Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 07, 2009 13:59 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

To zależy jaka odżywka...
Ja mam ulotkę z #1 all systems i tam są opisane sposoby, ale niektóre się osusza ciepłym powietrzem i nie spłukuje, a niektóre po 2-3 minutach trzeba spłukać...

Tak w ogóle to dzień dobry :D

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Sob lis 07, 2009 14:08 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Dzień dobry, dzień dobry!

To jest odżywka Bio-groom, i nic na niej nie jest napisane. Między wersami można wyczytać, że należy ją spłukać, ale to i ja wiem. Dlatego sądzę, że skoro nic nie jest napisane, to po prostu - nałożę po umyciu, potrzymam wiercipiętę ze 2-3 minuty, i potem spłuczę.
Aniada

Post » Sob lis 07, 2009 14:09 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Tak chyba by było najlepiej :)

estre

Post » Sob lis 07, 2009 14:11 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Jestem łosiem (jak się w naszych stronach mówi) - na stronce sklepu, jak wół wszystko stoi wypisane.
Aniada

Post » Sob lis 07, 2009 14:19 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

:ryk: :ryk: :ryk:
Przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać :D

estre

Post » Sob lis 07, 2009 14:34 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

I jak kapanie? Wstawiaj foty,jestem ciekawa efektow :mrgreen:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Sob lis 07, 2009 14:41 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Ja też :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob lis 07, 2009 14:45 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Foteczki z kąpieli? Ekstra! :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lis 07, 2009 15:08 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Będą fotki, będą, ale wieczorkiem. Wieczorkiem będzie kąpiel, nagrzejemy w mieszkanku i będziemy się pielęgnować.

Na razie ja mam w perspektywie wyjście do rodziców, a kociaste śpią. Polcia do góry brzusiem :1luvu:
Różni się ta moja kretka od pozostałych miśków potężnie. Czesio, Jożik i Mirmiłek to misiowate pierdółki, a Polly to DAMA i w dodatku barrrrrrdzo charrrrrakterna.
Tak naprawdę, dopiero przy niej poznaję, kim jest kot. Wiem, że z jednej strony ta kotka potężnie nas kocha, wiem, że uwielbia być przy nas. Towarzyszy mi we wszystkich domowych zajęciach, patrzy w oczy, mogę z nią porozmawiać jak z człowiekiem, jest mądra, wspaniała, i mruczy każdą komóreczką ciałka.
Z drugiej - to indywidualistka. Żaden z moich kocurków nie zademonstrował mi do tego stopnia swej niezależności, co Pola. Ileż razy oberwałam już łapką! Ile razy pokazano mi, że bez zgody kici nie ma spoufalania! Ile uświadamiano mi, kto tu prezentuje prawdziwą klasę! Ona jest fascynująca. Ale - gdybym miała znaleźć jej dom, to musiałabym nieźle się naszukać. Może nawet wiem, czemu została wyrzucona, i czemu drugi dom jej nie chciał. To kota ze wspaniałym, bogatym charakterem, kotka, która zna swoją wartość. Jestem przekonana, że gdyby trafiła do zbudowanego na stereotypach domu, stałaby się natychmiast wodą na młyn dla tych, którzy twierdzą, że kot jest złośliwy, wredny, nieobliczalny. Tymczasem Pollyanna rości sobie jedynie słuszne prawo do wyrażania własnej opinii. Raz leży mi godzinę na kolanach, cała rozmruczana, a chwilę po zejściu z kolan, pacnie mnie łapką, bo ją za mocno uścisnę. I wiecie co - podoba mi się to. Teraz wiem, że Miśki są do kochania, rozpieszczania i gruchania, Polcia zaś - to moja PRZYJACIÓŁKA. :D
Aniada

Post » Sob lis 07, 2009 15:41 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Aniada pisze: Teraz wiem, że Miśki są do kochania, rozpieszczania i gruchania, Polcia zaś - to moja PRZYJACIÓŁKA. :D

ale pięknie powiedziałaś aż się wzruszyłam normalnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Nie lis 08, 2009 1:12 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Padam na ryjek. Wykąpałam dwa koty.

Polcię:

Obrazek

I Jożika:

Obrazek

Jeśli ktoś chciałby poznać szczegóły tego radosnego wydarzenia, zapraszam tu:

http://mirmilowo.blogspot.com/2009/11/j ... czona.html

Nie mam siły, drugi raz opisywać tych szczęśliwych momentów.
Aniada

Post » Nie lis 08, 2009 7:44 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Aniada :ryk: :ryk: :ryk:
To kiedy kapisz Misia?
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Nie lis 08, 2009 9:13 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

No, to nie był wieczór na kąpanie Jożika. A tak swoją drogą, to zawsze Ci takie numery robi, czy tak sobie bryknął?
Na pewno jest teraz pięęękny :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lis 08, 2009 10:07 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

Nigdy nie robił mi takich numerów. Ot, tak sobie bryknął. Niespodziewanie. :lol:
W nocy przyszedł do naszego łóżka i stwierdził chyba, że jest niedosuszony. Zakopał się w kołdry, poduszki i tak mocno się do mnie przytulił, że przygwoździł mnie tym samym do ściany. Nie wiem, jak małe ciałko może mieć tyle siły. W nogach uwalił się Misio i w sumie 10 kg kota trzymało mnie w żelaznym zgoła uścisku. Kompletnie niewyspana jestem.
Miśki jednak tak pachną po tej kąpieli, i są tak jedwabiste (odżywka z duuuużym opóźnieniem pokazała swe działanie), że Mirmiłek idzie do wanny jak tylko zje śniadanko, a Duża wypije jakąś szatańską kawę.
Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Jożik chodzi dumny z siebie jak paw. Ciągle go chwalimy, że taki ładny, pachnący i kocurek teraz tupta po domu, bezustannie mrucząc. Tak sam z siebie, bez najmniejszego powodu. Mówię Wam, komedia. :ryk:
Aniada

Post » Nie lis 08, 2009 10:19 Re: Czesio, Jożik, Miś i Pola - cz. 2.

A tu efekty moich wczorajszych zmagań.

Polcia:

Obrazek

Jożo:

Obrazek
Aniada

[poprzednia][następna]