Cztery niebieskookie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 20, 2006 21:38

Super zdjęcia i koty. :) A jakie futro piękne ma to stworzenie siedzące na kuwecie (o ile to jest kuweta 8) ) :1luvu:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Czw lip 20, 2006 21:47

Nie wiem, jakie futro miałaś na myśli, bo na kuwecie siedzi Filip i Tiktak, oba futra pierwszej klasy. :D

A kuwetę wyprowadziłam znów na balko, bo już trochę z niej czuć, a ja nie mam doświadczenia w użytkowaniu pinia i nie wiem jak oddzielić (przesiać :wink: ) zużyty żwirek od nie zużytych wałeczków. :oops: :lol:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw lip 20, 2006 21:52

Fraszka pisze:Nie wiem, jakie futro miałaś na myśli, bo na kuwecie siedzi Filip i Tiktak, oba futra pierwszej klasy. :D

A kuwetę wyprowadziłam znów na balko, bo już trochę z niej czuć, a ja nie mam doświadczenia w użytkowaniu pinia i nie wiem jak oddzielić (przesiać :wink: ) zużyty żwirek od nie zużytych wałeczków. :oops: :lol:

Przepraszam, ale nie odróżniam tych brązowych i nie wiem czy to jeden i ten sam czy nie. :oops: :lol: Zwracam honor - wszytkie piękniste. :D Ale chodzilo mi o te Twoje brązówki. :D

A do żwirku trzeba zatrudnić Kopciuszka. :wink:

kropka75

Post » Czw lip 20, 2006 22:00

Futro Filipa faktycznie wyróznia się spośród tych "brązówek", jest optycznie i palpacyjnie najszlachetniejsze. :D

Fraszka

Post » Czw lip 20, 2006 22:04

Takie spokojne te twoje fotki, i taka rodzinna kocia sielanka 8) Ja myślę, Fraszka, że ty spokojnie możesz mieć szóstkę kotów, najwyżej zagrają w wojnę :lol:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw lip 20, 2006 22:06

Fraszka pisze:Futro Filipa faktycznie wyróznia się spośród tych "brązówek", jest optycznie i palpacyjnie najszlachetniejsze. :D

Pysio też. :) Księciunio taki. :) Do Otisa Izy podobny z dlugości mordencji. :lol: Też ma strita? :lol:

kropka75

Post » Czw lip 20, 2006 22:14

Gorzej, bo na jednym oku ma zrost, drugie mocno przymglone po kk, więc gdyby nawet miał strita, to trudno byłoby zauważyć, 8) za to wszystko poza tym ma z typowego syjama (miał ponoć rodowód) i rzeczywiście ja też widzę podobieństwo z pysia do Otisa Izy. :twisted:

Fraszka

Post » Czw lip 20, 2006 22:18

Znaczy się Otisek, gdzieś w dalekiej Bydgoszczy, ma przyrodniego braciszka :wink: Syjamy są kochane, ich namolność rozbraja...Siedzętu w piwnicy przy kompie (mamy pracownię w piwnicy) na krześłe obok wymyty Otisek (właśnie dokonał oblucji) a na moich - gołych :P kolanach leży Sonia...jest tak czarodziejsko, że nie chce mi się iść na górę do sypialni...Sonia cichutko mruczy, jak drapię ją pod brodą....głaski dla wszystkich znajomych futerek teraz zasypiających ....

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt lip 21, 2006 8:09

Zawzięłam się. :twisted: Przejrzałam wątek i wszystkie zdjęcia. :D Chyba już rozróżniam koty. :lol: Jednego po kolorze, drugiego po pysiu, trzeciego po jaśniejszych pleckach, a czwarty automatycznie jest wiadomy wtedy. :lol:

A propos pysia... jaki to ryjek powinien mieć naprawdę syjam? Jesteś jakiś ideał w tym temacie czy wszystko jedno?

kropka75

Post » Pt lip 21, 2006 8:28

Wprawdzie nigdy nie wystawiałam :wink: ale wydaje mi się, że wszystkie typy syjamów łączy sprtowa, smykła sylwetka, trójkatny wydłużony pysszczek, gładka lsniaca sierść, znaczenia i pewnie parę innych szczegółów. :D

Fraszka

Post » Pt lip 21, 2006 8:40

Fraszka pisze:Wprawdzie nigdy nie wystawiałam :wink: ale wydaje mi się, że wszystkie typy syjamów łączy sprtowa, smykła sylwetka, trójkatny wydłużony pysszczek, gładka lsniaca sierść, znaczenia i pewnie parę innych szczegółów. :D

Ale tak wydłużony jak Inki czy tak wyyydłuuuużoooony jak Filipa? :lol:

kropka75

Post » Pt lip 21, 2006 9:00

Wyyyydłuuuużoooony jak u Filipa. :wink: Inka ma taki bardziej pospolity (chociaż słodki) pyszczek. :lol:

Fraszka

Post » Pt lip 21, 2006 9:25

Jaki pospolity! Przepiekny
Teraz takie śliczne są koty tajskie, jak syjamy starego typu (moim zdaniem ładniejsze niż syjamy nowego typu)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt lip 21, 2006 9:29

Fraszka pisze:Wyyyydłuuuużoooony jak u Filipa. :wink: Inka ma taki bardziej pospolity (chociaż słodki) pyszczek. :lol:

Jaki pospolity? :) Inki pyszczek jest przecudny, tak jak i Limka. :D
Sary też, ale inne kolorki, więc już nie jest aż taki wyrazisty. :)

A które to są starego typu? Te bardziej płaskie czy długie? Zrozumiałam, że płaskie, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. :)

kropka75

Post » Pt lip 21, 2006 9:32

Dobrze zrozumiałaś :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]