kotów, proszę o odpowiedź na kilkanaście pytań, według podanej numeracji, żeby już nie przepisywać.
1.rasa
2.wiek, kolor
3.płeć, typ osobowości (np.strachliwy, czuły,agresywny, itd)
4.kastrowany czy nie
5.Dom z psami, kotami, inne
6.Wychodzący czy nie
7.Jedzenie zasadnicze i inne, nietypowe dla kota(np.słodycze, itd)
8.Sen z kotem innym, psem, człowiekiem
9.Agresja- kot, pies, człowiek
10.karcony?
11.Przychodzi na wołanie?
12.Czułość: pies, kot, człowiek
13.Aktywny w nocy czy w dzień?
14.Goście:ucieka, wita, obojętny?
15.Czy znaczy teren moczem?
16.Nietypowe zachowania dla kota( typu:otwiera lodówkę itd)
I teraz tak: proszę wszystkich, którzy mogą i chcą, krótkie odpowiedzi już bez pytań a jedynie z numerem pytania, przesłać na mój adres mailowy: filipwro@op.pl, a ja podam dalej :wink:
Bardzo dziękuję w imieniu Doroty i moich Panienek, jak również Niemojego 8)
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon paź 08, 2007 21:35

Czitko, próbuję sie uporac z tą ankietą.
A strrrrasznie nie lubię ankiet, tabelek, jednoznacznych krótkich odpowiedzi, itp. Większość odpowiedzi musiałaby brzmieć: "to zależy" :lol: 8)

Próbuję się streszczać i jakoś tak jednoznacznie określać :oops:

Poza tym pytanie 16.: to są jakieś nietypowe kocie zachowania ;) Mnie już nic nie dziwi :twisted:

Jutro dokończę :oops: Będą trzy sztuki.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon paź 08, 2007 21:55

Ja jak EwKo - też próbuję wypełnić 3 sztuki. Trudno tak jednym słowem odpowiedzieć na niektóre pytania. No i te nietypowe zachowania 8O . Czy, na przykład, gryzienie plastiku i zeżeranie kawałków to do nietypowego żarcia, czy zachowań?! Ma być treść w mailu, czy załącznik?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon paź 08, 2007 22:06

Monostra pisze: Czy, na przykład, gryzienie plastiku i zeżeranie kawałków to do nietypowego żarcia, czy zachowań?

O to-to właśnie. Mam bardzo często ten sam problem. A może zakwalifikować to do specjalnych umiejętności 8O ...
Marcelibu

Post » Pon paź 08, 2007 22:24

Hej, nie panikujcie :P
Nietypowe zachowanie, to na przykład otwieranie puszek(Cosia- reserved), lodówek, robienie fikołków, i takie różne inne, które nas wprawiają w osłupienie 8O
A nietypowe żarcie, to wszystko, co ponad suche i mokre klasyczne, rybkę, mięso, ser, jajko, itd. Cośka zajada się np. ciastkami, Wojtka Hera pija czerwone wino, a inny kotek je 8O papier toaletowy, co już tu ktoś mi przysłał :P
I wcale nie musi być bardzo krótko!
Baaardzo wszystkim dziękuję! Oczekiwanie na ankiety nieco oddala w czasie moment, w którym powieszę się na tym naszym siatkowo-foliowym wynalzaku :twisted:
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 08, 2007 22:26

czitka pisze:Oczekiwanie na ankiety nieco oddala w czasie moment, w którym powieszę się na tym naszym siatkowo-foliowym wynalzaku :twisted:

O, to będą jeszcze ciekawsze zdjęcia :twisted: !!!?? SUPER!!!
Marcelibu

Post » Pon paź 08, 2007 22:30

Czitka, ośmielę sie wątpić, czy Coska się przejmie jeszcze jednym wiszącym "elementem" :?
Tia... no masz kota - wcielenie Hudiniego :roll: Tak zwał się człowiek, który potrafił wydostać się z wszelkich skrzyń itp.? 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon paź 08, 2007 22:33

no nie mogę...przepraszam....staram sie i to bardzo ale nie dam rady...wypełnić pięciu ankiet... a jeśli na pyt. 11 odpowiem "jak mu/jej się chce" to będzie dobrze? bo tak to chyba każdy kot umie.

a co do folii to ona nie za nisko troszku jest? może ją dac wyżej tak jak Wojtek narysował na drugim szkicu? wtedy może nie bedzie taka widoczna bo teraz to tak "na oczach" wisi. a poza tym to jak się Cosia rozpędzi i hycnie na siatke to doskoczy nad folię.....

wiem, wiem, już pisali, że nie kopie się leżącego....
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Pon paź 08, 2007 23:18

Czitka, wykonałaś kawał dobrej roboty i powinnaś być z tego dumna!

Obrazek

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto paź 09, 2007 7:43

No i stało się za postem Bungo! :balony:
Zajrzało do na 50 tysięcy życzliwych, kochanych Forumowiczow! :1luvu:
Czyli zaczynamy wątek od nowa, ale wieczorkiem, dzisiaj cały dzień jestem w pracy :evil:
Przedtem szampan, tort i Niespodzianka 8) , tylko niestetey ja w wiedzy komputrowej się uwsteczniam, i nie potrafię już nic skopiować :(
Bungo, podrzuć wieczorem jakąś butelkę, no i w ogóle kto co może :D
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie wizyty :love: , wszak to miło, gdy kot w dom :flowerkitty: !
Pa do wieczorka i pamietajcie o
Obrazek

czitka

Post » Wto paź 09, 2007 7:45

Dubelek :aniolek:
Obrazek

czitka

Post » Wto paź 09, 2007 9:18

Czitka, ale powiedz czy ta folia działa? Czy wreszcie wszystkie koty masz na ogrodzie?

małgo

Od: Śro mar 06, 2002 12:36

Post » Wto paź 09, 2007 9:35

I nawet jednego więcej :evil: , bo sobie skacze przez dach komórki 8)
Folia generalnie działa, Cośka przechodziła ostatnio pod folią, taki sobie tunel robiła, i w miejscu, gdzie haft był w dużych odległościach przełaziła na dalszą , wyższą część siatki. To jest do poprawienia, muszę kupić żyłkę, bo mi 100 metrów wcięło.
Natomiast do tego wszystkiego nie jest potrzebna żadna wysokość 2,5 m., wystarczy standart 1.40 :evil:
Wyżej padło pytanie, czy nie lepiej zawiesić folię według instrukcji Wojtka, czyli zwis elegancki od zagięcia-luz. Uważam, że to niczego nie zmieni, a wygladać będzie już absolutnie koszmarnie, ale pażywiom, uwidim :wink:
Uwaga!!!!!!
Wszystko razem, pomimo, że w końcu działa jest absolutnym zawracaniem głowy. Mam patent na koty!!!!!!Uniwersalny. Bez rażenia prądem i innych obozowych zasiek i folii. Sprawdza się wewnątrz i zewnątrz!
I nie jest to zapach odstraszający!
Napiszę o nim wieczorem i proszę Nobla!!!!!! 8)
Obrazek

czitka

Post » Wto paź 09, 2007 9:40

czitka pisze:(...)Mam patent na koty!!!!!!Uniwersalny. Bez rażenia prądem i innych obozowych zasiek i folii. Sprawdza się wewnątrz i zewnątrz!
I nie jest to zapach odstraszający!
Napiszę o nim wieczorem i proszę Nobla!!!!!! 8)

Oddać koty dobrym ludziom? ;) :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]