Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 30, 2010 16:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :)
Jaki dziś piękny dzień :)
Balkon otwarty cały czas odkąd przyszła z pracy :)
Cuuudownie :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt kwi 30, 2010 17:22 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Joachim: hykh... hykh....hykh...
Ja: Masz czkawkę?
Ja: Jak chcesz, żeby ci przeszło powiedz szybko "kopnij mnie w d...."
Joachim: miaaau...
Ja: I co, przeszło?
:lol:

Sihaja

Post » Pt kwi 30, 2010 17:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobre nie wiedziałam że jest taka metoda i do tego że po kociemu "kopnij mnie w d..." to "miaaau" :ryk:
Może musisz Joachimka wystraszyć troszkę :-)

A pogoda dziś faktycznie super. Wczoraj balkon do 10 wieczorem był otwarty i nie było chłodno. Rano też otworzyłam od razu po wstaniu. Niestety większość tego dnia spędzam w pracy i będę w domu dopiero po 20. Na szczęście teraz mam długi weekend - jak się cieszę!

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt kwi 30, 2010 18:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Joachim: hykh... hykh....hykh...
Ja: Masz czkawkę?
Ja: Jak chcesz, żeby ci przeszło powiedz szybko "kopnij mnie w d...."
Joachim: miaaau...
Ja: I co, przeszło?
:lol:

:ryk: :ryk: A dzisiaj lato! 8O :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 30, 2010 18:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pogoda faktycznie wspaniała :D
Oby jutro też tak było...

Wreszcie wzeszedł mi groszek pachnący, jak się cieszę!!!! :D

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pt kwi 30, 2010 18:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

o tak, pogoda piękna :) kalairku, Twoje koki nie miewają czkawki? Joachim ma dość często. Chyba zbyt łapczywie je :)
Groszek pachnący.... gratuluję :) Mam nadzieję, że będzie Ci pięknie pachniał :)

Sihaja

Post » Pt kwi 30, 2010 18:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pogoda pochwalona gwałtownie się zmieniła i we Wrocławiu ulewa. Teraz troszkę słabiej już pada. Ciekawe czy zmoknę wracając do domu.

ewung

Post » Pt kwi 30, 2010 19:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A u mnie nadal ciepło.... Zastanawiam się, czy wnosić dziś na noc do domu dziewczyny (nazywam tak moje kwiaty na balkonie...), bo jak mają być burze i silny wiatr, to żeby mi ich nie pozrzucało...
Na razie balkon cały czas otwarty. Czytam sobie i chwilami patrzę na koty. Piękny widok. Joachim oczywiście na balkonie. Gaja siedzi na parapecie i wygląda zaciekawiona, koty zapewne widzą więcej, niż ludzie. Morfeuszek - księciunio oczywiście na podusi położonej za drzwiami balkonowymi, żeby chłopak mógł wyglądać, ale jednak był w bezpiecznym domku.... Ech.... cudownie jest mieszkać z tymi kochanymi futrzakami :)
Dobrej nocy :)

Sihaja

Post » Pt kwi 30, 2010 20:22 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pa Sihajko. Fajnie piszesz.. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 30, 2010 20:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

U nas też koty na balkonie, wracać nie chcą :lol:

Mam nadzieję, że z tymi burzami to nieprawda, bo kwiaty już wszystkie mam posadzone i by połamało :(

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Sob maja 01, 2010 5:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cichutko sobie podczytujemy :kotek:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob maja 01, 2010 8:48 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam serdecznie :)
Uwielbiam. Uwielbiam wolne dni, leniwe poranki z kotami. Człowiek się budzi, widzi te puchate kłębuszki i od razu lepiej jest na świecie. Gdy tylko koty zauważą, że otworzyłam oczy, już każde ma swoje prośby i żądania. A to śniadanie, a to kuwetę trzeba wyczyścić głośno chwaląc to, co się tam znalazło, a to myszka podtykana do zabawy. Gdy te wszystkie żądania się zaspokoi można jeszcze wrócić do łózka, podrzemać lub poczytać. Koty znowu się układają wygodnie i też zapadają w drzemki. Albo i nie. No i dzisiaj Morfeusz właśnie zdawał się mówić "możesz robić wszystko, byle to było zajmowanie się mną". No i wchodził między moje oczy a książkę zupełnie uniemożliwiając mi czytanie. Trącał łapką, główką, podtykał brzuszek i robił różne akrobacje połączone ze śpiewami mruczankami i różnymi sztuczkami, by tylko zająć mnie swoją kocią osobistością. No, trzeba przyznać, że nastroił mnie tak pogodnie, że żadne chmury i deszcze mi dzisiaj nic nie zrobią. I jak tu się przynajmniej nie uśmiechnąć?
Miłego dnia życzę :)

Obrazek

Sihaja

Post » Sob maja 01, 2010 17:52 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No jestem. Skonana. Ta pogoda jakaś ciężka, czy co, nogi mnie bolą, w krzyżu łupie.... ale było fajnie :) Nawet dość ciepło się zrobiło. Byłam na targach chłopskich w skansenie w Olsztynku. Lubię ten skansen i lubię targi. Było dużo ludzi, zespół folklorystyczny strasznie zawodził, gdzie indziej byłby nie do słuchania, ale tam jakoś wszystkich rozweselał :) Zjadłam pajdę chleba ze smalcem i ogóreczkiem, połaziłam i oto, kogo spotkałam :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Sob maja 01, 2010 17:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Nie bylem tam :evil:

M.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob maja 01, 2010 17:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ale fajne widoki! My dziś byczyliśmy się na kanapie a popołudniu skoczyliśmy do pobliskiego lasku na spacer - było bardzo fajnie.

ewung

[poprzednia][następna]