Karmel, tak po prostu ... :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 14, 2013 10:03 Re: Karmel - rudo/białe cudo :)

Racja ... ale dziwnie się czasem czuję, serio ;)

Pan Karmel oczywiście teraz słodko śpi na kanapie, zjadł śniadanko, pozwiedzał mieszkanie i zasnął słodko :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lis 14, 2013 10:05 Re: Karmel - rudo/białe cudo :)

Jak się obudzi, to go pomiziaj od ciotki ani :d

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw lis 14, 2013 10:06 Re: Karmel - rudo/białe cudo :)

Pomiziam Go od cioci, pomiziam! :) Leniuszka małego :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Czw lis 14, 2013 12:38 Re: Karmel - rudo/białe cudo :)

Na razie tylko przywitam się :)

Napisałam takiego długiego posta o zabawach i zniknął :evil:
później postaram się napisać więcej.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lis 14, 2013 18:13 Re: Karmel - rudo/białe cudo :)

Ode mnie też pomiziaj :1luvu:

Może rzeczywiście taki z niego będzie spokojny, przytulaśny kot? Czemu nie ;)

A kupki obserwuj, to niekoniecznie musi być wina karmy - może zjadł coś z podłogi albo zwinął komuś z talerza i tak na niego podziałało ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Sob lis 16, 2013 14:40 Re: Karmel - rudo/białe cudo :)

Karmel ma nadal brzydkie kupy :o Robi je też częściej niż na początku, apetyt ma, ładnie się bawi, nie widać aby czuł się źle, aby coś mu złego dolegało, obserwuję go oczywiście. "Tylko" te kupy - czy mogę mu coś podać aby było ok?. Jakiś domowy sposób, Smecta?. Karmy mu nie zmieniałam, od początku je tą samą. Nie podjada też żadnego domowego jedzenia, nie wskakuje na blaty, naczynia brudne zawsze lądują i tak w zmywarce od razu, nie zostawiam na batach/w zlewie, Karmel na blaty jednak nie pcha się :) Córcia też niczym go nie podkarmia.
Obrazek

aannee99

Post » Sob lis 16, 2013 20:49 Re: Karmel - rudo/białe cudo :)

Kochane poduszeczki :1luvu:

Obrazek

Nochal :D

Obrazek

Pan Karmel lubi czasem popatrzeć w tv 8)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Sob lis 16, 2013 21:32 Re: Pan Karmel ;)

Aaaaaa kocie łapeczki i poduszeczki, a jakie ma różowiutkie! :1luvu:

Cudne fotki!

Możesz podpytać weterynarza o te kupki, może warto zasiedlić jelitka jakimiś dobrymi bakteriami? Jakiś probiotyk?
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob lis 16, 2013 23:19 Re: Pan Karmel ;)

W poniedziałek idę z sunią na szczepienie, to powiem o tych brzydkich kupkach Karmela. Jeśli będzie trzeba, to zmienimy karmę. Mam nadzieję, że to przejściowe, że to nic poważnego nie jest. Poczytałam troszkę w necie i wyczytałam, że można ugotować pierś z kurczaka drobno pokrojoną z marchewką i ryżem - zrobiłam tak, blenderem zmiksowałam, po wystudzeniu dałam Karmelowi, zjadł troszkę. Karmy suchej już mu nie dawałam. Mam nadzieję, że sytuacja w kuwecie się poprawi.

Ogólnie, to muszę napisać, że Karmel zaczął się z nami fajnie bawić :) Dostrzega już piłeczkę z dziurkami, chętnie się nią bawi, lubi też swoją maskotkę, którą od mojej córci dostał. Fajny z niego kot, naprawdę. Na naszą sunię dalej syczy i prycha gdy ta za blisko do niego podejdzie .. nie wiem czy coś z tej kocio psiej znajomości będzie, oj nie wiem ;)
Obrazek

aannee99

Post » Sob lis 16, 2013 23:27 Re: Pan Karmel ;)

Najważniejsze, żeby między kotem a psem nie dochodziło do bójek - albo się będą kochać, albo będą wobec siebie obojętne (jak Luna i Fagot) ;)

Może Karmel nie znał wcześniej zabawek? Mefista mało brykała na początku, nie potrafiła się bawić, dopiero po odkarmieniu i nabraniu sił frajdę sprawiały jej nawet moje pompony od szalika ;)

A takie pytanie nie na temat: Ty dajesz swojej suni Brita Large? Bo w tej chwili taką karmę je nasz Fagot, ale też ostatnio ma nieco luźniejsze kupale, więc zastanawiamy się nad spróbowaniem Boscha. Masz z nim jakieś doświadczenia, albo z inną karmą w podobnej cenie (około 100zł za 15kg)?
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob lis 16, 2013 23:35 Re: Pan Karmel ;)

Dokładnie, o to chodzi by do bójek żadnych nie dochodziło, nie muszą się kochać, ważne aby się tolerowały, choć nie ukrywam - będzie super jeśli dojdziemy do takiej sytuacji w jakiej była Luna z Maltą - żyły super, spały razem, Luna lizała koteczkę, no cudownie było. Wiadomo jednak, że każdy kot jest inny, mam tego żywy przykład :D Całkiem możliwe, że z Karmelem wcześniej po prostu nikt się nie bawił, że to dla niego nowość, tutaj u nas się fajnie rozkręca, co mnie bardzo cieszy :)

Obecnie Luna je tą karmę : http://allegro.pl/fifi-sucha-karma-natu ... 33844.html

Kupiłam ją ponieważ kilku moich znajomych ją poleciło ( mają Owczarki Niemieckie ). A akurat Brit w pojemniku kończył nam się, to chciałam spróbować tej karmy. Luna je ją z wielkim apetytem, myślę że jej skład jest ok, ona nie śmierdzi, tylko fajnie pachnie, naturalnie, jest dość sucha i niektóre osoby przed podaniem jej swoim psom - zalewają ją wodą, ale ja tego nie robię, Luna je ją normalnie :) Cenowo wychodzi bardzo fajnie. Na początku był jednak u nas problem z tą karmą, mianowicie chodzi o ilość kup - było ich więcej niż przy karmieniu Brit`em Large, ale już jest ok :) Boscha nigdy nie mieliśmy, ale wiem, że dla Owczarów też tą karmę kupują ludzie :)

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Sob lis 16, 2013 23:50 Re: Pan Karmel ;)

Ja też marzyłam o wielkiej psio-kociej przyjaźni, no ale niestety - oboje to indywidualiści... :D

Dzięki za link - przejrzę sobie opinie o niej, o Boschu i innych karmach i zdecydujemy ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob lis 16, 2013 23:56 Re: Pan Karmel ;)

Na pewno jakąś fajną karmę wybierzecie :) My na początku Eukanubę Lunie kupiliśmy, bo nasza wetka tą karmę poleciła. Tylko tą karmę ma u siebie w gabinecie ;) Nie podeszła ona Lunie, no i droga jednak była, zmieniliśmy na Joserę Kids - jest ok :) Dobra też jest Josera Festival, po zalaniu wodą powstaje sosik, który psy lubią, to karma dla wybrednych psiaków :) Jednak jest droższa niż Bosch, Brit czy ta z linku, który Ci podałam ( Fifi ).

Karmel, to kot zagadka. Mój M. trochę się wkurza, bo Karmel do niego tak nie przychodzi jak do mnie ;) Jak idę do łazienki i coś tam robię, to Karmel choć niby śpi w dużym pokoju na kanapie, to zrywa się i leci do mnie, kładzie się na dywaniku w łazience, leży i obserwuje co tam ciekawego robię :) On jest taki, że jak chce być miziany, to sam przyjdzie, pcha się na kolana, ale gdy chce się go wziąć na ręce i podchodzi się do niego, to ucieka ;) Ogólnie zauważyłam, że jest bardzo czujny, M. chory jest aktualnie i kaszle często, wystarczy kaszlnięcie i Karmel się budzi i rozgląda. Fajny z niego kot jest, naprawdę :)
Obrazek

aannee99

Post » Nie lis 17, 2013 0:45 Re: Pan Karmel ;)

No skłaniany się mocno ku Boschowi, bo mamy hurtownię w pobliżu, gdzie kupowaliśmy też Brita - wychodzi czasem nawet taniej, niż w internecie (Bosch zazwyczaj około 119zł, tam 109zł), wygodnie jest sobie podjechać i mieć od razu ;)
Tylko, że Bosch nie ma mniejszych opakowań, a jak kupimy 15kg to też nie mamy gwarancji, że Fagotowi zasmakuje i że będzie miał normalne kupy po nim... Może na wagę znajdę ;)

Ach, każdy kot jest inny, i to jest w nich najpiękniejsze :1luvu: Ale Ci powiem, że Luna też najbardziej lubi mnie. Tylko za mną chodzi do łazienki, siada na pralce i uważnie się wpatruje, co robię ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie lis 17, 2013 14:40 Re: Pan Karmel ;)

Może u Was w zoologu na wagę te karmy sprzedają?. U mnie akurat i Brit i Bosch jest na wagę :) Faktycznie .. kupować worek 15 kg, to ryzykowane jednak, jak Fagotowi nie posmakuje ta karma, lepiej mniej kupić, na spróbowanie :) Czy kupiliście mu witaminy?. Nasze już się kończą, zobaczę sobie wieczorem na All czy nie są tańsze niż w gabinecie wet. - choć pewnie nie, bo dochodzi do tego przesyłka .. zobaczymy :)
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]