Wątek Casica bez - wydzielone posty, część X i 1/2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 04, 2012 15:04 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

O rany.
Zajrzałam tu dzisiaj, przeczytałam z grubsza wątek i wiecie co...? Utwierdzam się w przekonaniu, że bardzo dobrze zrobiłam, sama likwidując nasz wątek na Kotach, a potem - decydując się na konsekwentne ograniczanie do minimum swoich wypowiedzi gdziekolwiek na tym forum.
:( :( :(
Szkoda mi też, oczywiście, bo byłam tutaj przez parę ładnych lat, poznałam wiele wspaniałych, kochanych i zakręconych Osób, otrzymałam mnóstwo pomocy wielorakiego rodzaju :( , ale mam chociaż nadzieję, że spora część z Was rozumie dlaczego tak się stało.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro kwi 04, 2012 15:04 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Mogę zrozumieć tzw. twardą moderację. Przy tak dużym forum jest ona jak najbardziej sensowna. Trudno mi jednak przejść do porządku dziennego nad moderacją subiektywną. casica nie została zbanowana, bo jest wulgarna, chamska, czy prostacka. Nie została zbanowana, bo jest zbieraczką, naciągaczką, złodziejką, czy sadystką. Została zbanowana za otwartość, bezkompromisowość i szczerość w poglądach, za odwagę cywilną w ich eksponowaniu, oraz za inteligencję i umiejętność operowania słowem.
Jak nic pachnie Piotrem I
("Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak by swym pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego")
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro kwi 04, 2012 15:10 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Wspaniala koteczka jest :1luvu: i chyba schudla biedulka :wink:

A kajzerek nie ma - coz taka karma :roll:

Odnośnie banana- smutne,ze za pisanie tego co się mysli.

Normalnie bym się nie zastanawiala nad jednym,czy drugim postem-ale skoro tak do czerwonosci wnerwila się postami moderacja,ze nad ranem zamknieto jej watek,dano banana-coz zaczne w ramach pomocy dla moderatorów czytać uwazniej i jak zobaczę gdzieś post chamski,wulgarny-będę zgłaszac.

Bo był spokój w wątku do momentu pojawienia się nozyczek.
Smutny początek wiosny.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro kwi 04, 2012 15:16 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Duszek686 pisze:Agata, ale to chyba nie do końca chodzi o banowanie. ja nie oczekiwałam, że zbanują ta osobę, bo niby za co? Kulturą nie każdy grzeszy i trzeba się z tym pogodzić.
Ale tego banowania nie rozumiem...
Rozumiem, że na kocim forum można zbanować osobę, która działa na szkodę kotów czy je krzywdzi. Ale nie dlatego, ze kogoś obraziła... Lub, że dyskutuje czy nawet sie kłóci...
Jesteśmy tylko ludźmi. Jednych lubimy, innych nie, mamy różne zdania, możemy dyskutować, kłócić się, być wobec siebie złośliwi, uszczypliwi, mili lub niemili itd, o ile tylko zachowamy kulturę wypowiedzi... Tacy jesteśmy. Czego tu zabraniać? I za co banować?
Nie rozumiem.
Jak mi sie nie podoba jakiś wątek lub mnie denerwuje to go nie czytam. Każdy ma ten wybór.
No nic. Idę porządki świąteczne robić :roll: :twisted:

Ja też nie rozumiem popierania działań na szkodę KOTÓW.

Akceptowane są osoby, które piszą otwarcie, że kotów (chorych) leczyć nie będą, nie będą szczepić, nie będą sterylizować.

Walki z casicą poprzez bany z dupy, jakieś dziwne jazdy z Agn, wywalenie mirki_t...
Parę osób w ogóle przepadło...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro kwi 04, 2012 15:29 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

najszczesliwsza pisze:Walki z casicą poprzez bany z dupy, jakieś dziwne jazdy z Agn, wywalenie mirki_t...

Ej, chyba trochę za daleko. Nie stawiałabym w jednym rzędzie Casicy i mirki_t.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro kwi 04, 2012 15:33 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

1969ak pisze:
najszczesliwsza pisze:Walki z casicą poprzez bany z dupy, jakieś dziwne jazdy z Agn, wywalenie mirki_t...

Ej, chyba trochę za daleko. Nie stawiałabym w jednym rzędzie Casicy i mirki_t.

Jeśli ja za swój sposób bycia nie zarobiłam bana, to dlaczego casica zarobiła?
Inny poziom mój, inny casicy, owszem, ale to nasuwa wniosek, że ktoś po prostu nie rozumie tego co casica pisze i ban za karę...

A mirka_t? przykład. Jest na forum wiele osób, co do których w ocenie działań "na rzecz" kotów nie miałabym żadnych wątpliwości, bo w przypadku takiej oceny mirki_t pozostaje mi je mieć.

najszczesliwsza

Post » Śro kwi 04, 2012 15:37 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

anulka111 pisze:Wspaniala koteczka jest :1luvu: i chyba schudla biedulka :wink:

A kajzerek nie ma - coz taka karma :roll:

Odnośnie banana- smutne,ze za pisanie tego co się mysli.

Normalnie bym się nie zastanawiala nad jednym,czy drugim postem-ale skoro tak do czerwonosci wnerwila się postami moderacja,ze nad ranem zamknieto jej watek,dano banana-coz zaczne w ramach pomocy dla moderatorów czytać uwazniej i jak zobaczę gdzieś post chamski,wulgarny-będę zgłaszac.

Bo był spokój w wątku do momentu pojawienia się nozyczek.
Smutny początek wiosny.

Nie musisz. :mrgreen: Problem w tym że karze się wyborczo-chamstwo jest jak najbardziej tolerowane, można nawet napisać o użytkowniku- per debilka i nic się nie stanie, o innych kwiatkach nie wspomnę, ale za to banuje się według widzimisię
Ciekawe że słowo-debilka nie jest wulgaryzmem, za to dziękowanie za niezwykle ?kulturalny" post- skutkuje czasowym banem.
Fajnie mieć władzę :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro kwi 04, 2012 15:39 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

najszczesliwsza pisze:Jeśli ja za swój sposób bycia nie zarobiłam bana, to dlaczego casica zarobiła?
Inny poziom mój, inny casicy (...)

Też mnie to dziwi.
Byłam przekonana, że Twoje zniknięcie z forum czas temu jakiś spowodowane było własnie banem.

Potem z deczka się zdziwiłam, jak wróciłaś.
Czyli to nie był ban tylko, jak się domyślam, dobrowolne oddalenie się?

edit : stylistyka
Ostatnio edytowano Śro kwi 04, 2012 15:42 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro kwi 04, 2012 15:41 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Ja nadal nie wiem za co casica dostała bana...
Ktoś mnie oświeci?

Albo może lepiej nie...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro kwi 04, 2012 15:41 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Dlaczego Casica zarobiła bana? W kilku wątkach nad tym się zastanawiają i nikt nie wie. Poza tym, że wszyscy moderatorzy na to się godzili.

Dlatego napisałam, żeby nie stawiać dziewczyn w jednym rzędzie. Bo (jak dla mnie) ban dla Casisy jest czystą złośliwością, osobistymi wycieczkami a mirka_t bardzo się na niego napracowała.

A tak liczyłam na jakieś fajne przepisy na Wielkanoc :mrgreen:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro kwi 04, 2012 15:43 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

zabers pisze:Mogę zrozumieć tzw. twardą moderację. Przy tak dużym forum jest ona jak najbardziej sensowna. Trudno mi jednak przejść do porządku dziennego nad moderacją subiektywną. casica nie została zbanowana, bo jest wulgarna, chamska, czy prostacka. Nie została zbanowana, bo jest zbieraczką, naciągaczką, złodziejką, czy sadystką. Została zbanowana za otwartość, bezkompromisowość i szczerość w poglądach, za odwagę cywilną w ich eksponowaniu, oraz za inteligencję i umiejętność operowania słowem.
Jak nic pachnie Piotrem I
("Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak by swym pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego")

8O
Dobre :ryk:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro kwi 04, 2012 16:00 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

piccolo pisze:
najszczesliwsza pisze:Jeśli ja za swój sposób bycia nie zarobiłam bana, to dlaczego casica zarobiła?
Inny poziom mój, inny casicy (...)

Też mnie to dziwi.
Byłam przekonana, że Twoje zniknięcie z forum czas temu jakiś spowodowane było własnie banem.

Potem z deczka się zdziwiłam, jak wróciłaś.
Czyli to nie był ban tylko, jak się domyślam, dobrowolne oddalenie się?

edit : stylistyka

Poprosiłam o usunięcie konta.
Niestety, ciekawostka taka...
Po usunięciu konta z przyczyn oczywistych nie można się logować.
Ale nie miałam problemu z ponowną rejestracją na tego samego nicka, z wyboru na inny adres e-mail.
Znam kilka osób, które usunęły tu konto.
KAŻDY może sobie założyć konto pod nickiem osoby, która dobrowolnie konto chciała usunąć.
Wniosek jest jeden, ja to wcale nie muszę być JA. Może ktoś mi nicka podprowadził.
Wróciłam, bo rozpoczął się sezon sterylek i dzięki bazarkom można uzyskać jakąś pomoc, póki miasto nie zdecyduje co i jak.
I wróciłam, bo wciąż jeszcze tli się we mnie wiara, że tutaj się jest dla dobra kotów i uprawia działania pro kocie.

najszczesliwsza

Post » Śro kwi 04, 2012 16:02 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

meg11 pisze:Fajnie mieć władzę :mrgreen:

"Władza jak wino uderza do głów
Trzeba jej pragnąć i pić aż do dna
" :dance2: :dance2:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro kwi 04, 2012 16:07 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

1969ak pisze:Dlaczego Casica zarobiła bana? W kilku wątkach nad tym się zastanawiają i nikt nie wie. Poza tym, że wszyscy moderatorzy na to się godzili.

Dlatego napisałam, żeby nie stawiać dziewczyn w jednym rzędzie. Bo (jak dla mnie) ban dla Casisy jest czystą złośliwością, osobistymi wycieczkami a mirka_t bardzo się na niego napracowała.

A tak liczyłam na jakieś fajne przepisy na Wielkanoc :mrgreen:

Wiem ,ale nie powiem- :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro kwi 04, 2012 16:07 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

1969ak pisze:Dlaczego Casica zarobiła bana? W kilku wątkach nad tym się zastanawiają i nikt nie wie.

I są jakieś wnioski? Bo ja też bym się chętnie dowiedziała. Wydaje mi się, że jednak nie dowiemy się prawdziwych motywów bo wydałoby się, że ban nie był uzasadniony- nie można np. wywalać kogoś czyją jedyną winą jest to, że zadaje pytania na które ktoś inny wolałby nie odpowiadać.... Albo kto łączy faktu i wyłapuje nieścisłości i kłamstwa. Bo to nic złego obiektywnie- przeciwnie- to cenne i wartościowe...
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

[poprzednia][następna]