Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 07, 2012 21:51 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Kotka rośnie jak na drożdżach, wdrapuje się wszędzie gdzie da się wbić pazury. Dzisiaj wlazła po obrusie na ławę. Dzisiaj miała dzień zadowolenia. Po kilku dniach na suchej karmie przyniosłam upragnione surowe, mokre jedzonko :D Mam znajomą, która pracuje w pobliskiej ubojni i jak potrzebuję to mi po cenie producenta przywozi podroby wołowe. Więc za prawie 3kg serc, kg nerek i ponad kg gulaszowego z krowy jak mówi moja córcia zapłaciłam 30zł. W sumie razem prawie 5kg świeżutkiego mięska. Raz stokrotka dostała takie mięso z saszetki i skończyło się sraczką więc rodzice zdecydowali, że koniec z experymentami bo Stokrotka nadawała się tylko do kąpieli :( Ciągle zapominam o zabraniu do rodziców aparatu, przepraszam moja wina :roll:
Obrazek
Podróż jest lepsza od dotarcia do celu.Liczy się to co człowiek przeżyje krocząc obraną drogą potknięcia, upadki, przyjaźnie. Trzeba tylko wierzyć, że przyszłość ułoży się po naszej myśli.

ewahejduk

Od: Nie lip 22, 2012 20:04

Post » Pt gru 07, 2012 22:56 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Czyli Stokrotka miała ciut spóźniony, mięskowy, prezent na Mikołaja :)
A czy pazurokiur daje sobie zrobić, bo długie pazurki bywają przykre dla nas, ludzi (moje Hunckoty przy obcinaniu bronią zażarcie stanu posiadania i tak zwijają paluszki, że zawsze gdzieś jeden długi pazurek się uchowa) :?

Katarzyna Grzyb

Od: Czw kwi 09, 2009 18:40

Post » Nie gru 09, 2012 12:26 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

no właśnie tak myślimy nad obcięciem jej pazurów ale jak się do tego zabrać?
Obrazek
Podróż jest lepsza od dotarcia do celu.Liczy się to co człowiek przeżyje krocząc obraną drogą potknięcia, upadki, przyjaźnie. Trzeba tylko wierzyć, że przyszłość ułoży się po naszej myśli.

ewahejduk

Post » Nie gru 09, 2012 12:48 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

ewahejduk pisze:no właśnie tak myślimy nad obcięciem jej pazurów ale jak się do tego zabrać?

Można zakupić specjalny przyrząd w sklepie zoo albo wykorzystać zwykłą obcinarkę do paznokci. Trzeba uważać, żeby nie skaleczyć kotka, tzn. obcinać tylko tę przezroczystą część pazura. Jeśli pacjentka się szarpie i gryzie, wykorzystujemy ręcznik do krępacji :) Powodzenia!
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Nie gru 09, 2012 16:30 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

ok będziem próbować..... Teraz tato siedzi w domu bo go dopadła znowu rwa kulszowa więc ma towarzysza do grzania.... Jakby ktoś chciał być dla małej św Mikołajem i przesłać jej paczkę suchej karmy to byłoby miło. Powoli kończą się zapasy. Niby dużo tej karmy nie je bo staramy się by nasze koty jadły głównie surowe ale czasami pochrupie.
Obrazek

ewahejduk

Post » Wto gru 11, 2012 13:31 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 612&type=1 tutaj można zobaczyć najnowsze zdjęcia Stokroci na jej prywatnym profilu :ok: Polecam i zachęcam do polubienia naszej stronki :D
Obrazek

ewahejduk

Post » Wto gru 11, 2012 13:44 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Ale słodkie :1luvu: Powaliła mnie na glebę Stokrotka dyndająca na obrusie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto gru 11, 2012 14:50 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Śliczna :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto gru 11, 2012 16:45 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Śliczna :D I jaka duża :ok:

Katarzyna Grzyb

Od: Czw kwi 09, 2009 18:40

Post » Wto gru 11, 2012 21:53 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

początki miała takie tragiczne a teraz tak skocznie i dyndająco :lol: A gdybyście zobaczyli jak zasówa :!: Tak szybko biega że szok 8O
Obrazek

ewahejduk

Post » Wto gru 11, 2012 22:52 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Strasznie urosła nasza Stokrotka. Widać, że przestała być maluszkiem.
Pięknie wygląda i dalej odważna z niej kocinka. :1luvu:

Ewo, a jak obetniecie jej pazurki, to nie będzie mogła się wspinać.
Chociaż może to i dobrze, bo nie wlezie zbyt wysoko i nie spadnie.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro gru 12, 2012 1:49 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

E, zależy, jak bardzo jej obetną. Zawsze można spróbować, a jak kicia będzie przez to unieszczęśliwiona, to dać spokój na przyszłość.
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Śro gru 12, 2012 10:40 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

A tyle było niepotrzebnych obaw czy będzie to dla niej dobry dom. Teraz po tych kilku miesiącach sami możecie ocenić :D
Obrazek

ewahejduk

Post » Pt gru 14, 2012 22:34 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Stokrotkę odwiedził św Mikołaj :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater Bardzo Ci dziękujemy Sw Mikołaju :1luvu:
Obrazek

ewahejduk

Post » Wto gru 18, 2012 20:55 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Wczoraj Stokrotka po firanie wdrapała się pod sam sufit 8) za radą JoanElle była dziś szybka akcja z obcinaczkami do paznokci i mała pozbyła się części pazurków. Musiałam się zamknąć w łazience bo mama się denerwowała, że męczę jej kotka :? Owinęłam ją w kocyk i wystawała tylko łapka podlegająca zabiegowi kosmetycznemu. Nie było to łatwe zadanie ale dałam radę. Przy kolejnych odwiedzinach pod nóż pójdą tylne pazurki :twisted:
Obrazek

ewahejduk

[poprzednia][następna]