Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2012 21:09 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

psiama pisze:NIE-drewniane żwirki właśnie czasem podśmierdują po jakimś czasie i trzeba wymieniac całość. Używam CBE+ od wielu lat, nigdy nie wymieniam całości, tylko dokładnie wybieram zużyty i dosypuję swieżego. Nic mi sie czadzi, ale wiem, że czasem niektórzy sie skarżą. Może to kwestia specyficznego u róznych kotów zapachu moczu , może nie wybierania zuzytego żwirku, który odpadnie od bryłki ... ? Nie wiem.
Zasypka to tylko z wyglądu, bo tak naprawde to się nazywa neutralizator/odkażacz i ma postać zasypki (proszku) o zapachu np, lawendowym, lesnym, ..... Wspiera działanie żwirku obklejając to i owo i pachnąc. Lawenda do tego ma działanie antybakteryjne i antygrzybiczne.
CBE+ ma minus (oprócz ceny) - roznosi sie na łapach po domu niestety ...

Drapak mnie powalił. To jest kocie niebo :1luvu: Dwa śliczne hamaczki :ok:
kurcze, właśnie w piątek przyszło do mnie 40l benka...jak się skończy to dopiero wtedy wypróbujemy to cbe+ neutralizatora poszukam w najbliższym czasie a jutro dosypię trochę by była głębsza warstwa, to może nie będzie aż do dna przesiąkać, choć jak zaczną kopać, to pewnie i tak będą dołki i górki w żwirku.

mam nadzieję, że drapaczek im się spodoba, bo jak nie.... :? w każdym razie innego nie dostaną ;)
kierowałam się waszymi radami przy wyborze, tylko opcje z 2 hamakami wchodziły w grę :mrgreen:
kurcze, 2 małe koty a tyle wydatków...

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Nie paź 07, 2012 21:47 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Żwir idzie szybko, nim się obejrzysz skończy się wór :wink:
Początek zawsze ciężko wydatkowo idzie za cokowiek się człowiek nie weźmie, potem jest łatwiej i obiera sie swoja sprawdzoną sciezkę czy to przy karmie, żwirku etc. :wink:
Drapak dobrze wykonany starczy na bardzo długo, mój słuzy juz czwarty rok i jeszcze nie wymieniałam sizalu :wink: Kotów ćwiczących go było pięć :D ten twój wyglada solidnie :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 08, 2012 7:12 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

psiama pisze:Żwir idzie szybko, nim się obejrzysz skończy się wór :wink:
Początek zawsze ciężko wydatkowo idzie za cokowiek się człowiek nie weźmie, potem jest łatwiej i obiera sie swoja sprawdzoną sciezkę czy to przy karmie, żwirku etc. :wink:
Drapak dobrze wykonany starczy na bardzo długo, mój słuzy juz czwarty rok i jeszcze nie wymieniałam sizalu :wink: Kotów ćwiczących go było pięć :D ten twój wyglada solidnie :ok:

no właśnie, jeśli chodzi o karmę(suchą) to z miseczki znika tylko ta kolorowa a royal zostaje! będę musiała zamówić niedługo jakąś, doradźcie coś, tylko taką by ją koty chętnie jadły

ja mam nadzieję że ten drapak to na lata bo nie ma co ukrywać, to spory wydatek dla matki 2 dzieci, 3 psów i 2 kotów, w dodatku na urlopie wychowawczym ;)

agaga21

Post » Pon paź 08, 2012 7:33 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

agaga21 pisze:
psiama pisze:Żwir idzie szybko, nim się obejrzysz skończy się wór :wink:

no właśnie, jeśli chodzi o karmę(suchą) to z miseczki znika tylko ta kolorowa a royal zostaje! będę musiała zamówić niedługo jakąś, doradźcie coś, tylko taką by ją koty chętnie jadły

ja mam nadzieję że ten drapak to na lata bo nie ma co ukrywać, to spory wydatek dla matki 2 dzieci, 3 psów i 2 kotów, w dodatku na urlopie wychowawczym ;)

co to znaczy kolorową? np whiskas? jeśli tak to odzwyczaj jak najszybciej bo później wogóle będzi ciężko :ok:

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Pon paź 08, 2012 8:14 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

świetny drapak :ok:
moje tymczasy często urządzają sobie legowisko z ..psów :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 08, 2012 8:52 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

dorcia44 pisze:świetny drapak :ok:

Obrazek

Cwaniak. I miękko i ciepło.:)

Aga benek sprawdza się u nas od lat. Maluchy były chore. Są gapole. Z czasem zaczną załatwiać " się normalnie". Nie będą z kuwetki robiły placu zabaw i sypialni. Tylko powinny być w domu dwie kuwety w przyszłości. I wtedy nie powinno nieprzyjemnie pachnieć.
A jak maluchy zaczną wychodzić to problem prawdopodobnie skończy się definitywnie. Anawa nawet zimą wychodzi " na pięć minut" i wraca do domu pędem. Załatwia się jak piesek.:). Maurycy też oduczył się kuwetkowania choć początkowo pędem wpadał z ogrodu i pędził do kuwety.:). Tylko Kuba który nie wychodzi na dwór ma do dyspozycji trzy kuwety.:).
Testowaliśmy różne opcje i Benek lawendowy najlepiej się u nas sprawdził.:)

Filmiki są przesympatyczne. / Proponowałem Ci byś wydała kalendarz ze swoimi fotami zwierzaków ale nie dziwię się że nie chcesz.:) Mierzysz w Oskara :))))/

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Pon paź 08, 2012 8:58 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Obrazek

To zdjęcie nadaje się do zagadki, a pytanie powinno brzmieć:
"Ile na załączonym zdjęciu widać zwierząt ?"

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pon paź 08, 2012 9:54 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Witam,ja też i psiara i kociara.Na pewno nie dawaj kotom kolorowych chrupek bo to sama chemia jest.Najlepiej dawać karmy bezzbożowe.U mnie najlepiej schodzi Taste of the wild.Cenowo też nie najgorzej wychodzi.Ja kupuję przeważnie w Zooplusie,lub Planecie pupila.

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Pon paź 08, 2012 12:46 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Lila84 pisze:co to znaczy kolorową? np whiskas? jeśli tak to odzwyczaj jak najszybciej bo później wogóle będzi ciężko :ok:

tak, na początku pisalam, że paczuszkę whiskasa zmieszałam z royalem. wychodzi na to, że royalem plują.
skłaniam się do zakupu jakiejś yosery albo taste of the wild. muszę pogrzebać w necie co tam mają do wyboru. z saszetek dostają teraz miamore różne smaki i baaardzo im smakuje.

Obrazek

:P :P

Donvitow pisze:Aga benek sprawdza się u nas od lat. Maluchy były chore. Są gapole. Z czasem zaczną załatwiać " się normalnie". Nie będą z kuwetki robiły placu zabaw i sypialni. Tylko powinny być w domu dwie kuwety w przyszłości. I wtedy nie powinno nieprzyjemnie pachnieć.
A jak maluchy zaczną wychodzić to problem prawdopodobnie skończy się definitywnie. Anawa nawet zimą wychodzi " na pięć minut" i wraca do domu pędem. Załatwia się jak piesek.:). Maurycy też oduczył się kuwetkowania choć początkowo pędem wpadał z ogrodu i pędził do kuwety.:). Tylko Kuba który nie wychodzi na dwór ma do dyspozycji trzy kuwety.:).
Testowaliśmy różne opcje i Benek lawendowy najlepiej się u nas sprawdził.:)

Filmiki są przesympatyczne. / Proponowałem Ci byś wydała kalendarz ze swoimi fotami zwierzaków ale nie dziwię się że nie chcesz.:) Mierzysz w Oskara :))))/

powiedz mi tylko czy te benki się między sobą różnią czymś więcej niż zapachem? bo rozpiętość cenowa jest ogromna! 8O

kalendarz raczej nie ale przymierzam się do wywołania paru zdjęć w większych formatach i powieszeniu w antyramkach ale to na razie pomysł, do realizacji pewnie jeszcze trochę ;) a kociate pewnie znacznie lepiej będzie mi się fotografowało wiosną jak już będą mogły wychodzić do ogrodu.

ja1 pisze:

Obrazek

To zdjęcie nadaje się do zagadki, a pytanie powinno brzmieć:
"Ile na załączonym zdjęciu widać zwierząt ?"
ja widzę 4 sztuki

wiolka06 pisze:Witam,ja też i psiara i kociara.Na pewno nie dawaj kotom kolorowych chrupek bo to sama chemia jest.Najlepiej dawać karmy bezzbożowe.U mnie najlepiej schodzi Taste of the wild.Cenowo też nie najgorzej wychodzi.Ja kupuję przeważnie w Zooplusie,lub Planecie pupila.
dzięki, to kolejny głos za test of the wild ;)
ale czytałam coś o salmonelli, która w tej karmie występowała! http://www.unitedcats.com/pl/forum/706/ ... f-the-wild

edit: znajoma mi josere polecała ale czytam teraz i opinie nie są najlepsze. to już sama nie wiem...

agaga21

Post » Pon paź 08, 2012 13:14 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Eeee, ja widzę pięć sztuk, ale poczekamy na wyniki ;) hihihihi

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pon paź 08, 2012 13:55 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Barfowcy sprawdzający skład karm jako suchą alternatywę polecali ZiwiPeak (świetny skład, sama sprawdzałam, ceny z sufitu), TOTW (taste of the wild), orijen, applaws. Kolejność chyba mi się nieco zachwiała i bycmoże cos doszło / ubyło. tu gdzies na miau był watek barfowców tez :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 08, 2012 14:19 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

sztuk 5 ,6 się nie zmieściła :mrgreen:
zwycięzca dostaje kotka :smokin:
ja używam CBE ,jestem bardzo zadowolniona :wink: tyle że syfi okropnie.
Wcześniej używałam Benka ,ale jak miałam 2 koty to najbardziej lubiłam silikonowy .

kocięta jedzą RC Weaning i RC Growhta ,uwielbiają ją.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 08, 2012 14:45 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

ja1 pisze:Eeee, ja widzę pięć sztuk, ale poczekamy na wyniki ;) hihihihi

faktycznie, też widzę 5! :)
psiama pisze:Barfowcy sprawdzający skład karm jako suchą alternatywę polecali ZiwiPeak (świetny skład, sama sprawdzałam, ceny z sufitu), TOTW (taste of the wild), orijen, applaws. Kolejność chyba mi się nieco zachwiała i bycmoże cos doszło / ubyło. tu gdzies na miau był watek barfowców tez :wink:
poszukam...a może kupię po mniejszej paczce z różnych firm i zmieszam...?
dorcia44 pisze:sztuk 5 ,6 się nie zmieściła :mrgreen:
zwycięzca dostaje kotka :smokin:
ja używam CBE ,jestem bardzo zadowolniona :wink: tyle że syfi okropnie.
Wcześniej używałam Benka ,ale jak miałam 2 koty to najbardziej lubiłam silikonowy .

kocięta jedzą RC Weaning i RC Growhta ,uwielbiają ją.
świetna gromadka :)
a ten silikonowy też zbryla?

agaga21

Post » Pon paź 08, 2012 15:23 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Na moich kotach testowałam ToTW, Orijen, Acanę. Teraz jedzą Acanę i RC dla alergików.
Silikonowy nie zbryla, ale super chłonie. Mój małż jak wyrzuca kupy z kuwety, to cieszy się jak dziecko i mówi, że są musujące, bo wciągają wodę jak wylądują w ubikacji :roll:
Przetestowałam wszystkie żwirki i silikonowy jako jedyny naprawdę pochłania zapachy.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon paź 08, 2012 19:19 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Miss pisze:Na moich kotach testowałam ToTW, Orijen, Acanę. Teraz jedzą Acanę i RC dla alergików.
Silikonowy nie zbryla, ale super chłonie. Mój małż jak wyrzuca kupy z kuwety, to cieszy się jak dziecko i mówi, że są musujące, bo wciągają wodę jak wylądują w ubikacji :roll:
Przetestowałam wszystkie żwirki i silikonowy jako jedyny naprawdę pochłania zapachy.

a jak się z tego siuśki wybiera w takim razie?

agaga21

[poprzednia][następna]