Moderator: Estraven
rapsodia82 pisze:
A abstrahując od tego tematu, Aniado, jako książkomaniaczka chciałam się spytać, co myślisz o nowym wydaniu Wichrowych Wzgórz Bronte? Pytam, gdyż właśnie Bronte czytasz, więc i pewnie ta lektura nie jest Ci obca, a mnie urzekła i zastanawiam się, czy ten nowy przekład naprawdę robi różnicę i dobitniej przekazuje to, co Bronte chciała pokazać.
Informacja zaczerpnięta z fb: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf
Nigdzie więcej o tym nie znalazłam.
MB&Ofelia pisze:Lubiłam dawniejsze biblioteki, gdzie można było pospacerować sobie między regałami, pooglądać, coś wybrać. Obecnie często jest mniej lub bardziej nieprzejrzysty katalog komputerowy. Jak się szuka czegoś konkretnego - ok, ale jak się nie wie co by się miało ochotę poczytać - klapa. A ja akurat nie wiem.
Alienor pisze:Przyłączyłabym się, ale ostatnio głównie czytam po angielsku, więc nie sądzę, że się zaliczam.
Hańka pisze:rapsodia, a ile taki Kindle waży?
W kwestii książek zgadzam się z MB&Ofelią i Anemonem. Od zawsze są prezentami na Święta i inne okazje. Od dawna nie kupujemy ot, tak, bez okazji... A i tak jest ich za dużo. Z wielkim trudem przełamałam swego czasu tabu "nie wyrzuca się książek". No pewnie, ino chata nie jest z gumy!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości