Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 05, 2011 17:52 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Tak jak ty - nie radzimy sobie. Frędzel niedługo przestanie sięgać łapami ziemi :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob lut 05, 2011 19:49 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

nie słuchaj pomponmamy, ona to tak gada jakby jej koty super linię miały, a wystarczy spojrzeć na frędzelka jaki szczuplak z niego :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob lut 05, 2011 22:40 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

shira3 pisze:Puszysta przepięknie jest - na zdjęciach wychodzi jakoś płasko.... :roll: Chyba przytyła troszkę :oops: Ale ja nie umiem sobie poradzić z karmieniem. nie mogę się połapać kto i ile je :roll: A żarcie schodzi w tempie.... 8O Jak sobie z tym radzicie?
W razie potrzeby (a chyba mała potrzeba jest :wink:) cotygodniowe kontrolne ważenie futer, pilnowanie misek, żeby każdy kot jadł tylko ze swojej - co najczęściej oznacza automatycznie posiłki o określonych porach, a nie stale dostępne - oraz odmierzanie żarcia.

Wiem, strasznie brzmi :strach:. Ale czasem jest to wskazane. Mnie na szczęście podobne przyjemności jak na razie omijają, bo wszystkie koty mają sylwetki od idealnej przez przyzwoitą po przyzwoitą ze strategiczną fałdką. Ale jak przytyją, wprowadzę reżim. Zdrowie ważniejsze...
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Nie lut 06, 2011 8:47 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

U mnie nie jest to możliwe z jednej prostej przyczyny - przez większość dnia nie ma mnie w domu, więc koty dostawały by jeść raz dziennie, gdyż rano nie mam czasu ich pilnować, żeby zjadły tyle ile powinny :roll: Pompon ma piękną sylwetkę - Cizia trochę przytyła za bardzo, ale jeszcze nie ma tragedii, a Frędzel - cóż to już dziadek jest, :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie lut 06, 2011 17:39 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Z tym pilnowaniem misek .....koty nie jadają jednocześnie. I widziałam Rudiego jedzącego suche z miski Pysi oraz odwrotnie. Rudiemu wcześniej odmierzałam miarkę na dzień i sobie tak stało - podchodził i podjadał kiedy chciał - wystarczało mu i wagę miał stabilną. Rudi jada tylko suche oraz czasami surowe mięsko. wtedy dostawał mniej suchego na dzień Teraz schudł wyraźnie na pewno z pół kilo. Bardziej mięśniowy się zrobił. Mała jada też mokre - saszetkę dziennie plus suche w sumie bez kontroli bo czestuje się od rudego też. Nie wiem czy Rudi dałby się przestawić na jedzenie 2x dziennie no i rano nie zawsze mam czas (połowę miesiąca pracuję na 6.15 :roll: ) a on jednorazowo zjada naprawdę niewiele....Problem w sumie jest jak odseparować małą od suchego w misce Rudiego.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 06, 2011 21:48 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Testowałam robienie małej zdjęć :) Najlepsze wychodzą w opcji potrawy :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
prawy sierpowy :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie lut 06, 2011 21:52 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Urocza panienka :1luvu:

Shira u mnie tez jest wlasnie taki problem, jak oddzielic ich od koryta. Zawsze razem jedza albo po kolei. Lilly sama dla siebie nic nie ruszy. Nie wiem, jak innym to sie udaje. Ja chyba za glupia jestem.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon lut 07, 2011 16:34 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Jaka ona jest cudna! I te zielone oczyska! :1luvu:

U nas też wydzielanie jedzenia byłoby bardzo trudne. Mam jednego niejadka (no może nie całkiem niejadka :wink: ), który musi mieć spokój przy jedzeniu. Nie zje jeśli jedzenie jest zbyt zimne (za późno wyjęte z lodówki), nie zje, jeśli w zasięgu jego wzroku pojawi się inny kot, nie zje jeśli nad nim stoimy, nie zje jeśli wyniesiemy go z jedzeniem do innego pomieszczenia.Wszelkie hałasy też powodują, że odchodzi od miski... :roll: Staram się, żeby choć małe ilości jedzenia były cały czas dostępne - wiem, że on często podjada. Ciekawostką jest to, że ten kot "przymuszony" do jedzenia tzn. trzymany na rękach i jedzenie jest podtykane pod nos na ręce, zje wszystko. Czasem korzystam z tej opcji, jeśli mam wrażenie, że zbyt długo nic nie jadł :roll: Mam nadzieję, że będą mogły zawsze wszystkie jeść jest to samo... Jeśli nie to będzie cyrk... :?

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon lut 07, 2011 20:56 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Jaka dzielna Pysia, znokautowała fretkę :1luvu:
Przy moim trybie życia nawet nie myślę o oddzielaniu mich - miłe ze strony Gołąbki, że grzecznie je ze swojej :twisted: . Chrupią, kiedy im się zechce, więc mamy sporo kotków pod futerkami :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lut 07, 2011 21:00 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

alix76 pisze: mamy sporo kotków pod futerkami :twisted:

Bosssskie............ :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon lut 07, 2011 21:18 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

shira3 pisze:Testowałam robienie małej zdjęć :) Najlepsze wychodzą w opcji potrawy :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: Wcale ale to wcale się nie dziwię bo Pysia jest normalnie do schrupania :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto lut 08, 2011 8:09 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Asia_Siunia pisze:
shira3 pisze:Testowałam robienie małej zdjęć :) Najlepsze wychodzą w opcji potrawy :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: Wcale ale to wcale się nie dziwię bo Pysia jest normalnie do schrupania :ok:

Dokładnie - jest cudna :1luvu:
Jak zresztą i Rudiś :-)
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto lut 08, 2011 20:42 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Jak maskotka ta kotka :wink: :lol: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lut 08, 2011 20:50 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Shiro, czy są jakieś postępy?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lut 08, 2011 20:55 Re: Rudi i Pysia :) Docieramy się ;)

Jeszcze nie :?
Osobno bawią się z nami, miziają.... Razem nie.
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]