Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2014 8:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Co tam parapet!
Czarnidełko, w przeciwieństwie do rzygliwej Ofelii, bardzo rzadko pawiuje. Zdarzyło jej się to ledwie parę razy, na palcach jednej ręki policzyć. Za pierwszym razem z obżarstwa. Kroiłam barfa i odkrajałam takie brzydkie kawałki, których Jej Kicistość Ofelia do pysia nie weźmie. Przylazło Czarnidełko i zeżarło wszystkie te okrawki - a było ich naprawdę dużo.
Po czym polazło na parapet i zapawiowało: parapet, podłogę i kaloryfer.
Czy któraś z was wybierała kiedyś mięsno-tłuszczowe kawałki spomiędzy żeberek kaloryfera? :evil: :evil: :evil: :crying:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sie 11, 2014 13:45 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Nie. Bo mój kaloryfer jest nieżeberkowy

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 11, 2014 14:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Kotek mi się odkłaczył do telewizora :roll: . Nic nie wydłubywałam, starłam to co z wierzchu (czytaj kłaka) i już nie włączałam tv. Nawet nie za bardzo co w środku sprzątać -zakładam-skoro nie śmierdziało po wyschnięciu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 11, 2014 17:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

No, z kłakiem lepiej, zwłaszcza jeżeli jest to kawał filcu (tak jak ostatnio u Ofelii). Natomiast mięcho z kaloryfera musiałam wydłubywać, żeby nie zaśmierdło :?

Ofelia miała dzisiaj jakieś małe turbodoładowanie. Może dlatego, że chłodniej. Za to Czarnidełko dużo śpi, kładzie się na łóżku w sypialni i pusiu. Mam nadzieję, że to tylko taki "senny" dzień albo jest nie w sosie. Na chorą specjalnie nie wygląda... Co prawda trochę ciężko ocenić, bo akurat ona nie choruje. Acha, i nie jest zainteresowana jedzeniem. Ale z drugiej strony w nocy jadła i rano jadła; ostatnio wogóle chętniej je o świcie i w nocy. No nic, będę obserwowała moje maleństwo czarniutkie :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 11, 2014 18:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon sie 11, 2014 18:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Mała Czarna zwlokła się z piernatów, chwilę pogoniła za sznurówką i właśnie amcia ze smakiem i z mlaskaniem :D Moje Czarnidełko kochane :1luvu:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 11, 2014 18:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

I tak ma być . :1luvu:

barbarados

Post » Wto sie 12, 2014 15:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

MB mam dla Ciebie foteczki sów. Robiłam komórką (TŻ nie zabrał aparatu :evil: ), ale gwarantuję, że z wycieczki do owego miejsca byłabyś bardzo zadowolona. Wiele różnych ptaszków tam mieszka i wszystkie w zasięgu lornetki.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto sie 12, 2014 16:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Dyktatura pisze:MB mam dla Ciebie foteczki sów. Robiłam komórką (TŻ nie zabrał aparatu :evil: ), ale gwarantuję, że z wycieczki do owego miejsca byłabyś bardzo zadowolona. Wiele różnych ptaszków tam mieszka i wszystkie w zasięgu lornetki.

Auuuuu!
Mogłam z wami pojechać... :( :( :(

Teściowna. Jak się ma mój ukoffany Lilo? Dać go do komputra, bo okropecznie za nim tąsknię.
Książniczka Ofelja stąskniona
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sie 12, 2014 18:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Ofelku pszychodziła do nas nowa ciocia. Ale siem bojam bo mami i tati pakowujom taki okropecznie duzi plecak.
Pszeciesz majom szafki to po co oni chowajom ciuchy tam?
Kochajomncy Ciem Lilo

Ptaszki mam z podróży do Słupska. :)
Zapytam rodziców czy mogłabym Cię zaprosić na weekend do Słupska to pojechałyśmy w to miejsce ptaszkowe.
Moją faworytką została papuga ara ararauna i sowa śnieżna

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto sie 12, 2014 19:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Sowy śnieżnej w Finlandii nie udało mi się zobaczyć, ale za to w tamtejszym muzeum/skansenie słyszałam nagrany głos tejże. Kilka razy słuchałam, bo strasznie przypominała mi Czarnidełko. Tyle że Czarnidełko robi: "e e e e e!", a śnieżna "eee...eee...eee..."
Ary fajne są. Chciałabym zobaczyć kiedyś taką na żywo, w naturalnym środowisku.

Lilo. Weś ty szypko uciekaj do mię. Jak się moja Duża pokowiła, to potem okropecznie długo jej nie było, za to byli opcy.
Książniczka Ofelja doświatczona
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sie 12, 2014 20:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Sowy sa piekne . :1luvu:

barbarados

Post » Śro sie 13, 2014 6:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Budzę się nad ranem i czuję coś koło twarzy. łapię za to delikatnie - dwie nogi królicze! Nosz kurczaczki - skąd królik w moim łóżku? 8O
Wpółotwieram niesamowicie zaspane ślepia - Ach tak, to Ofelia!
Ułożyła się w pozycji króliczego pokotu, wzdłuż mnie, z nogami przy mojej gębusi.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro sie 13, 2014 7:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

MB&Ofelia pisze:Budzę się nad ranem i czuję coś koło twarzy. łapię za to delikatnie - dwie nogi królicze! Nosz kurczaczki - skąd królik w moim łóżku? 8O
Wpółotwieram niesamowicie zaspane ślepia - Ach tak, to Ofelia!
Ułożyła się w pozycji króliczego pokotu, wzdłuż mnie, z nogami przy mojej gębusi.

rozmiarowo to chyba królika z zającem pozajączkowałaś :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Śro sie 13, 2014 7:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Hmmm... Nie znam się specjalnie na królikach i zającach. Tzn. królika umiem upiec, albo przerobić na barfa dla kotka. Z zającem mam mniej doświadczenia, jadłam kiedyś uda z zająca argentyńskiego kupione w lidlu.
A po dotyku nad ranem raczej bym nie poznała, czy pod futerkiem siedzi królik, czy zając :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]