Boluś ze śmietnika. Kupię krowę w trybie PILNYM!! ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 12, 2012 19:13 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Rety, ciotki kochane! Chyba trzymałyście kciuki nie za tego Tygryska, co potrzeba. Za II-go, mówiłam, za II-go. Tymczasem to I-szy zrobił kupę, a jako że spały jeden na drugim, os...ł dokumentnie całe rodzeństwo, które rozniosło potem ów rzadki, niemowlęcy urobek po calutkim gnieździe...

Nie ten Zbójcerz zły, co swoje gniazdo kala, ale ten co innym roznosić pozwala.
O mamo! Cała dziatwa do "kąpania" wacikami, kwik, pisk, wrzask, gradobicie i pioruny. Chyba wolem duże koty...
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 19:20 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Zaglądam, zaglądam, bo na FB nie ma tylu detali!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob maja 12, 2012 19:23 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Ożesz, trzymam kciuki za maleństwa i urobek od właściwych Rycerzy

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob maja 12, 2012 19:24 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Aniada pisze:Rety, ciotki kochane! Chyba trzymałyście kciuki nie za tego Tygryska, co potrzeba. Za II-go, mówiłam, za II-go. Tymczasem to I-szy zrobił kupę, a jako że spały jeden na drugim, os...ł dokumentnie całe rodzeństwo, które rozniosło potem ów rzadki, niemowlęcy urobek po calutkim gnieździe...

Nie ten Zbójcerz zły, co swoje gniazdo kala, ale ten co innym roznosić pozwala.
O mamo! Cała dziatwa do "kąpania" wacikami, kwik, pisk, wrzask, gradobicie i pioruny. Chyba wolem duże koty...

To się narobiło :strach:o kurczę :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob maja 12, 2012 19:25 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Akurat w tej chwili detale są ździebko śmierdzące.

Zaglądam, czy nie ma biegunki, ale nie. Kupa była bardzo miękka i strasznie jej narobił dużo - to ten, który pochłania 200% normy. Ciągnie flachę i dobija strzykawką (żebym widziała, ile mu daję). To ten z fotek. Jak nie wydalał, tak nie wydalał, więc jak się wreszcie sprężył, to poleciał po całości. Nie wiem, gdzie to się w nim zmieściło.
Kciuki potrzebne za drugiego Tygrysa, który jest też dość duży, mocny, pożera chętnie, ale wciąż pozostaje nieudrożniony.
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 19:34 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

No to za tego drugiego muszkietera i całokształt spraw z nim związany :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: tylko kolego nie po całym rodzeństwie :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob maja 12, 2012 19:34 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Aniada pisze:O mamo! Cała dziatwa do "kąpania" wacikami, kwik, pisk, wrzask, gradobicie i pioruny. Chyba wolem duże koty...

zawsze mówiłam, że jeden kociak starcza za trzy dorosłe :ryk: współczuję
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob maja 12, 2012 20:00 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Przeczytałam całośc i jestem pełna podziwu. Miały maluszki szczęście w swoim nieszczęściu, trafiły na wspaniałych ludzi, chociaż na mniej fajnych którzy wsadzili do reklamówki tez.
Ciężko było temu komuś zanieść do uśpienia, łatwiej skazać na okrutną śmierć i mieć czyste sumienie, to nie on zabił bo wsadził żywe,

Trzymam kciuki żeby dobrze sie odchowały i znalazły dobre domy.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob maja 12, 2012 20:03 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

No to za jeszcze jednego kupala od trzeciego :mrgreen: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob maja 12, 2012 20:37 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Łaciaty (roboczo nazwę go "Guciowy" - podobny do Gucia Amyszki) nareszcie załapał o co biega w ciągnięciu smoczka. O niego najbardziej się trzęsę. Tygrysy żrą jak najęte i zasypiają ze smokiem w pysiu. Potem jest kotłowanina w gnieździe i zapadają w sen. Guciwy wydaje mi się najsłabszy. Średnio chętnie je. Nie rozumiał aż do teraz znaczenia smoka, szybko wypluwał to, co ciągnął. Ale się regularnie wypróżnia.
No nic, zobaczymy.

Teraz, podczas ostatniego karmienia i chwilę później zjadły bardzo dużo. Wszystko, co przygotowałam. W kwestii Tygrysów idzie ku lepszemu, a w kwestii Guciowego stoi w miejscu.
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 20:39 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 20:39 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

nawet niektóre dzieci muszą nauczyć się ssać :) maluch potrzebował więcej czasu na załapanie o co chodzi
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob maja 12, 2012 20:46 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

jak jest słabszy to nie każ mu ssać - to jest bardzo duży wysiłek-przez to zje mniej. Ja wszystkie karmiłam przez łykanie bez ssania-tzn na strzykawkę gumowa końcówka- ok 2-3 cm - uzżywałam fragmentu cewnika Foleya- to jest to co siem do siusiaków zakłada :mrgreen: - można kupić w aptece. Pomalutku popycha się strzykawkę, kocio przełyka i nie marnuje energii na ssanie , połykanie i oddychanie w jednym czasie.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob maja 12, 2012 20:52 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

majencja pisze:jak jest słabszy to nie każ mu ssać - to jest bardzo duży wysiłek-przez to zje mniej. Ja wszystkie karmiłam przez łykanie bez ssania-tzn na strzykawkę gumowa końcówka- ok 2-3 cm - uzżywałam fragmentu cewnika Foleya- to jest to co siem do siusiaków zakłada :mrgreen: - można kupić w aptece. Pomalutku popycha się strzykawkę, kocio przełyka i nie marnuje energii na ssanie , połykanie i oddychanie w jednym czasie.

Dotąd na początku próbowałam podawać butelką (mam wrażenie, że tak jest bezpieczniej), ale po kilku chwilach jednak przechodziłam na strzykawkę w jego przypadku. Przed chwilą też najpierw podałam butelkę - naprawdę ładnie i długo ciągnął. Zobaczymy jutro. Na wszelki wypadek strzykawkę też mam przygotowaną.
Aniada

Post » Sob maja 12, 2012 22:11 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Trzymam kciuki za maluchy :wink: .

Szkoda, że tak daleko jesteś, bo bym Ci moją księżniczkę pożyczyła - jeszcze tydzień/dwa temu chodziła i szukała swoich kociaków [po sterylce aborcyjnej, w b. wysokiej ciąży], a i cycuchy miała powiększone... może by się trochę mleczka znalazło. A jak by się nie udało to moje 20 kg psa jest pierwsze do niańczenia wszystkiego co młode :ryk: .

Aaa... i nie uciekaj stąd, bo GDZIE będziem o Mirmiłkach i innych takich Zbójnikach czytać :twisted: ?

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Sob maja 12, 2012 22:17 Re: Trzy oseski ze śmietnika - o 1 dobę i 2 kupy do przodu!!

Dzięki, Bonsai. Fajnie, że wpadłaś!

Słuchajcie - "Gutkowy" nauczył się ssać. Tankował teraz najdłużej ze wszystkich aż zasnął przy smoku. Już mam metodę na niego i wiem, że pierwsze krople mleka musi mieć podane od razu, bez wysiłku z jego strony. Dopiero później zaczyna ssać jak należy. :mrgreen:
Aniada

[poprzednia][następna]