Niunia i Tigra - Niunia od wczoraj za Tęczowym Mostem :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 26, 2006 18:09

8O Postępy w oszałamiającym tempie... 8O
Dziś to Tigra ma dzień miłości do Niuńki :lol: Potrafi na przykład wskoczyć na łóżko obok Niuńki i zacząć jej wylizywać futerko 8O Niunia podchodzi do tego pomysłu dość sceptycznie, być może taka poufałość jest dla niej podejrzana lub obca... :lol: Tigra też zaczyna inicjować zabawę w berka - zaczaja się gdzieś za węgłem, macha kuprem, podbiega do leżącej w kartoniku Niuni, klepie ją delikatnie łapką w plecy i zwiewa, oglądając się czy akcja przyniesie wymierne efekty w postaci goniącej ją Niuni :lol:
A przed chwilą zobaczyłam coś jeszcze ciekawszego :dance: :dance2: :dance: Tigra leży w pudełku na wieży. Nagle Niuńka gruchając rozpaczliwie (rzekomo z nudów :wink: ) wskakuje do niej na górę. A Tigra jak gdyby nigdy nic dalej liże swoje futerko, po czym co jakiś czas zabiera się za porządkowanie futra Niuńki żeby było sprawiedliwie 8O małe pudełko po butach, takie akurat na 3/4 kota, zmieściło 2 niemałe koty, i nikt nikomu nawet kłaczka nie wyrwał ani nie syknął 8O
Oczywiście Niuńka chwilę potem zeskoczyła, bo jednak wygodnie to tam nie było :roll:
Tak czy owak... drodzy Państwo, myślę że pora umierać. Z radości :spin2:
Obrazek

gocho80

Od: Pon paź 10, 2005 21:16

Post » Nie lut 26, 2006 18:43

Mądre dziewczynki. :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: Wiedziałam, że ten dzień w końcu nadejdzie, aczkolwiek trochę długo trwało. :lol: A teraz też się strasznie cieszę. :ryk:
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Nie lut 26, 2006 19:51

A nie mówiłaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!

Brawo dla Ciebie - za wytrwałość i dla kobitek, że się grzecznie pogodziły. Gratulacje i .... zgłosić proszę wniosek o wypisanie z Klubu :D Na moje oko to kropelki możesz już schować do lodówki, na cięższe czasy, gdyby kiedykolwiek przyszły :wink:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie lut 26, 2006 20:26

A przed chwilą ostatnie karmienie z czwartą porcją kropelek. Dziewczyny skończyły jeść, tradycyjnie Niuńka sprawdza miskę Tigry, jako że ta druga zawsze jakieś drobinki na dnie zostawia. W międzyczasie Tigra siedząc przy Niuńce liże ją po szyi i głowie :lol: Niunia niezadowolna przerywa konsumpcję resztek i patrzy karcąco na Tigrę.
Tigra: "No co, no? Ja Cię kocham, a Ty jesz... :cry: "
Niuńka: "Weź, mała, wyluzuj trochę, dobra? Nikt poza mną mojego futra nie dotyka, zwłaszcza jęzorem :evil: "
Tigra: "No dobra, dobra... zjedz sobie jeszcze trochę, specjalnie dla Ciebie zawsze zostawiam"
Niunia wraca do miski. Tigra znowu korzysta z okazji i czyści jej futerko.
Niuńka rozsierdzona podnosi łeb, łapę... i paca delikatniutko Tigrę po nosku. Tigra posłusznie przerywa, podnosi łapkę, ale zaraz ją opuszcza i odchodzi :wink:
Iza, naprawdę myślisz, że nadchodzi moment odstawienia kropli? Irracjonalnie obawiam się powrotu do koszmaru... :roll:
Obrazek

gocho80

Post » Nie lut 26, 2006 21:15

8O 8O 8O
Tym razem Niuńka leży w kartoniku na wieży i śpi. Tigra złazi z moich kolan, podchodzi do wieży i wskakuje Niuńce na brzuszek. Zaczyna ją miłośnie lizać jak oszalała, Niuńka na początku przyjmuje hołdy z zaskoczeniem, potem znowu zaczyna się wnerwiać. Przez jakiś czas wygląda to tak, że Tigra leży na Niuńce i zajmuje się czule jej futrem, a Niuńka obejmuje łapkami jej głowę i próbuje cały ten szaleńczy proces zatrzymać :lol: W końcu zrzuca Tigrę z siebie i pudełka :(
Tigrunia teraz łazi po domu i pragnie towarzystwa. A Niuńka chce spać :roll: Tigra znowu do niej poszła, próbowała wskoczyć do Niuni, ale czujna kroofka zatrzymała ją samym spojrzeniem. Potem Tigra bawiła się Niuńki ogonem zwisającym z pudełka, ale skończyło się to burą od koleżanki :( tak więc tygrysica chcąc nie chcąc wróciła na moje kolana, lepszy pewnie rydz niż nic... :wink:
Obrazek

gocho80

Post » Nie lut 26, 2006 21:27

Jak tak dalej pójdzie to zaczniesz szukać 3 kota :lol: coby Tigra nie zamęczała miłością Niuńki :wink:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie lut 26, 2006 21:40

O tak, już pędzę na Kociarnię! :ryk:
Może zrobimy taką regularność: pierwszy kot - mijają 3 miesiące - drugi kot - mijają 3 tygodnie - trzeci kot - mijają 3 dni - czwarty kot - mijają 3 godziny - piąty kot - ... :twisted:
To się nazywa nabywanie doświadczenia w dokacaniu pewnie... 8)
Obrazek

gocho80

Post » Nie lut 26, 2006 22:11

gocho80 pisze: Iza, naprawdę myślisz, że nadchodzi moment odstawienia kropli? Irracjonalnie obawiam się powrotu do koszmaru... :roll:

Myślę, że sama któregoś dnia stwierdzisz, że jest już tak stabilnie i tak dobrze, że zaryzykujesz odstawienie. U mnie było to po 2 miesiącach :D , ale po odstawieniu już zostało tak jak miało być, czyli normalnie i w porządku, chociaż nadal nie wylizują sobie futerek, to razem się bawią, a to i tak przerosło moje marzenia :D

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie lut 26, 2006 23:48

W takim razie jeszcze będę podawać krople. U mnie w sumie 3 tygodnie Tigra, a Niuńka tydzień (nie pamiętam dokładnie, gdzieś to chyba w wątku pisałam :oops: ), więc może jeszcze bardziej ustabilizujemy sytuację...
Dziewczyny właśnie przysypiają po solidnej porcji gonitw i walk... :1luvu:
Obrazek

gocho80

Post » Pon lut 27, 2006 10:22

Gosiu podzielam Twoją radość :spin2: :dance: :spin2: :dance2:
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Pon lut 27, 2006 12:15

Konflikt interesów staje się coraz bardziej wyraźny... :lol:
Niuńka pragnie brutalnej, męskiej ( :?: :roll: ) zabawy - więc bez żadnej gry wstępnej rzuca się na Tigrę i koncentruje się na jej gardziołku i łebku. Generalnie widać już zazwyczaj, że nie chodzi jej o eksterminację wroga, ale Tigra często zaczyna kwiczeć i robić się wtedy agresywna, najwyraźniej Niuńka nie wie co to delikatność :roll:
Natomiast Tigra... hmmm, zaczynam podejrzewać, że jej życiowym celem stało się ściskanie Niuni i wylizywanie jej futerka. Do końca świata i o jeden dzień dłużej :twisted: Tyle że Niuńce się to nie podoba, wcale a wcale :x Tak więc co jakiś czas moim prezentem dla Tigry jest wzięcie Niuni na ręce, unieruchomienie jej łapek na sekund parę i podsunięcie kadłubka w stronę Tigry. Ta zaczyna wtedy radośnie lizać Niuńkę po pysku, szyi, głowie, wylizuje jej uszka... 8O Niuńka nie wkurza się aż tak bardzo, bo nie wyskakuje jak oparzona z moich objęć, i nie ma żadnych agresywnych akcji uwalniania się, ALE jeśli przypadkiem łapka znów jest mobilna, paca nią ze zniecierpliwieniem Tigrę po głowie i chce sobie jednak pójść.
Tak więc jedna chce broić, druga się miziać. I oczywiście kot z kotem, ludzie przestali być im AŻ TAK potrzebni do egzystencji :lol: Muszą chyba usiąść przy miseczce royala, przedstawić sobie nawzajem swoje emocjonalne zapotrzebowania i ustalić zasady kohabitacji... :lol:

TŻ ciągle zmienia imię Tigrze :roll: Bo co chwila kojarzy mu się z kimś/czymś innym... Był już Obcy, Alien, Geremek ( 8O :lol: ), Rózia... Nie wnikam :lol:
Obrazek

gocho80

Post » Wto lut 28, 2006 18:17

A może zdjęcia? :twisted:
Wrzuciłam już je dziś do wątku o kroplach, a nuż dodadzą komuś otuchy... :D
Oto dziewczyny dziś ok. południa:
Obrazek
A potem błogi sen...
Obrazek
Obrazek

gocho80

Post » Wto lut 28, 2006 18:29

bosssskie :D
głaski dla Was, dzielne panienki :spin2:
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Wto lut 28, 2006 23:45

Właśnie idę spać, a oto co robią dziewczyny przed wspólnym ze mną zaśnięciem: [tak, jakość słaba :lol: bo to komórka :lol: w dodatku tryb nocny, bo ciemno :lol: ]
Obrazek
Tigra pucuje futerko Niuńce... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

gocho80

Post » Śro mar 01, 2006 9:45

:1luvu:
Obrazek Obrazek

Klaudia

[poprzednia][następna]