Balbinka i Sezam zapraszają :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 18, 2011 18:05 Re: Balbinka i Sezam - lamblie i grzyby poszły precz?

Fotozagadka - znajdź na zdjęciu kotka:
wersja easy:
Obrazek
wersja hard:
Obrazek
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon kwi 18, 2011 18:09 Re: Balbinka i Sezam - lamblie i grzyby poszły precz?

ad 1: na klawiaturowej półeczce
ad 2: na pudle kompowym :mrgreen:

jakieś nagrody przewidziane? :mrgreen:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pon kwi 18, 2011 18:33 Re: Balbinka i Sezam - lamblie i grzyby poszły precz?

Brawo! :piwa:
Nagrodami będzie więcej zdjęć, które wrzucę, jak tylko skończę obrabiać :)

Siedzę sobie dzisiaj przed komputerem, słucham muzyki i przeglądam strony internetowe - pełen relaks i spokój. Jak tu nagle coś z ogromną prędkością nie spadnie wprost przed moją twarz! :strach: Myślałam, że zejdę na zawał, a to tylko Balbina, której podobnie jak i Sezamowi ostatnio spodobało się bardzo łażenie po szafkach :twisted: Przedtem kłoty robiły to sporadycznie, a od paru dni można je tam często zastać. Sezam włazi nawet na szafę w przedpokoju, nie wiem jak bo jest dość wysoka a z czegoś innego też trudno wskoczyć (chociaż, kto wie... :roll: ) i teraz chyba będę musiała przy otwieraniu drzwi do domu patrzyć również na górę czy tam się nie czają jakieś żółte ślepia w ciemności :ryk: (normalnie patrzę na dół, bo Balbinę czasem za bardzo interesuje świat pozamieszkaniowy).
Stęskniłam się też za widokiem dwóch przytulonych do siebie kotów - na początku zdarzyło im się tulić, myć, dość rzadko ale jednak można było taki widok ujrzeć - dziś nic, jedyny kontakt to gonitwy, walki (takie zabawowe) i wspólne podziwianie świata zewnętrznego przez okno.
Myślałam, że to już koniec brzydkich kup, było coraz lepiej a wczoraj to już w ogóle podczas sprzątania kuwety znalazłam takie ładne 2 kupy, że można by sobie je w ramkę oprawić :lol: A dziś Balbina znowu zrobiła taką gdzie pół było normalne, pół rzadkie... Jak długo trzeba podawać Enterogast i Dicoflor? I ile razy dziennie Dicoflor? (ja im 2x dziennie do mięsa dodaję, Enterogast 3x)
Dobre wiadomości to to, że grzybnia poszła w cholerę :ok: jeszcze im co parę dni profilkatycznie psiknę Fungidermem.

Oho, właśnie nadszedł czas wieczornej aktywności - kociątka się piorą i gonią po całym domu, wskakując przy okazji na meble, w tym moje biurko strącając mi wszystkie rzeczy :twisted:
[

kasumi

Post » Pon kwi 18, 2011 19:49 Re: Balbinka i Sezam - lamblie i grzyby poszły precz?

Sezam to dłuuuuuugi kot:
Obrazek
Obrazek
Balbina też chce zrobić długokota, ale jej nie wychodzi :lol:
Obrazek
Koty często towarzyszą mi podczas nauki, ale niektóre przedmioty są taaaaakie nudne...
ObrazekObrazek
A Sezam aż zasnął nad fizyką:
Obrazek
Sezam do góry podwoziem:
ObrazekObrazekObrazek
Zamyślony Balbin w mhroku:
ObrazekObrazek
Balbin w 'miziastym' mode:
Obrazek
I parę innych:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Więcej w mojej galerii: https://picasaweb.google.com/1018609269 ... Tworzenia#
[

kasumi

Post » Pon kwi 18, 2011 22:12 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

To niemożliwe, żeby Sezam miał taki kolor oczu, to się nie zdarza w przyrodzie :D niessamowite :D

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto kwi 19, 2011 5:09 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

Pasibrzucha pisze:To niemożliwe, żeby Sezam miał taki kolor oczu, to się nie zdarza w przyrodzie :D niessamowite :D

Oczyska on miał zawsze cudne. Po tym na początku odróżniałam go w kociarni od równie czarnego Tymianka :lol:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 19, 2011 14:41 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

miszelina pisze:
Pasibrzucha pisze:To niemożliwe, żeby Sezam miał taki kolor oczu, to się nie zdarza w przyrodzie :D niessamowite :D

Oczyska on miał zawsze cudne. Po tym na początku odróżniałam go w kociarni od równie czarnego Tymianka :lol:

Właśnie Tymianek był nie do końca czarny, bo miał białą plamkę pod szyją i po tym ich rozróżniałam. A Sezam jest cały czarny, ale ma w kilku miejscach tylko po jednym białym włosie ;) A nie wiesz co z Tymiankiem, bo coś czytałam że do domu miał chyba jechać?
A Sezam ma piękne oczyska, fakt :1luvu: czarne futro+żółte oczy+długie, chude łapy = idealny czarny kot czarownicy :lol:
[

kasumi

Post » Wto kwi 19, 2011 18:21 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

O Tymianku niestety wieści brak, może Tweety coś wie, albo Lutra.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 19, 2011 21:52 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

ale świetna dzis sesja zdjęciowa :!: :love:
oczy Sezama - po prostu cud miód i orzeszki w chałwie
a Balbina absolutnie ma rację - zbyt wiele przedmiotów na studiach jest śmiertelnie nudnych :ryk:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto kwi 19, 2011 22:26 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

Prawda :D teraz mam same mało ciekawe przedmioty i w ogóle mało zajęć o dziwnych porach, co wybija mnie z rytmu i jeszcze bardziej nie chce mi się na nie chodzić... Powinnam uczyć się chociaż do matury, którą poprawiam (myślę o zmianie/drugim kierunku), ale tu z chęciami też różnie bywa. Ogólnie przeżywam teraz kryzys studiowy, nie do końca wiem co chcę robić w życiu...
[

kasumi

Post » Wto kwi 19, 2011 22:29 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

kasumi pisze:Prawda :D teraz mam same mało ciekawe przedmioty i w ogóle mało zajęć o dziwnych porach, co wybija mnie z rytmu i jeszcze bardziej nie chce mi się na nie chodzić... Powinnam uczyć się chociaż do matury, którą poprawiam (myślę o zmianie/drugim kierunku), ale tu z chęciami też różnie bywa. Ogólnie przeżywam teraz kryzys studiowy, nie do końca wiem co chcę robić w życiu...

Im wcześniej, tym lepiej, najgorzej utopić w czymś 5 lat i stwierdzić, że bessensu.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto kwi 19, 2011 22:51 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

To, że nowy kierunek zaczynam to już pewne (tylko muszę się dokładnie zastanowić jaki - bo jak coś to ostatni rok za darmo :mrgreen: ) do licencjatu najpewniej zostanę na obecnym, czy 2 kolejne lata zrobię - czas pokaże.
[

kasumi

Post » Wto kwi 19, 2011 22:52 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

kasumi pisze:To, że nowy kierunek zaczynam to już pewne (tylko muszę się dokładnie zastanowić jaki - bo jak coś to ostatni rok za darmo :mrgreen: ) do licencjatu najpewniej zostanę na obecnym, czy 2 kolejne lata zrobię - czas pokaże.

To ma sens.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw kwi 21, 2011 11:53 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

kasumi, ja mam dla Ciebie tajny plan, zostań weterynarzem! :kotek:

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw kwi 21, 2011 12:22 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

Myślałam nad tym, ale myślę że nie bardzo się do tego zawodu nadaję - trzeba być cierpliwym i mieć mocne nerwy. A ja pewnie ciągle bym się nakręcała i miała wyrzuty sumienia gdyby coś poszło nie tak, nawet nie z mojej winy. Poza tym czasem jeszcze mam problemy w kontaktach z ludźmi, a co dopiero z "ciężkimi przypadkami". Zresztą nawet jeśli to nie wiem czy uda mi się wystarczająco poprawić maturę żeby się dostać. No i weterynarii nie ma w Krakowie, ciężko mi będzie znaleźć mieszkanie/pokój gdzie można trzymać 2 koty w dodatku z zabezpieczonymi oknami/wyrozumiałymi współlokatorami/właścicielem co to rozumieją że okna przy kocie się nie otwiera - a gdybym jechała studiować do innego miasta wolałabym koty mieć na oku i wziąć je ze sobą.
[

kasumi

[poprzednia][następna]