♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥ Słodkości str. 86 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 23, 2014 16:16 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Hej hej :)

Ok, bryka. Dziś na razie bez kupki.

Odpisała mi cała jedna osoba na barfnym. Że odstawić puszki i chrupki i psyllium... a poza tym to nie panikować. Kurde, przecież on bez tego psyllium, bez tych zmielonych łupinek będzie miał zaparcia tak jak na początku :? No nic, będę dalej podawać mu winstonki, jak polepszy się mój stan finansowy to kupię jakieś lepsze puchy z zooplusa.

Upolowałam w lidlu spodnie za 37 zł, a w zoologicznym kupiłam kociakom piłeczkę z dzyndzlami a chomisiom warzywne ciasteczka :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto wrz 23, 2014 16:18 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Czyli wszyscy zadowoleni dzisiaj :) :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto wrz 23, 2014 16:35 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

A może mu RC Fibre dać do pochrupania?
Wiadomo RC, ale bardzo skuteczne w takich wyjątkowych okolicznościach.
Na prawdę polecam to siemię lniane, sama natura i ładnie pomaga pracować jelitom.

To chomiesie i kotełki mają frajdę :D
Też lubię sobie czasem na coś zapolować... dla poprawienia humoru :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto wrz 23, 2014 16:40 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Pogłaskałam Mokusia! <3

Rilla07 pisze:A może mu RC Fibre dać do pochrupania?
Wiadomo RC, ale bardzo skuteczne w takich wyjątkowych okolicznościach.
Na prawdę polecam to siemię lniane, sama natura i ładnie pomaga pracować jelitom.

To chomiesie i kotełki mają frajdę :D
Też lubię sobie czasem na coś zapolować... dla poprawienia humoru :D

RC fibre składem przypomina ligninę i kosztuje 90 zł za 2 kg. Jutro w aptece kupię siemię i zobaczymy :)

Spilett

Post » Wto wrz 23, 2014 16:51 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Spilett pisze:RC fibre składem przypomina ligninę i kosztuje 90 zł za 2 kg. Jutro w aptece kupię siemię i zobaczymy :)

To fakt, to cały sekret tej karmy :)
Mielone siemię pomoże zobaczysz :ok:

Pogłaskaj też Mokusia od mamy chrzestnej ! :201461 :201461 :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto wrz 23, 2014 16:59 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Wniosek z tego że nie wszystkim kotką barfowa dieta służy.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto wrz 23, 2014 17:17 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Ja bym powiedziała, że wszystkim służy, tylko trzeba by ją dostosować do konkretnego kota. I na szczęście się da - ja dla moich pannic też dostosowywałam (biorąc pod uwagę, czego nie mogą i czego nie chcą).

Pełełka. Dzisiaj taki bury dzień że pusiamy se z Ofelku. A wcześniej pan kuriero przyniósł nam żwirka i się bojałam i ucieknęłam za kanapu.
A ty co robiasz?
Mała Ciorna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto wrz 23, 2014 17:36 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

MB&Ofelia pisze:Ja bym powiedziała, że wszystkim służy, tylko trzeba by ją dostosować do konkretnego kota. I na szczęście się da - ja dla moich pannic też dostosowywałam (biorąc pod uwagę, czego nie mogą i czego nie chcą).

Pełełka. Dzisiaj taki bury dzień że pusiamy se z Ofelku. A wcześniej pan kuriero przyniósł nam żwirka i się bojałam i ucieknęłam za kanapu.
A ty co robiasz?
Mała Ciorna Carmen

Nie przekonuje mnie ten cały barf. Pola nie wzięła by do pysia surowizny. Taka już jest. Gotowe karmy wcale nie sa złe. W końcu ich składniki są odpowiednio zbilansowane i dają kotu to co potrzebuje.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto wrz 23, 2014 18:25 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

MB&Ofelia pisze:Ja bym powiedziała, że wszystkim służy, tylko trzeba by ją dostosować do konkretnego kota. I na szczęście się da - ja dla moich pannic też dostosowywałam (biorąc pod uwagę, czego nie mogą i czego nie chcą).

A ty co robiasz?
Mała Ciorna Carmen

Ja też se pusiam bo zimno. W nocy to musiałam nawet przyjść pusiać do Dużej i przytulić się do Chestera, bo zimno. I w ogóle zimno.
Perełka zmarznięta

Ewa L. pisze:Nie przekonuje mnie ten cały barf. Pola nie wzięła by do pysia surowizny. Taka już jest. Gotowe karmy wcale nie sa złe. W końcu ich składniki są odpowiednio zbilansowane i dają kotu to co potrzebuje.

No właśnie, nie wszystkie. Ważne, żeby w karmie było jak najwięcej mięsa, a najczęściej są to tylko skrawki, podroby i resztki. Co do zbilansowania też można mieć uwagi, część mokrych karm nawet nie ma tauryny :?

Spilett

Post » Wto wrz 23, 2014 18:31 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Pozdrowienia z domu który nie barfuje . A może tu nie można niebarfować ? :x .

Głaski dla trzódki , tulaki dla Ciebie Madziś :kotek:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto wrz 23, 2014 18:37 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Można niebarfować, wszystko można :)

Spilett

Post » Wto wrz 23, 2014 18:37 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Pełełka. Ja też w nocy pusiałam przy Ofelku i się grzałyśmy i Duża też grzała przez kocyk. A teraz na chwilusię wieczymy futerka na bałkonu.
Mała Ciorna Carmen

Barf jest też idealny, jak ma się kota - alergika; wiadomo co ląduje w kociej misce i nie ma ryzyka, że ktoś dodał np. uczulającej wołowinki. Ja miałabym teraz problem z moimi pannicami, gdybym musiała im dawać puszki, bo wiele dobrych mokrych karm zawiera wołowinę lub cielęcinę.
Poza tym barfa można dostosować do problemów zdrowotnych kota - na barfnym dziewczyny układają przepisy pod konkretnego kota i jego wyniki.

Wiadomo, nie każdy będzie barfował, nie każdy ma czas, możliwości i ochotę, ale mi odpowiada. Małej Czarnej na ogół też. Tylko Ofelia marudzi...

PS. Czarnidło też dzisiaj marudzi. Albo niegłodna, albo zakłaczona. Dawałam im niedawno pastę, ale chyba profilaktycznie dam jeszcze.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 23, 2014 18:44 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Spilett pisze:

A ty co robiasz?
Mała Ciorna Carmen

Ja też se pusiam bo zimno. W nocy to musiałam nawet przyjść pusiać do Dużej i przytulić się do Chestera, bo zimno. I w ogóle zimno.
Perełka zmarznięta

Ewa L. pisze:Nie przekonuje mnie ten cały barf. Pola nie wzięła by do pysia surowizny. Taka już jest. Gotowe karmy wcale nie sa złe. W końcu ich składniki są odpowiednio zbilansowane i dają kotu to co potrzebuje.

No właśnie, nie wszystkie. Ważne, żeby w karmie było jak najwięcej mięsa, a najczęściej są to tylko skrawki, podroby i resztki. Co do zbilansowania też można mieć uwagi, część mokrych karm nawet nie ma tauryny :?

Ja mówiłam o karmach a nie o czymś co kosztuje 1.99 za 400g puszkę.
To co dla nas jest zdrowe i dobre nie zawsze nadaje się dla zwierząt. Wszelkiego rodzaju ścięgna, żyłki tudzież inne delicje które odrzucamy ze wstrętem dla zwierząt są pełnowartościowym pokarmem.
Wielu wetów zaleca np w diecie psiej podawanie grdyk i przełyków, chrząstek, ścięgien i tłuszczyku.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto wrz 23, 2014 18:49 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Ewciu ,Twój kot kupował by to na Ł , ładna pani reklamuje inną karmę , pan z jednego z niewielu polskich seriali jakie oglądam
sku...ł się reklamą karmy dla psów . A skład karmy ? kto o czyta ? Jacyś pogięci fanatycy żywienia i kociarze ?
Dwie puszki za 1,99 bo promocja :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto wrz 23, 2014 18:51 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

W barfie też się nie daje czystego, chudziutkiego mięska :wink: Nawet lepsze takie z tłuszczykiem itp. Co niektórzy np. dają kotom skrzydełka lub szyjki drobiowe do obgryzania.
Moje pannice niestety takich rzeczy nie wezmą do pysków :roll: Chociaż Małe Czarne kiedyś schrupało małą kostkę z resztkami mięsa (odrzut od barfa, ukradziony i pożarty)
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]