Kota i Kicia / ODESZŁA KICIA [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 26, 2009 11:31

Witam mój ulubiony koci czarno-biały dwupak :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 26, 2009 12:22

millkaj pisze:Podobny sklad maja tez karmy:

- Acana,
- Taste of the Wild,
- Nutra Gold.

Tylko zastanawia mnie czy karma, ktora jest przeznaczona dla kazdego przedzialu wiekowego jest dobra...
No i oczywiscie w opisie tych karm nie ma zadnej wzmanki ze nadaja sie dla kastratow czy sterylizowanych kotow.

Tak sie tez zastanawiam, czy przypadkiem karmy przeznaczone tylko dla kastratow, nie sa swego rodzaju chwytem marketingowym, w celu zwiekszenia sprzedazy, a tak naprawde nic wielkiego nie robia.

Mi się wydaje, że dają. Jak daje kotu długi RC jakiś np. fit to jakby mnie sika, dłużej kuweta starcza a jak daje Sterylized to jakby częściej sika.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Czw mar 26, 2009 15:58

Kociaki po wczorajszym kapaniu :) wygladaja jak jezozwierze :lol:

Obrazek Obrazek

Myslalam ze Kicia bedzie sie wyrywac i drapac, a tu mila niespodzianka :) stala spokojnie - nawet odnioslam wrazenie ze jej sie to podoba :) Kota moze za kapielami nie przepada, ale tez spokojnie stoi i czeka az skoncze :)
Ostatnio edytowano Czw lut 25, 2010 19:06 przez millkaj, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Czw mar 26, 2009 20:34

A u nas panienka szalała w wannie i tylko dała się z wierzchu umyć. A pan kot nawet sie daje jakoś to idzie choć też trzeba uważać by pazurami przez twarz nie dostać :)

deathgs

Post » Sob mar 28, 2009 16:04

A wczoraj u nas byl dawny domek :) Przyjechala Krystyna z synem po transporterek oraz odwiedzic kociaki :)

Kotki troszke sie przestraszyly i pochowaly...ale jak widac udalo im sie zrobic zdjecia :) (i to bardzo efektowne) najlepiej pozowal Kota, Kicia byla oniesmielona i niestety nie poznala dawnej Pani...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A Kicia dzisiaj od rana ma problemy z oczkiem, lzawi jej i jest zaczerwienione, a nawet troche podpuchniete i trze je caly czas :( przemylam jej oczko sola fizjologiczna, ale nie bardzo jej to pomoglo bo jeszcze bardziej zaczela trzec. Wiec teraz zastosowalam oklad z herbaty....zobaczymy...jak bedzie gorzej to bedzie trzeba do weta :(
Poza tym nie przejawia zadnych oznak choroby...je normalnie, normalnie sie zachowuje, nie ma tez wysieku z nosa i uszu. Drugie oczko ma calkowicie normalne....biedulka taka :cry:
Nie wiem nawet od czego moglo sie jej tak zrobic...wczoraj polozyla sie normalnie kolo nas spac, a dzisiaj juz wstala z takim oczkiem....
Ostatnio edytowano Czw lut 25, 2010 19:10 przez millkaj, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

millkaj

Post » Sob mar 28, 2009 16:10

millkaj pisze:Obrazek

Kicia po kąpieli jest jeszcze bielsza... Biel w czystej naturze :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Sob mar 28, 2009 19:48

z tym oczkiem to bardzo częste u białych kotów, sa bardziej wrażliwe na światło, Fiska trze potem oczko łapka i też ma takie podpuchniete, tez jej plukałam i zazwyczaj przechodziło.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Sob mar 28, 2009 20:59

mumka27 pisze:z tym oczkiem to bardzo częste u białych kotów, sa bardziej wrażliwe na światło, Fiska trze potem oczko łapka i też ma takie podpuchniete, tez jej plukałam i zazwyczaj przechodziło.

O to dobrze :) bo juz sie martwilam ze to koci katar czy cos...
Moze i to rzeczywiscie przez swiatlo, bo ona siedziala dzisiaj na parapecie a byl sloneczny dzien i ostre swiatlo wpadalo przez okno.
A czym mumka27 przemywalas oczka swojej kiciuli ? tez herbata ?
Obrazek

millkaj

Post » Nie mar 29, 2009 12:01

Kiciula juz dzisiaj ma normalne oczko :) Mialas racje mumka27 ze to bylo od swiatla :) na okladach z herbaty i rumianku wszystko jej sie unormowalo :)
Ale na wszelki wypadek kupilam jej no i dla Kota tez :) zel do pielegnacji oczu firmy JEAN PIERRE HERY, nie wiem czy to dobra firma, ale chyba tak bo zel nie byl tani, a poza tym rozjasnia tez zazolcenia wokol oczu :)
Obrazek

millkaj

Post » Nie mar 29, 2009 12:42

Mnie kicia też ugryzła 2 razy bo ręka mi pachniała Promykiem bo go głaskałam wcześniej. Przestraszyłam się i nie miałam odwagi jej wziąść na opa na chwilę odosobnienia. Mam nadziejęm że nie chce mnie zdominować... kochana kicia.

deathgs

Post » Nie mar 29, 2009 12:49

millkaj pisze:A wczoraj u nas byl dawny domek :) Przyjechala Krystyna z synem po transporterek oraz odwiedzic kociaki :)

Kotki troszke sie przestraszyly i pochowaly...ale jak widac udalo im sie zrobic zdjecia :) (i to bardzo efektowne) najlepiej pozowal Kota, Kicia byla oniesmielona i niestety nie poznala dawnej Pani...

Kicia
juz zadomowiła się na dobre u Millkaj, co mnie bardzo cieszy... :D
Czarny Kota na żywo jest o wiele piękniejszy niż na zdjęciach.
Ma przepiękne oczka.
A Millkaj to bardzo ładna dziewczyna o czarnych długich włosach
świetnie pasująca do czarno-białego kociego kompletu... :lol:

To tyle opowieści o wizycie. :wink:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie mar 29, 2009 15:15

cieszę sie, że oczko kici już dobrze :D
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pon mar 30, 2009 8:01

kristinbb pisze:

Kicia
juz zadomowiła się na dobre u Millkaj, co mnie bardzo cieszy... :D
Czarny Kota na żywo jest o wiele piękniejszy niż na zdjęciach.
Ma przepiękne oczka.
A Millkaj to bardzo ładna dziewczyna o czarnych długich włosach
świetnie pasująca do czarno-białego kociego kompletu... :lol:

To tyle opowieści o wizycie. :wink:

Dziekuje za mile slowa :D
Obrazek

millkaj

Post » Pon mar 30, 2009 11:56

Witam i pozdrawiam kolejny na forum biało-czarny duecik :)))

Moje koty dłuuugoooo się dogadywały, ale po roku czasu sytuacja wygląda tak:
Obrazek

ancymonka

Od: Czw lut 28, 2008 14:30

Post » Pon mar 30, 2009 16:26

jakie fajne!
ObrazekObrazek

mumka27

[poprzednia][następna]