Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-1.1. urodzinki Lilly

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 01, 2010 8:56 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Poważnie, szył Tobie ciuchy? Super!
I jeszcze my o gotowaniu się możemy uczyć od Dorotki :1luvu:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 01, 2010 9:04 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Dzien dobry Dziobki :-)

Motylku, moze TZ-ta nam wypozyczysz i poszyje wszystko, co nam potrzebne? Tylko ze ja to nie z Burdy :mrgreen:

AniHili kazda z nas ma pol szafy takich nienoszonych ciuchow. Taki juz jest nasz swiat... Najgorsze to, ze trudno wyrzucic.

A teraz nowosci nadajemy z kotlandi w Herne... Lillutek lezala sobie dzis rano kolo kuwety i czekajac na mnie sie czyscila. Emil byl jak zwykle w umywalce i pil wode. Znudzilo mu sie i skoczyl na ziemie i prosto na Lillutka ze swoimi przeszlo 7 kilogramami. Biedny Lillutek zajeczala i sie do mnie wtulila. Pare minut minelo i poszla go "prac". Nic ja nie boli, nic nie zlamane i futerka sie po krotkim czasie znowu kochaly. Wlaczylam im ogrzewanie, bo zimno. Znalezli sie obaj na karolyferze i jeden z hamaczku a drugi z pluszowej pulki, probowali sie lapac za lapki. Potem Emil podszedl blizej i buzki sobie dawali. To strasznie slodko wygladalo.
Wczoraj Lillutek mi drugi raz od niedzieli wymiotowala same klaki. Pluszowa to ona jest, ale przez te klaki jej sie jedzonko w brzuszku nie zmiesci. 8O W jedno jeszcze wdeplam, bo ciemno jest w przedpokoju, jak wchodze. Teraz tez chyba jak Jozefinka bede z latarka do mieszkania wchodzic.
Na urlopie bede sie z nimi leniuchowac do woli i sie juz ciesze strasznie na to.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro gru 01, 2010 10:31 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Biedna Lilly, dobrze, że nic się jej nie stało.
U nas też ostatnio trafiają się zwroty kłaczkowe, a nowa trawka nie chce rosnąć :evil: Taki czas... :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro gru 01, 2010 10:33 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Biedna Lilluch :-(
Patent z latarką niezły, niezły :-)
Kiedy urlop Dorotko? W Święta chyba?
Puszeńko

jozefina1970

Post » Śro gru 01, 2010 10:37 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

A no w swieta. Ale przez te dni i tak sie nic nie odpocznie, bo zawsze gdzies trzeba isc.

Tez sie o nia zleklam, bo z umywalki na dol jednak jest wysoko a on lekki nie jest. Pierwszy raz mu sie tak zrobilo. Ale musze tez w jego obronie powiedziec, ze ona go w locie nie raz tak od dolu chce lapac i moze sie przekrecila w zla strone.

SecretFire

Post » Śro gru 01, 2010 10:38 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Dziś moge juz opisać mój szlubny zestaw jeżeli jesteście nadal zainteresowane 8)

Co do kotów to Behemot zdradził mnie dzisiejszej nocy z półką nad kaloryferem, który wczoraj włączyłam :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 01, 2010 10:39 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Opisuja i to szybko. Moze cos skopjuje :-)

I tak dlugo wytrzymalas bez grzania. Ja juz od polowy pazdziernika mam wlaczone.

SecretFire

Post » Śro gru 01, 2010 10:40 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Ja proszę AYO
Nie dziw się kotu B. nie włączałaś grzania to kocisko się teraz cieszy z kaloryfera :-)
Puszeńko

jozefina1970

Post » Śro gru 01, 2010 10:51 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

OK :wink:

Cieniutka, żorżeta wełniana w kolorze ecru[[?].
Góra - cięta z koła, z rękawami typu poletucha [nietoperz] zebranymi w mankiecik tuż za łokciem, do linii bioder, zebrane w szeroki pas na biodrach, który się z boku zawiązywało - lata 20 :wink:
U góry szeroki, leżący golf z kilku warstw.
Do tego spódniczka w długości "włoskiej" do pół kolana, prościutka i dopasowana z lekutkim rozcięciem z tyłu.
To wszystko - wysokogatunkowy materiał tak pieknie sie układał, że szkoda słów :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro gru 01, 2010 10:54 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

:1luvu: Z samego opisu sie zakochalam w tej kreacji. Masz gdzies stare zdjecia, ktore jakis dobry duch mogly by zescanowac? Oj, bym to chciala zobaczyc. Do mnie by dluga spodniczka pasowala. Ale to musialo byc cudo.

SecretFire

Post » Śro gru 01, 2010 10:55 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Fason - super, ale, zabij mnie glino - wełniana żorżeta?
Żorżetę jako taką kojarzę (miałam piękną sukienkę jako dziecko, do dzisiaj pamiętam) lae wełnianej nie?
Puszeńko

jozefina1970

Post » Śro gru 01, 2010 11:01 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Byłam wtedy drobniutka jak laleczka. Dodaj do tego czarne [no - prawie..] włosy któcitko ostrzyżone i pięknie "postawione" na lakier, dwie białe frezje na lewej skroni, bukiet z irysów i frezji i pantofle na szpilce w kolorze "zgaszony granat" - wygladałam jak gejsza 8)

Pamietam jak mnie Ojciec zobaczył to dostał takich 8O oczu i powiedział: O Jezu! A twoja matka mówiła, że wyglądasz jak idiotka! :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro gru 01, 2010 11:05 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

AYO pisze:Byłam wtedy drobniutka jak laleczka. Dodaj do tego czarne [no - prawie..] włosy któcitko ostrzyżone i pięknie "postawione" na lakier, dwie białe frezje na lewej skroni, bukiet z irysów i frezji i pantofle na szpilce w kolorze "zgaszony granat" - wygladałam jak gejsza

No, cudo :1luvu:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Śro gru 01, 2010 11:14 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

To po prostu cieniutka wełenka ale nie gładka tylko o takim trochę węźlastym splocie. Kosztowała majatek bo trzeba tego było dużo na te górę z koła. Matka co prawda kupiła i załatwiła krawcową - mistrzynię ale jak zobaczyła rysunek to sie na mnie obraziła i nie widziała tego do dnia slubu a Ojcupowiedział ; " Ta wariatka sie skompromituje, nie przyłoże do tego ręki!" :ryk:

Mogła mieć pewne obawy bo chodziłam wtedy w wojskowej kurtce z włosami przewiązanymi bandamka jak komandos a zamiast torebki miałam torbę na maske p-gaz. :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro gru 01, 2010 11:15 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

:ryk: AYO bezcenna jestes. Musialo naprawde rewelacyjnie wygladac. Dostaje sie chec na slub :mrgreen: Jozefinka, jak bys sie miala zamiar jednak z tym tam chajtnac, to ja przyjade!!!!

SecretFire

[poprzednia][następna]