Bajeczka i jej nowa rodzinka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2009 12:48 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Jaka elegancka dama w ubranku. Nie wiem co poradzic na strupki. Może faktycznie stres być przyczyną.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro wrz 30, 2009 13:13 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Moja Kawusia też się nerwowo wylizuje już od roku. Nie ma wprawdzie strupków, ale wyłysiałe miejsca bez futra. Ona tez jest przeganiana z miejsca na miejsce przez inne koty. Nawet z ogrodu ucieka w pole, bo tam ją nowe moje koty nie prześladują. :(

Mogą to tez byc pchły. Wystarczy jedna. Jeśli Bajeczka jest uczulona to mogą nawet tworzyć się rany od wylizywania.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Śro wrz 30, 2009 14:07 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Witam wszystkich. Ze strupkami sobie poradziliśmy :D Bajeczka grzecznie chodziła w kaftaniku i balsam Szostakowskiego zrobił swoje. Już nawet sierść odrasta pięknie 8) Dzięki za wszystkie podpowiedzi. To powiedzcie jeszcze co zrobić żeby Timek jej tak nie przeganiał, bo to mnie akurat najbardziej martwi :| Timon najwyraźniej próbuje sięgnąć po władzę, bo Felka też próbuje ustawiać ale póki co nie ma szans :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Od: Pon kwi 28, 2008 10:40

Post » Śro wrz 30, 2009 14:32 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Och, gdybym ja to wiedziała, U mnie Cyryl to taki despota goni wszystkie ale za wyjątkiem Matyldy reszta nic sobie z tego nie robi i czasem mu oddaje. Tylko biedna Matylda to jeden wielki stres. Boi się wracać do domu.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Śro wrz 30, 2009 14:37 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

To i tak dobrze, że Matylda może pobiegać po podwórku, a w domu jest więcej pomieszczeń i może się schować. Moje futra mają ostatnio ograniczony metraż z powodu remontu :? Muszę zamykać drzwi na klatkę schodową, więc zostają im dwa pokoje, kuchnia i balkon :roll: One chyba tak jak i ja już maja dość tego całego remontu :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Pon paź 26, 2009 21:51 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

pukam i o zdrówko pytam ;)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Pon sty 04, 2010 14:24 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Witam wszystkich Noworocznie :D
W tym roku po raz pierwszy zdecydowaliśmy się postawić dużą choinkę. Miałam obawy że szalony Timon szybko się z nią upora :roll: ale rodzina mnie przekonała. Okazało się, że mamy super porządne koty :wink: Choinka stoi do dziś. Załączam kilka świątecznych fotek moich futerek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A w czasie świąt mieliśmy niespodziewanego gościa :D
Tydzień przed świętami, w czasie tych dużych mrozów przyszła za mną do domu mała, może półroczna, trzykolorowa koteczka. Była głodna, zmarznięta i brudna jak nieszczęście. Jak tylko wzięłam ją na ręce zaczęła mnie lizać. No i miałam problem :roll: Moja rodzina ostro zaprotestowała przeciwko kolejnemu kotu, a reszta kotów trzymała z nimi sztamę :? Mała zamieszkała na klatce schodowej bo przecież nie mogłam jej wyrzucić na mróz. Porozwieszałam ogłoszenia gdzie się dało i obdzwoniłam wszystkich znajomych. 29 grudnia zadzwoniła do mnie pani, która zobaczyła Maszę ( tak nazwaliśmy kicię ) na ogłoszeniu i zakochała się :D Dziś już wiem, że Maszka zadomowiła się szybko. Jest już odpchlona i odrobaczona i wygląda na to, że dogada się z rezydentem. Póki co zaczepia tego jedenastoletniego kocura, a gdy on ją zaczepia to syczy i warczy, ale wojny jeszcze nie było. I jeszcze kilka fotek Maszy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Trochę historii Maszy na stronie Tymczasowych Niekochanych III :kotek: viewtopic.php?f=1&t=99458&start=1155
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Czw sty 07, 2010 23:13 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Jest cudowna, cieszę się że tak szybko znalazla dom.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt sty 08, 2010 0:05 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

No proszę ! Jakie choinkowe towarzystwo ;)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Pt sty 08, 2010 7:23 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Choinkowe towarzystwo przepiękne :1luvu:
Bajeczka jak zwykle piekna i dostojna.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Pt sty 08, 2010 13:18 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Dziękuję w imieniu futerek za szczere zachwyty :mrgreen: a mała Masza ma się naprawdę dobrze w nowym domku, co mnie niezmiernie cieszy. Wiem że u Irmy choinka nie przeżyła zainteresowania Igorka, a Melcia interesuje się bombkami ???
A ja po ostatniej awarii komputera zaczęłam zgrywać różne dokumenty na płyty i przy okazji znalazłam kilka fajnych fotek. Postanowiłam je pokazać :D

Timon zapakował sie do plecaka Ani, bo postanowił pojechać z nią do akademika :ryk:
Obrazek Obrazek

Bajeczka zasnęła w bardzo niewygodnej pozycji, więc po namyśle zamieniła telewizor na drukarkę :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy wszystkie koty tak uwielbiają kartony :roll:
Obrazek Obrazek

Wspomnienia z wakacji : Felek - podglądacz balkonowy i Wiewiórek na kolanach Izy w ogródku u Iburg :1luvu:
Obrazek Obrazek

W czasie remontu zamontowaliśmy nowe drzwi na klatce schodowej. Ponieważ Timon pięknie otwierał drzwi harmonijkowe, postanowiliśmy utrudnić mu trochę życie i teraz mamy drzwi przesuwne ( bardzo ciężkie ) Jeszcze nie zdążyłam posprzątać po montażu a Timon już zabrał się za rozpracowywanie. Próbował na siedząco, na stojąco i nawet na leżąco. Felek dzielnie go wspierał, ale niestety musiał się poddać :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wszystkich kotolubnych :D a szczególnie Irmę, Iburg, Zakoconą, Alutkę, Anette88 i Bluerat :pisanie:
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Pt sie 06, 2010 12:23 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Ufff.... ale długo nie pisałam :oops: ale życie tak czasem się dziwnie toczy. Postaram się poprawić :)
Kilka aktualnych fotek moich futrzanych urwisów :wink:

Najpierw intensywne pranie a potem oczywiście prasowanie :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek

Inni na wolności a my za kratami :cry: eh... poleciałbym sobie....

Obrazek Obrazek

A mi tam dobrze :D

Obrazek Obrazek

W taki upał nie wiadomo gdzie spać :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze jakiś portrecik :wink:

Obrazek Obrazek

To chyba tyle tym razem.... i pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny , które ostatnio poznałam u Zakoconej. Mam nadzieję, że to nie było nasze ostatnie spotkanie :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Pt sie 06, 2010 21:43 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Jakie sliczne, i trochę się sadełka nazbierało
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt sie 06, 2010 23:33 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Eleni - zdecydowanie powinnaś częściej pisać! masz taaaakie piękne koty :1luvu:

Cameo