Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3 1z10!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 27, 2017 12:14 Re: Żegnaj Chesterku [*], Perełeczka i Scooby oraz Franklin

Ziemosław pisze:No a jak, to jest pies parapetowy :)

Robaczki, mam pytanie. Bo Pan Scooby i Pan Franek mają manię bawienia się piankowymi piłeczkami. Problem polega na tym, że meble są u nas około 5 cm nad podłogą i jak taka piłeczka się tam wturla (nadzwyczaj często się to zdarza) to Scooby piszczy i drapie dopóki ktoś mu jej nie wyjmie. A sposób na to to rozpłaszczenie się na podłodze i wydobycie piłeczki czymś długim, co jest niezwykle irytujące.

Macie może jakieś pomysły na to jakby te przestrzenie zasłonić tak aby się pozbyć problemu? Myślałam o takich pluszakowych podkładkach pod okna, ale to z kolei samo się tam pod te meble wepchnie, chyba że będzie odpowiednio grube. A z kolei kleić i wiercić nie chcemy :roll:

ja wyciągam pogrzebaczem i nie muszę się na szczęście przy tej czynnosci rozpłaszczać, łatwo siegnąć nawet do końca szafek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 27, 2017 12:17 Re: Żegnaj Chesterku [*], Perełeczka i Scooby oraz Franklin

mir.ka pisze:
Ziemosław pisze:No a jak, to jest pies parapetowy :)

Robaczki, mam pytanie. Bo Pan Scooby i Pan Franek mają manię bawienia się piankowymi piłeczkami. Problem polega na tym, że meble są u nas około 5 cm nad podłogą i jak taka piłeczka się tam wturla (nadzwyczaj często się to zdarza) to Scooby piszczy i drapie dopóki ktoś mu jej nie wyjmie. A sposób na to to rozpłaszczenie się na podłodze i wydobycie piłeczki czymś długim, co jest niezwykle irytujące.

Macie może jakieś pomysły na to jakby te przestrzenie zasłonić tak aby się pozbyć problemu? Myślałam o takich pluszakowych podkładkach pod okna, ale to z kolei samo się tam pod te meble wepchnie, chyba że będzie odpowiednio grube. A z kolei kleić i wiercić nie chcemy :roll:

ja wyciągam pogrzebaczem i nie muszę się na szczęście przy tej czynnosci rozpłaszczać, łatwo siegnąć nawet do końca szafek

Zazdraszczam. U nas jest najgorzej jak taka piłeczka wlezie między 2 nóżki od mebli, wtedy się trzeba nagimnastykować :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Śro gru 27, 2017 15:38 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

a) okręć dół mebli sznurkiem jak na drapaku
b) odkręć nóżki od mebli
c) kup większe piłeczki

8)
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Śro gru 27, 2017 19:29 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Przepraszam, że się wtrącam.
Czytam, podpatruję i :oops:
Cytryna jest ekstra.
[url][/url]
cytryna pisze:a) okręć dół mebli sznurkiem jak na drapaku
b) odkręć nóżki od mebli
c) kup większe piłeczki

8)

Szczególnie podoba mi się pkt. a.
Tak trzymaj.
Drops
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Śro gru 27, 2017 21:11 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

ewkkrem pisze:Przepraszam, że się wtrącam.
Czytam, podpatruję i :oops:
Cytryna jest ekstra.
[url][/url]
cytryna pisze:a) okręć dół mebli sznurkiem jak na drapaku
b) odkręć nóżki od mebli
c) kup większe piłeczki

8)

Szczególnie podoba mi się pkt. a.
Tak trzymaj.
Drops

Taaaaal drodzy Państwo to jest myśl! Obwiążemy nóżki mebli żyłką, coby nie było widać. Niestety piłeczki są chyba tylko małe, ale poszukamy większych :)

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 8:46 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Jestem, Ciociu
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 28, 2017 8:54 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

MalgWroclaw pisze:Jestem, Ciociu
Pralcia

Cześć Pralcia! Cieszem się żeś do mnie doszła bo Perua śpi i nie mam z kim brykać. Pobrykasz ze mnom?
Franklin niemający co robić

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 9:22 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Dzień dobry! :201461
ser_Kociątko

Post » Czw gru 28, 2017 9:36 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Witam się z pracy :) zimno tu...

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 10:28 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

I mleko do kawy się skończyło! :strach: :strach: :strach: :strach:

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 10:29 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Ziemosław pisze:I mleko do kawy się skończyło! :strach: :strach: :strach: :strach:

:placz: :placz: :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 28, 2017 10:42 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

mir.ka pisze:
Ziemosław pisze:I mleko do kawy się skończyło! :strach: :strach: :strach: :strach:

Ja zawsze noszę swoje :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw gru 28, 2017 10:44 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

MonikaMroz pisze:
mir.ka pisze:

O nas chyba zapomnieli :placz: takie wielkie biuro na 580 osób a nie pomyśleli że między świętami jakieś ludzie tu będą potrzebować mliczka do kafki :placz: :placz: :placz:

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 10:47 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Ziemosław pisze:
MonikaMroz pisze:
mir.ka pisze:

O nas chyba zapomnieli :placz: takie wielkie biuro na 580 osób a nie pomyśleli że między świętami jakieś ludzie tu będą potrzebować mliczka do kafki :placz: :placz: :placz:

ile ludzi? 580? to korporacja jakas??
jej jak ja sie cieszę że ja pracuję w kameralnym biurze z 4 osobami :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw gru 28, 2017 10:48 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

MonikaMroz pisze:
Ziemosław pisze:
MonikaMroz pisze:
mir.ka pisze:

ile ludzi? 580? to korporacja jakas??
jej jak ja sie cieszę że ja pracuję w kameralnym biurze z 4 osobami :)

Si, taka duża korporacja co robi m.in. plasterki Viscoplast i karteczki post-it i takie tam :P w skrócie 3M, myślę że nie jest zabronione tego powiedzieć :D

Ziemosław

[poprzednia][następna]