Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 16, 2016 13:19 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Uwielbiam rozmaryn. Tak smakowo, jak i dodawać do potraw, bo zawszę nucę przy tym "O mój rozmarynie dodaję Cię" :wink:
Na schab cieknie ślinka. Muszę kiedyś spróbować zrobić tego Twojego sposobu na wolne pieczenie. Jadłam tak gęś u Ciotki i była fenomenalna.
Kupiłam ostatnio ocet jabłkowy z myślą o włosach, ale mi nie podpasowało i się właśnie zastanawiałam, do czego w kuchni się go używa :wink:

Wyobraziłam sobie Nicię :1luvu: Dałaś Jej w zamian podusię, coby główkę miała na czym złożyć? :mrgreen:

Aia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17113
Od: Pon lut 19, 2007 18:08
Lokalizacja: NDM

Post » Sob lip 16, 2016 15:42 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Hej Aia specjalnie dla Ciebie
Obrazek

Rozmaryn daje na oko... Na smak trzeba uważać bo on intensywny jest
Długo pieczony schab jest delikatny i nie jest suchy.
Ocet jabłkowy... Używam zamiast zwykłego octu plus tam gdzie trzeba coś zakwasic.

Nicią wcześniej uznala ze mój łokieć jest niewygodny i zmieniła pozycję
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Avatar użytkownika
 
Posty: 9844
Od: Czw kwi 23, 2015 7:40
Lokalizacja: TG

Post » Sob lip 16, 2016 15:54 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Avatar użytkownika
 
Posty: 9844
Od: Czw kwi 23, 2015 7:40
Lokalizacja: TG

Post » Sob lip 16, 2016 16:33 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Wspaniały rosół :1luvu: Chyba mnie namówiłaś i też któregoś dnia zrobię.
Ależ ten Twój mąż ma z Tobą dobrze, taka troska i opieka (+ szczypta naśmiewania się dla pikanterii :mrgreen: )

U mnie burger w piecu :)

Zdjęcie z Pixiastym najlepsze <3

Aia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17113
Od: Pon lut 19, 2007 18:08
Lokalizacja: NDM

Post » Sob lip 16, 2016 16:33 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Ten dlugo pieczony schab to jak pieczesz, w rekawie czy w zaroodpornym polmisku?

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 26975
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Sob lip 16, 2016 16:38 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Daj znać jak Berger wyszedł

Mi rosół musi się gotować minimum 4h. Wtedy jest pyszny

Gosiu zwykle w rękawie
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Avatar użytkownika
 
Posty: 9844
Od: Czw kwi 23, 2015 7:40
Lokalizacja: TG

Post » Sob lip 16, 2016 16:44 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Obrazek
Pyszotka, jak zwykle :)
Tylko do buzi ciężko wepchnąć :mrgreen:

PS a on taki trochę "śląski" jest, bo w składzie ogórek kiszony i musztarda w mięsie :wink:

Aia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17113
Od: Pon lut 19, 2007 18:08
Lokalizacja: NDM

Post » Sob lip 16, 2016 16:51 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

O pysznosci!! Wyglada jak z jakiejs gazety!! Fenomenalny.

Ja wczoraj jadlam.burgera ktory milal w.sobie cebule, ogorki malosolne, miecho, boczniaki, i sos pieprzowy na miesie... Mniam. Az bym zjadla

Mi troche malo po tym rosole...chyba bede robic kanapki na.kolacje
Choc maz to malo co w siebie chce wtlaczac
Rosol chlipie z kubka
.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Avatar użytkownika
 
Posty: 9844
Od: Czw kwi 23, 2015 7:40
Lokalizacja: TG

Post » Sob lip 16, 2016 16:57 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

No to proszę: http://www.neostrawa.com.pl/57ddc1/ 15 minut roboty tak na prawdę :) Wołowe też powinny być smaczne, skoro unikasz wieprzowiny. Tylko jedna rada, smażyć raczej małe kotlety, bo większe się rozpadają. Można dodać jajo dla związania składników.
Ten, który opisujesz brzmi też fantastycznie. Wszystko, co lubię :) I ten sos pieprzowy taki ciekawy.

Aia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17113
Od: Pon lut 19, 2007 18:08
Lokalizacja: NDM

Post » Sob lip 16, 2016 17:12 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Dziekuje, ja tez pieke w rekawie, schab roznie mi wychodzi, czasami jest za suchy. Wole od schabu udziec z indyka czy kaczke. Ostatnio robilam schab tzw wolno parzony i wyszedl soczysty. Zdjecia koteczkow sliczne.

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 26975
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Nie lip 17, 2016 14:11 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Przepis smaczny sie wydaje:D ja czasem sie jeszcze szarpie i robie domowe bulki do tego...:D

Ja kocham kaczke ale zrobiona na rozowo. Indyk czesto suchy mi wychodzi.... a schab... taki pieczony to nawet potem jako wedlina moze byc :D
PIecze sie :D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Avatar użytkownika
 
Posty: 9844
Od: Czw kwi 23, 2015 7:40
Lokalizacja: TG

Post » Nie lip 17, 2016 14:18 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Ale tu kulinarnie :love:
Rosół dzis jadłam, hamburgera wczoraj.
Mialam 4 malutkie, wołowina, łosoś kurczak i cos co zapomniałam :mrgreen:
Obrazek
Mąż jadł takiego
Obrazek

Mojego męża znajomy otworzył restauracje i podaje cuda wianki
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Avatar użytkownika
 
Posty: 19616
Od: Pon gru 22, 2014 21:40
Lokalizacja: K. Wrocław

Post » Nie lip 17, 2016 14:28 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

Pięknie wyglądają :D
Ale jak takiego wysokościowca wepchnąć do buzi? :P
Szkoda tylko, że we wszystkich takich miejscach podają bułki z sezamem :roll: Pozostaje popatrzeć... Chociaż w sumie, to wszystko jedno, bo skoro smażą tam ryby, to i tak nie mogłabym nawet nacieszyć oczu :roll: Szczęśliwie akurat burgery łatwo przyrządzić w domu :D

Za to różowa kaczka mi nie wychodzi, bo mam za wysoka temp w piecu :( Ale i tak lubię :) :)

Aia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17113
Od: Pon lut 19, 2007 18:08
Lokalizacja: NDM

Post » Nie lip 17, 2016 14:38 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

O boze!! Mniam! Mam slinotok!! I jeszcze ten sposob podania!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U nas w TG na rynku otwarli taka klimatyczna knajpe - Sherlock sie nazywa. Wybieramy sie tam na obiad... wlasnie na steka albo burgera.. ale nie wiemy keidy. Ogolnie pierwsze wrazenie na nas zrobila super. Tez wlasnie cos podobnego chyba :D

Male sa praktyczne da sie latwo zjesc;D Ja zawsze mam problem z jedzeniem. Tak od 3/4 jem potem na kawalki :D Albo nzoem i widelcem. Kocham burgery ale one zawsza sa problematcyzne.

Aia rozowa kaczka to najlepsza z patelni (najlepiej grillowej). Do tego albo sos pomaranczowy albo winny. Ekspertem od kaczki jest maz :D

Uwielbiam dobre jedzenie :D
Jutro robie kotlety ziemniaczane z pieczarkami (wlasciwie sosem pieczarkowym). Kupilam pieczarki portobello dzisiaj :D:D Zobaczymy co bedzie :D
Na wtorek zrobie gulasz wolowy... kocham gulasz wolowy... :D KOlega mi z wegier ma przywiezc paste wegierska... kocham :D
Raz na wegrzech zrobilam gulasz... nie jestem w stanie tutaj powtorzyc tego smaku.... pasta wegierska, tamtejsza kuchnia, przyprawy, warzywa... no po prostuuuuuu.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Avatar użytkownika
 
Posty: 9844
Od: Czw kwi 23, 2015 7:40
Lokalizacja: TG

Post » Nie lip 17, 2016 14:45 Re: Pixie, Coco, Nitka - Coco w poniedzialek u specjalisty

O, to jak przyjdzie pora na kaczkę, to walę jak w dym po wskazówki od Twojego TŻa 8) Miej Go pod ręką, to będziesz Go podpytywać za mnie :mrgreen:

Muszę przyznać, że za gulaszem nie przepadam, choć jak mi powiesz placek węgierski, to podwijam kiecę i lecę tanecznym krokiem hula :wink:

Aia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17113
Od: Pon lut 19, 2007 18:08
Lokalizacja: NDM

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości