Moli ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2015 20:30 Re: Moli ♥

O Molinka, baardzo ładna waga, bardzo ładna !:) Mój chudzielec waży zaledwie 2.5 kg, jak się naje to 2.7 ;/:p ale ona ogółem będzie malutka kotka tak mi się wydaje ^^
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw sty 08, 2015 21:24 Re: Moli ♥

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt sty 09, 2015 7:36 Re: Moli ♥

Hej :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sty 09, 2015 8:27 Re: Moli ♥

Witaaam!;)
Obrazek

sistersy25

Post » Pt sty 09, 2015 13:16 Re: Moli ♥

Hej dziewczyny :201461
Co tam slychac?
Ja w pracy :| ale zaraz zawijam do domu :smokin:
Ciekawe co moja córka robi?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt sty 09, 2015 13:21 Re: Moli ♥

Ja już PO pracy, co mnie niezmiernie cieszy! :D Dzień dobry!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 09, 2015 13:21 Re: Moli ♥

Jak to co?. Pewnie grzecznie czeka na Ciebie..no na pewno nie łobuzuje,pewnie nawet o tym nie pomyślałaś ani przez minutkę? :kotek: :1luvu:

Ja mam wolne za około godzinkę :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Pt sty 09, 2015 13:23 Re: Moli ♥

Ja sie szykuje do powrotu do domu :piwa:

Twoja córa napewno grzeczna, moja wstała lewą nogą i agresor straszny :x
Obrazek

sistersy25

Post » Pt sty 09, 2015 13:56 Re: Moli ♥

Malutkie dorosłe kotki to chyba ważą ze 3,5 kg :) Ale ciałko się zmienia i np Kitulka była zupełnie inna kiedy była młoda i jest inna teraz :) A przynajmniej nie wiem hihi
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt sty 09, 2015 14:50 Re: Moli ♥

aannee99 pisze:Jak to co?. Pewnie grzecznie czeka na Ciebie..no na pewno nie łobuzuje,pewnie nawet o tym nie pomyślałaś ani przez minutkę? :kotek: :1luvu:

Nawet mi to przez myśl nie przyszło ze na przedpokoju gdzie stoi Qwtka bedzie plaża :ryk:
Nawet mi to przez myśl nie przeszło ze storczyk w kuchni bedzie zwalony z okna :ryk:
Moja grzeczna krówka :ryk:

Teraz jej przyczepie do ogonka zmiotkę i niech zaczyna od piaseczku na przedpokoju :ryk:
Obrazek

Moli25

Post » Pt sty 09, 2015 14:52 Re: Moli ♥

klaudiafj pisze:Malutkie dorosłe kotki to chyba ważą ze 3,5 kg :) Ale ciałko się zmienia i np Kitulka była zupełnie inna kiedy była młoda i jest inna teraz :) A przynajmniej nie wiem hihi

Mojej Molce dupsko urosło :D
I brzuch pokazał sie, bo nosiła taki worek pusty bez narządów jamy brzusznej :(
Obrazek

Moli25

Post » Pt sty 09, 2015 15:01 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:
aannee99 pisze:Jak to co?. Pewnie grzecznie czeka na Ciebie..no na pewno nie łobuzuje,pewnie nawet o tym nie pomyślałaś ani przez minutkę? :kotek: :1luvu:

Nawet mi to przez myśl nie przyszło ze na przedpokoju gdzie stoi Qwtka bedzie plaża :ryk:
Nawet mi to przez myśl nie przeszło ze storczyk w kuchni bedzie zwalony z okna :ryk:
Moja grzeczna krówka :ryk:

Teraz jej przyczepie do ogonka zmiotkę i niech zaczyna od piaseczku na przedpokoju :ryk:

No co za kochana małpkeczka,tzn. że kicia sobie czas zagospodarowała i czyniła co tam zaplanowała :ryk: Ja moje ukochane dwa storczyki,które cudownie kwitły,zawiozłam do mamy po tym gdy Marcel trzykrotnie je przewracał :( A storczyki kocham,całym sercem :D U mamy też pięknie kwitną.
Obrazek

aannee99

Post » Pt sty 09, 2015 15:23 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:
klaudiafj pisze:Malutkie dorosłe kotki to chyba ważą ze 3,5 kg :) Ale ciałko się zmienia i np Kitulka była zupełnie inna kiedy była młoda i jest inna teraz :) A przynajmniej nie wiem hihi

Mojej Molce dupsko urosło :D
I brzuch pokazał sie,
bo nosiła taki worek pusty bez narządów jamy brzusznej :(

Wiesz co, tak na forum publicznym.. takie rzeczy! :twisted: Biedna Moli :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt sty 09, 2015 15:24 Re: Moli ♥

A jeszcze do co siostry kociej to chciałam powiedzieć, że po tyg od śmierci Maciusia wzięłam Marysię, bo Kitusia wpadła w wielką depresję i chciałam żeby miała czym myśli zająć. Nawet chwilę mi nie zajęło myślenie czy się dogadają. Chyba dużo robi tu też postawa człowieka - koty wyczuwają jakieś paranormalne fluidy - nie słuchałam też wszystkich rad o izolowaniu kotów (nie jestem zwolennikiem tej metody, ale co ja tam wiem). Więc kiedy trafił MAciuś do nas to mąż go wypuścił w dużym pokoju, Kitul uciekła do kuchni i tak sobie siedział każdy w swoim kącie. I wierzę, że wieków tak nie przesiedzą. Więc głaskałam jednego i drugiego aż w końcu postanowili się ze sobą zmierzyć co często było jak między żoną a mężem, czyli bójka. Serio, nic mnie to nie przerażało, kłócą się jak wszyscy.
Jak przyszła Marysia to postawiłam transporter na środku pokoju i Kituś od razu do transportera przybiegła i zaglądała przez szparki. Otwarłam transporter i wyszła Marysia bardzo ostrożnie. Nawet nie sykły. Ruchy nieco zwolnione i tyle. Do dziś się nawet nie pokłóciły, nigdy nie poszły w ruch paluchy i nigdy ich nie rozdzielałam. No dobrze, w zabawie łapy latały po pudle. A rozdzieliłam w pierwszych dniach jak wychodziłam z domu, żeby na pewno się nie pobiły, ale szybko z tego zrezygnowałam. Marysia od razu zwiedzała mieszkanie i nie izolowała się. Przyszła do naszej sypialni, ale znalazła sobie w pierwszych dwóch dniach miejsce pod tv. Biedna taka zagubiona była. Ale szybko znalazła inne miejsce do spania.
A jak ludzie chuchają, dmuchają, rozdzielają, izolują i nie wiadomo co jeszcze to sami wprowadzają nerwową i niezdrową atmosferę w domu i koty to czują i same nie wiedzą jak się mają zachowywać. (mówię jak jakaś behawiorystka ;p )
Ja się dokociłam tylko dwa razy, ale poszłam za głosem serca i nie miałam żadnych kłopotów ani za pierwszym razem ani za drugim :)
A teraz już serio uciekam
papa wszystkim :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt sty 09, 2015 15:51 Re: Moli ♥

Moli już chyba całkiem przekonana do kolejnego koteczka! :lol:
TWO ARE BETTER THAN ONE !
DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!

1.
Koty, podobnie jak ludzie w ciągu dnia potrzebują stymulacji. Amerykańskie badania pokazały, że niektóre zwierzęta, pozostawiane same w domu prawie przez cały dzień, mają mózgi o 25% lżejsze od tych, które żyją na ulicy.

2.
W Szwajcarii w ustawie o ochronie zwierząt wprowadzono zapis zobowiązujący kupującego psa lub kota do brania dwu zamiast jednego, gdyż w naturze tych zwierząt jest posiadanie towarzystwa swojego gatunku.

3.
Koty mające kompana do zabawy są lepiej społecznie przystosowane i nie sprawiają problemów behawioralnych takich jak wycofanie, gryzienie, syczenie, panika w towarzystwie obcych ludzi.

4.
W mniejszym stopniu narażone są na nadwagę z braku ruchu i na choroby z tym związane.

5.
Mniej się nudzą i mniej niszczą meble.

6.
Jeśli spędzasz wiele godzin w pracy lub musisz wyjeżdżać na parę dni, dwa koty (lub więcej) są spokojniejsze podczas twojej nieobecności.

7.
Mając dwa lub więcej kotów masz okazję podziwiać prawdziwą społeczną naturę kotów i ich wzajemne relacje.

8.
Prawdopodobieństwo zwrotu kota/kociaka z adopcji z powodu złego zachowania jest większe przy pojedynczo wyadoptowanym kocie niż przy dwóch.

9.
Z towarzyszem twój kot dłużej w starszym wieku zachowa młodość i chęć do zabawy.

10.
Obciążenia przy opiece nad dwoma kotami pozostają względnie takie same.

11.
Drugi kot nie potrzebuje dodatkowej przestrzeni.

12. Because……………….TWO ARE BETTER THAN ONE!
Wreszcie... DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]