Gutkowe potworki :) I Celinka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 29, 2009 20:55

Mała Czarna odjeżdża jutro do swojego domku. A Burak już jej ojcuje na całego, myje, bawi się a nawet karci dziecię za nieodpowiednie zachowanie :lol: Chwyta małą za gardełko i trzyma :!: Zatem Mała piska, Burak puszczi wylizuje jej ryjek i uszka. Trudno oddać maluszka :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Sob maja 30, 2009 7:02

Nie smuć się, Gutek, na pewno zaraz się pocieszysz nowym, któremu znajdziesz domek. I tak w kółko :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob maja 30, 2009 11:04

No wiem.
Dookoła Wojtek i w kółko Macieju już od paru lat, a odkąd z wynajmowanego przeniosłam się do własnej dziupelki stan footer 2k1p jest stanem wyjątkowym, a nie normalnością :) Ale tak już jest, że do jednych tymczasów przywiązujesz się bardziej, prawda?
:1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Sob maja 30, 2009 15:18

Gutek pisze:No wiem.
Dookoła Wojtek i w kółko Macieju już od paru lat, a odkąd z wynajmowanego przeniosłam się do własnej dziupelki stan footer 2k1p jest stanem wyjątkowym, a nie normalnością :) Ale tak już jest, że do jednych tymczasów przywiązujesz się bardziej, prawda?
:1luvu:
Obrazek

prawda :D
znam takich (mój osobisty Jerzyk :P ) co to siem do każdego tymczasa przywiązują i za nic ich wydać nie chcą 8)
W obecnej chwili ich liczebność byłaby dość znaczna ;)

Buziaki dla Buraka i Reszty :love:
Ostatnio edytowano Sob maja 30, 2009 21:31 przez Fredziolina, łącznie edytowano 1 raz

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob maja 30, 2009 18:49

prawda
Po oddaniu niektórych jeszcze długo potem nie mogę sobie miejsca znaleźć. Ale jakoś zapisuję sobie w głowie, że tak ma być i oddaję.
Taka ukochaną tymczaską była trzyłapna Agatka.
Obrazek

Femka

Post » Pt cze 05, 2009 22:09

Alergia tekusia znowu się odezwała. Czy kotom można zrobić testy alergiczne?? Na karku łyse i wydrapane, na pyszczku strupy... I nie, nie zapuściłam kota. To jest efekt kilku dni. Sanabelle urinary odstawione, 10 kilogramowego wora Lighta nawet nie otwieram. W użyciu saszetki sensitive.
Wóz albo przewóz. Albo Tekil nauczy się jeść domowe żarełko, albo ktoś umrze z głodu. On albo ja :twisted: Dobrze, że oboje jesteśmy spasieni jak tuczne wieprzki, więc śmierć głodowa nie nastapi od razu :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Sob cze 06, 2009 8:00

ojej :(
alergia u kota jest trudna do opanowania :(

nie mam pojęcia czy kotom robi się testy alergiczne :roll:

:ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob cze 06, 2009 8:35

Najgorsze, że trudno trafić, co uczula :(
Ech, Gutek, trochę polatasz to weta z kociszczem :(
Obrazek

Femka

Post » Sob cze 06, 2009 12:12

Dobrze, że zgadza się jadać kurze cycki. Surowe, gotowane są niejadalne. Tuńczyk też da się zjeść. Trzeba będzie jakoś sobie radzić. Zaraz skoczę do weta i jeśli będzie promocyjny royal to zakupię i trudno będę nadzorcą. Buranio będzie jadł sanabelle a Tekil royal.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Śro cze 10, 2009 14:25

Nasz pani wet obiecała przeanalizować składy karm uczulających białego oraz royala, który go nie uczula niezależnie, czy jest to zwykła bytówka, czy weterynaryjny. Podobno można zrobić kotu testy alergiczne, ale badając krew, nie odczyn skórny. Wrocławiu szykuj się :twisted: jeśli zostanie już tylko takie rozwiazanie Gruby Biały Kot przyjedzie do Was na badania. Pociągiem :twisted: samego go wyślę, do odbioru na PKP.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Śro cze 10, 2009 14:33

Jeżeli już samego, to mam nadzieję, że z biletem, mapką i skierowaniem do weta na badania.

Biedny Tekilek :(

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto cze 16, 2009 0:43

Póki co Tekilek zostaje w domku i nigdzie sie nie wybiera. Natomiast mamy małe (dzięki Wimie). Małe jest niesamowicie kontaktowe i towarzyskie, zdrowe... chyba nie do końca. Właśnie była kupa, częściowo w moja pościel, dokończona po chwili w kuwecie. Baaardzo rzadka, intensywnie pachnąca whiskasem. W sumie nie niepokoiłabym sie, ale sumiennie obejrzałam przez okulary (+16 dioptrii) i widzę krew. Robale? Małe wręcz chude, kostki do policzenia, wesolutkie, z apetytem. U mnie zjadło tekusiowego royala, hypoalergicznego, po tym chyba biegunki nie dostało? Umyłam ufajdany tyłeczek i ogonek, ale do weta dopiero po pracy mogę... I juz się martwię
:(
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Wto cze 16, 2009 8:19

Gutku, małe było przez chwilę w kochającym zwierzaki domu, ale tak pod względem karm to tam jest różnie, więc to może być z uwagi na byle jakie jedzonko.

Odrobaczone raczej nie było.

Wima

Post » Śro cze 17, 2009 14:39

Mała Skarpetka wczoraj została odpchlona i jest w trakcie odrobaczania. Jest przytulaskiem, ale ma i charakterek - do podania ćwiartki tabletki musiałam ją zabecikować w ręcznik, tabletkę rozpuścić i podać strzykawką a i tak mała pluła na wszystkie strony. Za to pazurki obcięłyśmy spokojnie i na luzie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Czw cze 18, 2009 7:58

Skarpetka :ryk:

Wima

[poprzednia][następna]