Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 19, 2012 18:25 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Bazyliszkowa pisze:Czy ty na pewno masz tylko dwa koty? 8O

Jeszcze raz przeliczyłam - i wychodzi na to, że tylko dwa 8)

Morelowa, a może Ty powinnaś mieć trzy koty? :mrgreen:
W najgorszym momencie jak Fiodor zamęczał Maurycego, a ten nie dość, że przed nim uciekał to jeszcze bardzo płakał (a mi serce pękało, bo myślałam, że unieszczęśliwiłam dwa koty) zastanawiałam się czy trzeci kot nie rozładowałby napięcia. Fiodor miałby z kim sie bawić, a Maurycy miałby święty spokój :kotek:

naline pisze:...
dokańczają resztki po śniadaniu, i jak się zapomni drugiego śniadania do pracy, to chętnie się opiekują wędliną lub serem z kanapki - w końcu trzeba dbać aby nie zepsuło się poza lodówką :)

Ja już żadnego jedzenia nie zostawiam na wierzchu, bo wszystko jest natychmiast zjedzone. Wczoraj Maurycy ukradł frytkę i pożarł ją ze smakiem z obłędem w oczach :wink:
To co się da - zje Maurycy, a resztę Fiodor przerobi na zabawki :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt paź 19, 2012 19:54 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

He,he, he...
Ale tak naprawdę to kiedyś, w zamierzchłej przeszłości myślałam, że optymalnie to cztery koty mieć, no trzy ostatecznie...
A teraz wiem, że poza tym wszystkim między kocim, to jeszcze trzeba kasę mieć :twisted:
I wiem też, że nie będę mogła wziąć nikogo w potrzebie - staram sie nie widzieć tych wszystkich wołających wątków :cry:

Revontulet - a jakby dwa koty napadały na Maurycego? 8O
Najgorsze, że nie można przewidzieć.

Naline - też masz tak dobrze? :mrgreen: To przynajmniej wiadomo po co się mieszka z kotyma. :D

Tylko jedna rzecz byłaby zjedzona poza kontrolą - szynka. I niewykluczone, że by doszło do bójki. Oba tracą resztki rozsądku na widok/zapach.. Ale oczywiście nie dostają. Dostawały raz na miesiąc najwyżej, po plasterku. Teraz, po tych wszystkich wstrząsach - szlaban. A ponieważ u mnie takie rzeczy jak kanapki, wędlinki i serki są nieobecne... to po sprawie :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie paź 21, 2012 8:20 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

morelowa pisze:
Revontulet - a jakby dwa koty napadały na Maurycego? 8O
Najgorsze, że nie można przewidzieć.

I właśnie dlatego zamiast kota kupiłam kalm aid :mrgreen:
Zresztą nie bardzo mam warunki na 3 koty, niestety :(

I jeszcze tak na usprawiedliwienie chuligana -Fiodora- słowo napadać jest dla niego trochę krzywdzące :wink: On się tylko bawić chce :roll: Nic z agresji w sobie nie ma. On nawet nigdy nie jest w złym humorze. NIGDY!
Taki to dziwny kotek :kotek:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie paź 21, 2012 9:37 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

To po co Ci kalm aid? :mrgreen: chyba, żeby sie Maurycy nie bał ?
Chyba mi sie Fiodek podoba :D

Ja mam warunki lokalowe, aż mi szkoda, że leżą odłogiem, ale to wszystko co mam :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie paź 21, 2012 11:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Kalm aid był dla Fiodora - pierwszy tydzień u nas był straszny. W dzień było ok, ale noce były tragiczne - bardzo płakał i spanikowany biegał po całym mieszkaniu, dosłownie skakał po ścianach i drapał szyby :(
Potem dawałam też Maurycemu, bo po początkowej euforii i zachwytem nowym kumplem, zaczął sie go bać -Fiodor kompletnie nie rozumie, że ktoś juz nie ma siły na zabawę.
morelowa pisze:Chyba mi sie Fiodek podoba

Fiodor każdemu się podoba :wink:
Prawie każdy mówi, że Maurycy jest ładniejszy, ale i tak wszyscy zachwycaja się Fiodorem. Nawet nie kociarze mają do niego słabość. Fiodek nachalnie domaga się głasków, kładzie się do góry kołami i mówi: no głaszcz mnie po brzuszku.
I ciągle się bawi więc wszyscy ryczą ze śmiechu :roll:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie paź 21, 2012 13:53 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze:I jeszcze tak na usprawiedliwienie chuligana -Fiodora- słowo napadać jest dla niego trochę krzywdzące :wink: On się tylko bawić chce :roll: Nic z agresji w sobie nie ma. On nawet nigdy nie jest w złym humorze. NIGDY!
Taki to dziwny kotek :kotek:

Wypisz - wymaluj jak Dyzio :lol:
Ostatnio edytowano Nie paź 21, 2012 14:30 przez Bazyliszkowa, łącznie edytowano 1 raz

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie paź 21, 2012 13:57 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Znaczy kalm aid tak pomógł Fiodkowi, czy zwyciężył po prostu jego dobry charakter? Rozmowy, przytulania.. itd?

Obrazek

morelowa

Post » Nie paź 21, 2012 20:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Kalm aid nikomu nie pomógł, chyba :roll:
Fiodor po prostu w końcu zrozumiał, że to jego dom i że jest tu kochany :wink:
Zresztą to początkowe panikarstwo wynikało z zagubienia. On w swoim domu tymczasowym był 8-9 miesięcy, miał swoją Dużą, która go kochała i rozpuszczała, miał swoich kocich kumpli. Nic dziwnego, że przeprowadzka była dla niego dużym szokiem.
Ciężko było, naprawdę ciężko. W nocy w ogóle nie spaliśmy, bo się nie dało.
Co chwilę wstawałam, żeby go pogłaskać- momentalnie się uspokajał. Dobrze też reagował na mówienie do niego. Włączone lamki też go uspokajały.
Fiodek w dzień odsypiał, a my chodziliśmy jak zombi. Maurycy też :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon paź 22, 2012 9:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

To jest najgorsze z dt, że koty zostają tam tak często na bardzo długo. Szkoda, że tak mało chętnych na ds-y. :( . Wiem, że czasem trzeba wyciągać na cito z jakiegoś schronu, brać z ulicy bo coś tam, itd. I całe szczęście, że jest opcja dt, tylko co taki kot sobie myśli potem?
W sumie nie wiem, może to ja jestem jakaś niewydarzona, że Migdał nie przychodzi na kolana, a jak sie położy obok to na krótko, że jest kompletnie nieobslugiwalny... Kotika pisała, że u niej było inaczej - były kolana, obcinanie pazurów...Mógłby się już przyzwyczaić bo robi wrażenie zupełnie innego kota :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 22, 2012 11:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

No przykre jest, gdy kot tak długo musi być w DT. Bo potem to tak, jakby swój dom tracił i swoich Dużych :(
Ale co zrobić? Lepsze to niż ulica.
Zresztą na Fiodora podobno było sporo chętnych. Tylko okien nie chcieli zabezpieczać (a on przez tą swoją łapkę nie powinien wychodzić), albo chcieli zrobić z niego jedynaka (NIEWYKONALNE!), albo chcieli go tresować :roll:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon paź 22, 2012 13:50 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Kto to słyszał żeby porządnego kota tresować :x
o nie :evil: Fiodek by się nie dał
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon paź 22, 2012 13:51 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Dyzio też się u mnie w dt za bardzo zasiedział. Wszystko przez chorobę - musiałam na jakiś czas zawiesić poszukiwania. Teraz znów zaczęłam szukać. Na razie cisza :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 22, 2012 14:14 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Bazyliszkowa pisze:Dyzio też się u mnie w dt za bardzo zasiedział. Wszystko przez chorobę - musiałam na jakiś czas zawiesić poszukiwania. Teraz znów zaczęłam szukać. Na razie cisza :(

To może zostanie...?

Żadnego kota nie powinno się tresować. Kot to kot.
.

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 22, 2012 20:02 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Bardzo podziwiam DT - to jest świetna inicjatywa...szkoda, że ja się kompletnie do tego nie nadaję, jak zabierałam swoją Milę ze śmietnika to przez chwilę nawet myślałam, że ją wyadoptuję, znajdę dom,a po godzinie wiedziałam już, że nikomu jej nie oddam. :oops:

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pon paź 22, 2012 20:19 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

A ja może bym się i nadawała :mrgreen: , tylko Morela się absolutnie nie nadaje :?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]