Gagatek przedstawia kumpli :-)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2008 8:32

Witajcie :D
Jaki senny, mokry dzień ... ale znalazłem fajne, nowe miejsce do spania :D W szafie Dużej - trzeba było tylko trochę ciuchów wygrzebać, bo bym się nie zmieścił, ale teraz jest super :D Polecam ! Nikt nie przeszkadza, Rychu nie wejdzie, bo za ciepło, dziewczyny nie wejdą, bo się boją ... Wszystko dla mnie :twisted:
Gagat szczęśliwy
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 24, 2008 9:44

Gagatku Ty łobuzie! :D ale szafa to jest to!!! :D
my mamy 2 do wyboru :lol:

Kacper i Benio
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw sty 24, 2008 9:47

Kropko, to Ty jesteś ode mnie o rok młodsza. Ale możemy się zamienić, ciekawe, czy nasze Duże się połapią...
Kulka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 24, 2008 10:40

Kulko, moja mama Dorotka miałaby tyle lat co Ty ... niestety nie ma jej już nami od czerwca :(

Oto ona :

Obrazek
Obrazek

Tak sobie razem zawsze siedziałyśmy na parapecie ...
Obrazek

I choć była dla mnie surowa i często obrywałam, to smutno teraz bez niej :cry:

Kropka
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 24, 2008 10:53

Ojeeej, Kropeczko, jaka szkoda, że Twojej Mamy już nie ma z nami :(. Ale Ona jest teraz z siostrą Psota, Pigułką. A Ty i tak masz lepiej niż ja - ja zupełnie nie wiem, co się stało z moją Mamą. Jak moja Mama gdzieś zniknęła, to byłam w takim okropnym miejscu, które się nazywa Świetlica. Potem zabrała mnie taka dobra Duża i wyleczyła (bo ja podobno chorowałam i chciałam za Tęczowy Most), od niej mnie wzięły takie inne Duże, ale im się chyba znudziłam (one mówiły, że mają alergię, ale ja im nie wirzę). I od nich trafiłam do mojej Dużej.
Kulka

MaryLux

Post » Czw sty 24, 2008 11:35

Dobrze Kulko, że jesteś teraz u swojej Dużej - każdy kotek powinien mieć swoich Dużych, prawda?

A wiesz, jak ja zamieszkałam u Dużej?
Mama przychodziła do ogródka Dużej, bo u sąsiadów mieszkał jej brat. On był bardzo do niej podobny :D I kiedy Duża ze swoimi Dużymi wyjechali na wakacje, zamieszkała u nich Duża Babcia. Mama zaglądała przez szklane drzwi do domku, a Duża Babcia myślała, że to kotek sąsiadów i wystawiała zawsze miseczkę z jedzonkiem. Mamie bardzo jedzonko smakowało, a Duża Babcia była taka miła, że mama postanowiła jak urodzą się jej dzieci przyprowadzić je też do miseczki.
Kiedy Duża wróciła i zobaczyła mamę na stopniu przed domem od razu wiedziała, że to nie Hans od sąsiadów :twisted:
No ale skoro już była i do tego było już widać mamy brzuszek to Duża dalej wystawiała miseczkę :D

Tyle napisałam, a nawet jeszcze nie dotarłam do naszych urodzin :oops:
Muszę przemyśleć sprawę jeszcze raz i może coś skrócę?
Kropa
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 24, 2008 11:39

Kropciu, to może napisz pamiętnik :?: Chętnie go poczytamy :). I opowiadaj, opowiadaj - my lubimy długie opowieści :)
Kulka, Psot i Inka
Zajrzyj do mojego pamiętnika :)
Psot

MaryLux

Post » Czw sty 24, 2008 15:39

No to jeszcze parę słów ...

Potem mama nas urodziła (mnie, Kacperka i Pieguska) w swoim starym domku, a kiedy trochę podrośliśmy przeniosła nas w krzaczki bliżej Dużej :D

I tam zostaliśmy w ogródku - Duża dawała nam miseczkę, a mama sobie chodziła na długie spacery zostawiając nas w krzaczkach ... To było latem, było ciepło, bawiliśmy się na trawce, mama nas czasem odwiedzała ...
Aż zrobiło się zimno i wszyscy się rozchorowaliśmy :(
Wtedy Duża zabrała nas do Doktora - bardzo krzyczeliśmy ze strachu ! Pan Doktor nam pomógł, szybko wyzdrowieliśmy, tylko nasz braciszek Kacperek miał problemy z chodzeniem, bo mu się główka chwiała na wszystkie strony :( Ale przecież miał nas ! Jak chodził, Piegusek stawał z jednej strony, ja z drugiej i tak go podpieraliśmy, żeby chodził prosto :D
To było zimą i Duża się jednak martwiła o Kacperka, jak on sobie poradzi – bo nie mieszkaliśmy w domku, tylko w specjalnej ciepłej budce, którą zbudował dla nas Duży Dużej.

Któregoś dnia Duża powiedziała, żebyśmy się pożegnali z Kacperkiem, bo idzie do nowego domku ! Będzie miał swoją Dużą !!! Trochę nam było smutno, ale cieszyliśmy się, że będzie miał domek ! Kacperek tez się cieszył. Duża mówiła, że spodobało mu się w nowym domku, że był grzeczny i niedługo już mu się główka nie kiwała ::D Dzięki nowej Dużej zupełnie wyzdrowiał ! ( a teraz ma kolegę-pieska)

I tak zostałam sama z Pieguskiem – no i z mamą, która do nas często przychodziła, bo mieszkała kilka domów dalej.

K.
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 24, 2008 21:11

Ech, koty mi dzis zafundowały podróż sentymentalną .... :oops:
Na prośbę Kropki poszperałam w starych zdjeciach, sami zobaczcie ...

To teraz będziecie też widzieli o czym opowiadałam ....

To Hans, którego Babcia pomyliła z naszą mamą :twisted:
Duża mówi, że przychodził często w odwiedziny do Rycha - kumple przez szybę ...
Obrazek

A to nasza rodznka - mama Dorotka, Kacperek, ja i Piegusek
Obrazek

Mama nas zostawiała pod opieką ludzi i szła "załatwiać sprawy"
Obrazek

A my rośliśmy, brykaliśmy i zawsze wieczorem przychodziliśmy do "kina" - popatrzeć na życie ludzi :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

To moi kochani braciszkowie - Kacperek ...
Obrazek

... i Piegusek
Obrazek

To były miłe czasy ...
Kropka
Obrazek

Avian

Post » Pt sty 25, 2008 7:58

Ech, piękna do podróź z Kotkami ;)

Dzień dobry Gagatku i spółko ;)

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Pt sty 25, 2008 8:01

Dzień doberek!!! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 25, 2008 8:21

Piekne kotofoty! :D

...bry...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sty 25, 2008 8:36

Dzień dobry!!! :D

Piękna fotohistoria :)
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pt sty 25, 2008 9:33

Cześć, Kropeczko :) Nie rozumiem, jak można było pomylić Twoją Mamę z jej bratem? Wiem, że są podobni, ale jednak nie tacy sami. Ale to lepiej dla Was i Waszej Mamy, że się ta Duża Waszej Dużej pomyliła, prawda? A gdzie jest Piegusek?
Kulka

MaryLux

Post » Pt sty 25, 2008 9:35

Cześć chłopaki! Jak ładnie opowiadacie :roll: Obrazek

Iskropka

Od: Pt lis 30, 2007 21:11

[poprzednia][następna]