Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 21, 2010 22:33 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

A ja szanuje godnosc kocia i sztuczke nie ucze....za zarcie...ale uparcie pokazuje malemu na kolana jak chce by wskoczyl i to lapie ...i wiolam do niego Rys ....moze kiedys zacznie reagowac :)))
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sty 24, 2010 22:19 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie sty 24, 2010 22:33 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Rety jaka piekna pozycja :D No to pie5rwsze koty za ploty , jak bylo ,relacje prosze szczegolowa;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie sty 24, 2010 22:46 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

To jeszcze ja dołożę jedno zdjęcie - wysypywanie kotka z budki na stół piękności: :lol:
Obrazek

Szczegółowe relacje niech zdaje gospodyni 8)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie sty 24, 2010 22:50 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

:D :D :D Minka kocia nadasana jak na miaukunka przystalo ,....radocha patrzec :))))) relacje szczegolowa proszeeeeeeeeee :P

anulka111

Post » Pon sty 25, 2010 18:57 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Kicorek pisze:To jeszcze ja dołożę jedno zdjęcie - wysypywanie kotka z budki na stół piękności: :lol:
Obrazek

Własnie. Zajęte pomaganiem Gosiak104 z Czinkiem nie zdążyłam na ocenę Fenris. A potem ewkaa stewardując tylko rzucała słówkami w przelocie.

Gosiak104 i ewkaa pożegnały się słowami: "do zobaczenia w kastratach". :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lut 02, 2010 21:55 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

MariaD pisze:
Kicorek pisze:To jeszcze ja dołożę jedno zdjęcie - wysypywanie kotka z budki na stół piękności: :lol:
Obrazek

Własnie. Zajęte pomaganiem Gosiak104 z Czinkiem nie zdążyłam na ocenę Fenris. A potem ewkaa stewardując tylko rzucała słówkami w przelocie.

Gosiak104 i ewkaa pożegnały się słowami: "do zobaczenia w kastratach". :D

Z duuużym opóźnieniem sesja :roll:ale w końcu jestem :mrgreen: Fenrisek na wystawie zachowywał się bardzo ładnie hmmm tzn. ogólnie nie był zestresowany :wink: , bo przy zabiegach upiększających i wystawianiu nie omieszkał mi powiedzieć co o tym wszystkim sądzi :twisted: W klatce głównie spał, chociaż słyszałam też coś o straszeniu dzieci :mrgreen:

Jak bardzo podobał mu się pomysł opuszczania budki i klatki widać na powyższym zdjęciu 8) Okazuje się, że przygotowanie tego jego pokręconego futrzyska to jednak grubsza robota, ślicznie dziękuję Marii i wszystkim :D , którzy pomagali wypudrować i doprowadzić je do stanu używalności :1luvu: po sobotnim pudrowaniu maluch miał proste futerko na brzusiu aż do wieczora :lol: I jeszcze podziękowanie dla MAGDZIOL :D, która poratowała mnie w niedzielę przy stole piękności, gdy oceny Czinka i Fenriska się zbiegły.

Ogólnie obie sędziny były bardzo niepocieszone, że młody jest wykastrowany :roll: Od pierwszej właściwie nie dowiedziałam się nic poza tym, że Fenris ma za mało kwadratowy pyszczek :|, który jednak przez noc magicznie skwadraciał, bo już w niedzielę druga sędzina zachwycała się jego kwadratowością :twisted: Poza tym rozpływała się nad jego uszami, a oglądając łapy stwierdziła, że wygląda jakby miał wyrosnąć na dużego kocurka :mrgreen: A i bardzo jej się podobał kolor oczy młodego 8) mnie też się podoba, ale Maria mówi, że mu taki nie zostanie, a szkoda :wink:

Teraz pozostaje czekać aż młody wymieni całkiem to dziecięce pierze, które teraz mu sterczy po bokach i na szyji, dobrać odpowiedni szampon i puder i możemy jechać na kolejną wystawę :mrgreen:

ewkaa

Post » Wto lut 02, 2010 22:30 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

ewkaa pisze:Teraz pozostaje czekać aż młody wymieni całkiem to dziecięce pierze, które teraz mu sterczy po bokach i na szyji, dobrać odpowiedni szampon i puder i możemy jechać na kolejną wystawę :mrgreen:

Niech wymienia, bo przygotowanie takiego skrzyżowania baranka wielkanocnego z NFO i z MCO jest ponad moje doświadczenie. :roll: :wink:
Najlepiej niech ma futerko po tatusiu. :mrgreen: Ewentualnie po mamusi. :D
ewkaa pisze:Fenrisek na wystawie zachowywał się bardzo ładnie hmmm tzn. ogólnie nie był zestresowany :wink: , bo przy zabiegach upiększających i wystawianiu nie omieszkał mi powiedzieć co o tym wszystkim sądzi

Calutka mamunia, no z wyłączeniem jej ostatnich wyskoków, ale ruja młodemu nie grozi. 8)
Obrazek

MariaD

Post » Wto lut 02, 2010 23:09 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

MariaD pisze:
ewkaa pisze:Teraz pozostaje czekać aż młody wymieni całkiem to dziecięce pierze, które teraz mu sterczy po bokach i na szyji, dobrać odpowiedni szampon i puder i możemy jechać na kolejną wystawę :mrgreen:

Niech wymienia, bo przygotowanie takiego skrzyżowania baranka wielkanocnego z NFO i z MCO jest ponad moje doświadczenie. :roll: :wink:

A tam zaraz ponad :wink:

MariaD pisze:Najlepiej niech ma futerko po tatusiu. :mrgreen: Ewentualnie po mamusi. :D

Po mamusi to mu chyba nie grozi niestety :roll: jak narazie to ono coraz dłuższe się jakieś takie robi 8O

MariaD pisze:
ewkaa pisze:Fenrisek na wystawie zachowywał się bardzo ładnie hmmm tzn. ogólnie nie był zestresowany :wink: , bo przy zabiegach upiększających i wystawianiu nie omieszkał mi powiedzieć co o tym wszystkim sądzi

Calutka mamunia, no z wyłączeniem jej ostatnich wyskoków, ale ruja młodemu nie grozi. 8)

Dobre i to :lol:

ewkaa

Post » Wto lut 02, 2010 23:14 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

ewkaa pisze:Po mamusi to mu chyba nie grozi niestety :roll: jak narazie to ono coraz dłuższe się jakieś takie robi

Się weźmie na wystawę trymer i się skróci do standardu :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Post » Wto lut 02, 2010 23:17 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

MariaD pisze:
ewkaa pisze:Po mamusi to mu chyba nie grozi niestety :roll: jak narazie to ono coraz dłuższe się jakieś takie robi

Się weźmie na wystawę trymer i się skróci do standardu :mrgreen:

Czytasz w moich myślach :mrgreen: właśnie jak dziś tak na niego patrzyłam to stwierdziłam, że latem trzeba go będzie podgolić, bo się biedaczek przegrzeje :twisted:

ewkaa

Post » Wto lut 02, 2010 23:19 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Latem to kotek rozepnie suwaczek i z tego co zostawi uprzędziesz włóczkę na posłanko dla kotka. ;)
Obrazek

MariaD

Post » Wto lut 02, 2010 23:23 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

MariaD pisze:Latem to kotek rozepnie suwaczek i z tego co zostawi uprzędziesz włóczkę na posłanko dla kotka. ;)

Czyli jak na wystawę to w sezonie letnim - on wtedy będzie miał normalną ilość futra :ryk:

ewkaa

Post » Śro lut 03, 2010 7:04 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wspaniala opowiesc :))) ciesze sie ,ze bracia i mamunia podbijaja wystawy :kotek: :kotek:

najbardziej zas podoba mi sie ta szczeka co przez noc sie poprawila po uwadze sedziny :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: tak samo jest na wystawach psich-co jeden sedzia mowi ,ze brak ,to drugi sie rozplywa ,ze jest :mrgreen:

A futro i mojemu sie poprawia jesli tka mozna powiedziec ....zrobil mu sie strasznie ofutrzony brzusio, włos ma taki jedwabisty w dotyku,czy taki mu juz zostanie? 8O 8O :1luvu: a oczyska nie chca byc zielone tylko jak Maria zapowiadala sa pomaranczki :))))

anulka111

Post » Śro lut 03, 2010 13:25 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

anulka111 pisze:A futro i mojemu sie poprawia jesli tka mozna powiedziec ....zrobil mu sie strasznie ofutrzony brzusio, włos ma taki jedwabisty w dotyku,czy taki mu juz zostanie? 8O 8O :1luvu: a oczyska nie chca byc zielone tylko jak Maria zapowiadala sa pomaranczki :))))

Zrób zdjęcie ofutrzonego brzusia to sobie porównamy :mrgreen: u Fenriska jedwabisty jest grzbiet no i czekam, żeby mu się to rozeszło na boczki, bo tam narazie wciąż króluje trwała :roll:
A oczka właśnie nie są pomarańczowe - przynajmniej narazie są takie bardziej jasno beżowe, śliczne :1luvu: mogły by już się dalje nie zmieniać :wink:

ewkaa

[poprzednia][następna]