Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 28, 2015 18:51 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Witajcie !
Fuks zaraz dogoni i przegoni Moli wzrostem tak szybko rośnie. Są cudne te Twoje dzieci. :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon wrz 28, 2015 18:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Fuksiu, Ty jesteś taki duży jak ja :1luvu:
Miki uradowana
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Pon wrz 28, 2015 19:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

:D :D :D :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon wrz 28, 2015 20:39 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

A ile Felix ma mięsa w mięsie?

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon wrz 28, 2015 21:09 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

lilianaj pisze:A ile Felix ma mięsa w mięsie?

w ogole :roll:

Skład:
Mięsne smaki:
mięso i zwierzęce produkty uboczne (w tym 4% danego gatunku mięsa), ryba i rybne produkty uboczne, roślinne ekstrakty białkowe, składniki mineralne, cukier
Rybne smaki:
mięso i zwierzęce produkty uboczne, roślinne ekstrakty białkowe, ryba i rybne produkty uboczne (min. 4% danego gatunku ryby), cukier, składniki mineralne
Mięsne i rybne smaki z warzywami:
mięso i zwierzęce produkty uboczne (min. 4% danego gatunku mięsa), roślinne ekstrakty białkowe, ryba i rybne produkty uboczne (min. 4% danego gatunku ryby), warzywa (min. 4% danego gatunku), składniki mineralne, cukier

to na szczęście nie jest podstawowe jedzenie dla kotów mych, jedną dziennie dostają na pół, ale nie każdą lubią...
Jemy ryby mięso bardzo chętnie :ok:
suche mają stale dostępne, purizona,
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon wrz 28, 2015 22:18 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moje czasem tez dostawaja felixa sensations - ta wersje z warzywami i bardzo lubia choc unikam to jednak czasami to taka zacheta jak wybrzydzaja przy jedzeniu.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto wrz 29, 2015 8:13 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Whiskaa, felix, kitkat,gourmet,.. jeden pies :mrgreen:
Hej Molcie wtorkowe :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto wrz 29, 2015 8:36 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

kalair pisze:Whiskaa, felix, kitkat,gourmet,.. jeden pies :mrgreen:

Nie koniecznie bo moje kitkata czy whiskasa nie ruszą tak jak aplausy , bozity i inne....z wyższej półki a feliksy i gurmety owszem.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto wrz 29, 2015 9:47 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

My lubimy feliksa z warzywami - feliks ma dużo fajnych kombinacji smakowych i ma mięso, już bez przesady. Mi w składzie przeszkadza cukier. Wczoraj wyczytałam, że jest też w Gurmecie. Na yt jest film o cukrze i o tym, że jest on dodawany do wszystkich możliwych produktów, które kupujemy w sklepie. Jest tani dlatego stanowi dobry dodatek poprawiający smak - i nawet jak nie jemy cukru to jemy go ukryty. Dlatego też jest tylu cukrzyków. Jest to celowe i świadome działanie firm aby zwiększać zyski. Zobaczcie sobie ten film - Cukier gorszy od tłuszczu - tłuszcz został zastąpiony cukrem. I dlatego teraz mnie tym bardziej razi dodatek cukru w karmie dla kota.

Nie wiem czy nie zdrowiej jest karmić kota właśnie taką karmą niż tymi z wyższej półki napakowanymi mięsem. Niech mi ktoś wytłumaczy... dlaczego wszystkie drogi prowadzą do RC i do Hillsa. Kiedy nic nie wiedziałam o kotach kilkanaście lat temu to mój Kituś jadł najgorszą karmę z marketu i jak kupiłam whiskas czy kitket to myślałam, że daje już luksusową karmę. Wetka mnie uświadomiła i ... zaczęłam kupować RC. Ok to jestem w stanie zrozumieć. Im lepszą ja miałam materialną sytuacje tym moje koty zaczęły dostawać coraz to lepszą karmę. I tak - nagle się okazało, że Maciuś ma za dużo białka w karmie i miał zaleconą dietę niskobiałkową i ograniczone mięso. Teraz mieliśmy Purizen, wcześniej TOTW i nawet zaczęłam myśleć już o kolejnej karmie z jeszcze wyższej półki i co... i znowu degradacja - musimy mieć w domu Hillsa lub RC. Czyli wniosek z tego jest taki że wszystkie drogi prowadzą i tak do RC do Hillsa.

Wczoraj zrobiłam zamówienie - kupiłam Feliksa w mieszanym pakiecie mięso z warzywami, Gurmeta tak samo, Animondę i Mamior. Muszę robić trzy różne posiłki dla kotów. Chcę, aby moje koty nauczyły się jeść Animondę i Mamior - ma bardzo dobry mięsny skład i wiele opcji smakowych i produktowych. Tosia jeszcze to zje, ale duże wybrzydzają. Dlatego Feliks i Gurmet zaczęłam używać jako przyprawy. I robię tak - np. dla Tosi - 3/4 Animondy i 1/4 np gurmeta lub feliksa. Dla Marysi też 2/3 urinary lub animondy + 1/3 np feliksa i dla Kitusi - ona je malutko - 2/3 karmy urinary + 1/3 feliksa (ilość na porcje to jest jedna mała łyżeczka).
Do momentu aż Tosia ukończy 1 rok to tak będę miksować, a wpadłam na to ostatnio. Wyobraźcie sobie, że w ten sposób nawet Marysia je Animondę lub mamior.
Karm, z jeszcze wyższej półki gdzie jest tylko np kurczak nie kupuje, bo wolę kupić kurczaka za te same pieniądze mam 12 porcji. A mokre jedzenie nie jest głównym jedzeniem tylko dodatkiem, więc nie muszę pilnować aby było pełnowartościowe.
Polecam Wam miksowanie jak kotom nie smakuje jedzonko lepszej jakości, ale też moja wetka mówiła, że kotom szkodzi ludzkie jedzenie, czyli np szynki i kiełbasy - tego kotom nie wolno podawać nigdy. Jak był Maciuś to ja mu kupowałam czasem parę plastrów szynki - uwielbiał. Moja Kitusia ostatnio też u mamy żebrała o szynkę. Plaster na rok nie zaszkodzi, ale ja kupowałam Maciusiowi raz w tyg. I miał podwyższoną kreatyninę. Wetka mi wytłumaczyła jaki syf jest dodawany do szynek i dla człowieka jest to średnio dobre, a dla kota bardzo niedobre i powiedziała, że mamy mieć dietę wyłącznie jedzenie kocie - mówiła, że nie ważna marka i nie ważne jakie - właśnie feliksy, gurmety i inne. I to przyniosło efekt - wyniki Maciusia zrobiły się w normie.
Moja Kitusia ma teraz nie jeść nic prócz karmy urinary. Ale ona nie chce już tych karm to co mam zrobić? Ona czuje, że Tosia i Marysia mają inne posiłki. Tosia nie chce już animondy, więc jak dodam jej jakąś inną karmę np gurmeta to nagle ta sama animonda smakuje już inaczej i jest dobra i Tosia wylizuje talerzyk. No to Kitusia czuje, że jest otwarty Gurmet i że był w innym talerzyku i mi płacze o niego - to mam jej nie dawać i pozwolić, żeby nic nie jadła tylko samo suche, które jest no pewnie nie tak smaczne jak Purizon. Nie mogę jej tak karać, bo ona nie rozumie dlaczego mogla a teraz nie dostaje. Jeszcze mi w depresje wpadnie, że jest gorzej traktowana. To też jej dam trochę gurmeta i wtedy zjada swoje urinary chętniej. Myślicie, że robię wielki błąd? Kitusia zjada karmy mokrej bardzo mało, symbolicznie.
Rozpisałam się :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto wrz 29, 2015 9:55 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Ewa L. pisze:
kalair pisze:Whiskaa, felix, kitkat,gourmet,.. jeden pies :mrgreen:

Nie koniecznie bo moje kitkata czy whiskasa nie ruszą tak jak aplausy , bozity i inne....z wyższej półki a feliksy i gurmety owszem.

nie mam na myśli walorów smakowych-te są akurat indywidualne dla każdego kota. Aczkolwiek moje jedzą wszystko, tylko nie wzystko z takim samym entuzjazmem :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto wrz 29, 2015 9:56 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moje kociaki jedza animonde, ale tylko von feinsten bo carny nie lubia i po carny maja biegunke... znaczy tu mam na mysli pIxiego i dixiego jeszcze. Pixie lubi bardzo animonde vom feinstein. Felixa tez lubi. I tak jest nauczony ze czasem odskocznia od animondy jest wlasnie felix sensations.

ja starams ie bardoz miec poprawke na to wszytsko... we wszystkim trzeba miec umiar. Kiedys jako dziecko u babci zawsze byly koty. Zawsze. Co koty jadly?! To co ludzie, resztki z obiadu, sos nie sos, szynka nie szynka, chleb z maslem czy bialym serem. I koty dozywaly czesto sedziwego wieku. Wiec no nie dajmy sie zwaroowac. Uwazam ze na wszystko sa "mody' i takie teksty tez sa modne. Ja zachowuje zdrowy rozsadek. Nie daje kotom szynki czy rzeczy mocno przyprawionych. Ogolnie mocno zakonserowanych rzeczy ale wczoraj u mamy np Misia zalapala sie na kawalek schabowego, obranego z panierki i i oplukanego.

To jest najtrudniejsze ... a powiedz kamrisz je razem? rownoczesnie? w 1 miejscu? U mnie to pomoglo. Bo Nitka nie chce jesc animondy to dostaje felixa. Coco ma Juniora wiec kazdy ma co innego. I poki nie jadly razem, w 1 miejscu rownoczesnie to bylo wlasnie wyzeranie z misek. A teraz jak wszystkie razem dosataj ... zapanowal lad i porzadek. Kazdy patrzy w swoja miche.

PixieDixie

Post » Wto wrz 29, 2015 10:17 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Ja karmie tam gdzie koty prawie siedzą ;) Czasem na fotelu :p żeby czasem księżniczki nie musiały poniżac się chodzeniem do misek ;) jak kot ma karmę której nie chce a czuje, bo czuje bo ma takie zdolności, ze otwarłam inna karmę to będzie chciał tej innej. Poza tym potem też każdy podchodzi do talerzyka od każdego i widać ze wszędzie jest co innego.
Moje tez nie lubią animondy carny.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto wrz 29, 2015 11:27 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Hej :)
Gajeczka i Morfeuszek lubią feliksa. Joachimek też by chętnie jadł, ale w feliksie jest cukier, więc on nie może....
Też mieszam mu karmy, bo Joachimek je Bozitę wymieszaną pół na pół z jakąś inną karmą - np. z Shebą albo Cats Finefood albo z Topikiem w galarecie, różnie to bywa :) Czasem animondę też dostanie :)
Klaudia, jak Twoja kicia jest w okresie leczenia, to nie powinna jeść innej karmy niż Urinary. Niestety, przez jakiś czas - wet pewnie Wam powie, jaki to czas, pewnie zrobi badanie moczu. Potem może się okazać, że okresowo trzeba będzie do tej karmy wracać. Natomiast karm Urinary jest różnych trochę, niekoniecznie musi to być RC. Mój Morfeusz na RC już patrzeć nie może, kupiliśmy mu inną. Zapytaj wetki, czy nie ma próbek karm urinary innych firm. Może inna będzie jej lepiej smakować?

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto wrz 29, 2015 11:31 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

U mnie bozity nie lubia ;( A najchetniej bym im ja kupowala bo ma naprawde dobry sklad :(

PixieDixie

Post » Wto wrz 29, 2015 11:33 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

PixieDixie pisze:U mnie bozity nie lubia ;( A najchetniej bym im ja kupowala bo ma naprawde dobry sklad :(

U mnie Bozitę jedzą - ale tylko w puszce i z wołowiną. Od biedy drobiową. Natomiast kartoników nie tkną. Wiem, że u znajomych koty mają dokładnie na odwrótk, więc trzeba popróbować, może akurat coś podpasuje? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]