Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nereczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 03, 2024 9:49 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

Silverblue pisze:Oj dokładnie, to by dopiero było! Nie masz kogoś kto by Ci pomógł?

Teściowa oferowała mi pomoc, ale to trochę bez sensu, zeby przyjeżdżała robić pranie, jakos z tych schodów zejdę i załaduję pralkę, a mąż wyjmie z niej wyprane i mi wyniesie na górę. Z tym sobie poradzi, bo tego by całkowicie zajął się praniem wolę nie ryzykować :strach:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto wrz 03, 2024 9:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

To tak jak ja :D Duży może pranie wyjąć i wywiesić, ale wszystko inne wolę zrobić ja. Dla przykładu, ostatnio jak się zdrzemnęłam po obiedzie chcąc mnie wyręczyć władował do pralki chodniczek do prania. Tyle że władował go tam z toną piasku bo to chodniczek z przedpokoju... :strach: Powiedział że myślał że jest poodkurzany...

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto wrz 03, 2024 17:19 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

Czarnidełko dziękuje za zainteresowanie, chyba już lepiej, przed chwilą zjadła trochę barfa. Co prawda śniadanie było zjedzone tylko w połowie, ale w ten upał nie dziwię się, że koty mają mniejszy apetyt.

A propos prania, moja mama powinna docenić wkład taty w prowadzenie domu. Bo on potrafi puścić pranie. Ba, potrafi nawet wyprasować!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto wrz 03, 2024 19:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

MB&Ofelia pisze:Czarnidełko dziękuje za zainteresowanie, chyba już lepiej, przed chwilą zjadła trochę barfa. Co prawda śniadanie było zjedzone tylko w połowie, ale w ten upał nie dziwię się, że koty mają mniejszy apetyt.

A propos prania, moja mama powinna docenić wkład taty w prowadzenie domu. Bo on potrafi puścić pranie. Ba, potrafi nawet wyprasować!

A wywiesić?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 03, 2024 19:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

MB&Ofelia pisze:Czarnidełko dziękuje za zainteresowanie, chyba już lepiej, przed chwilą zjadła trochę barfa. Co prawda śniadanie było zjedzone tylko w połowie, ale w ten upał nie dziwię się, że koty mają mniejszy apetyt.

a co to jest prasowanie? :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto wrz 03, 2024 20:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

mir.ka pisze:

a co to jest prasowanie? :mrgreen:

To jest coś, co lubię robić zimą i nienawidzę latem.

MaryLux

Post » Wto wrz 03, 2024 21:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

Brawo, Carmen, już nie choruj! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A z tą robotą... Tak to jest, że jak potrafisz, to masz jej więcej. Najlepiej maja ci, co "nie potrafią". :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro wrz 04, 2024 0:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

Dobrze ze Ciornej już lepiej:) Dokładnie, w te upały to różnie z tym apetytem,.
Mój tata też sporo umiał, tylko się z tym nie wychylał :D A docenić to oczywiście że trzeba :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt wrz 06, 2024 9:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

Mam pytanie do znawczyni ptaków. 22 sierpnia jak jechałam do szpitala z nogą w okolicy Nowego Targu widziałam jeszcze bociany w gniazdach, czy one nie powinny były już odlecieć?
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 06, 2024 16:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

W zasadzie to już pora odlotu bocianów, ale jak widać niektóre się ociągają. Ja też niedawno widziałam latające boćki w okolicach Zamościa.

A propos apetytu - dzisiaj na obiad był pieczony pstrąg. Ja i Ofelia obżarłyśmy się. Ciorna póki co tylko poskubała. Teraz sjesta. Czekamy do wieczora, aż się ochłodzi.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt wrz 06, 2024 18:38 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

MB&Ofelia pisze:W zasadzie to już pora odlotu bocianów, ale jak widać niektóre się ociągają. Ja też niedawno widziałam latające boćki w okolicach Zamościa.

A propos apetytu - dzisiaj na obiad był pieczony pstrąg. Ja i Ofelia obżarłyśmy się. Ciorna póki co tylko poskubała. Teraz sjesta. Czekamy do wieczora, aż się ochłodzi.

pieczonego pstrąga to koty lubią najbardziej
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 06, 2024 19:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

MB&Ofelia pisze:W zasadzie to już pora odlotu bocianów, ale jak widać niektóre się ociągają. Ja też niedawno widziałam latające boćki w okolicach Zamościa.

Ale się powodzi Twoim kotom :)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt wrz 06, 2024 19:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

U mnie ryby nie mają powodzenia.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt wrz 06, 2024 20:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

Dzisiaj ryba miała znacznie większe powodzenie niż barf. Rybuchna zjedzona, mięsko ledwo ruszone. Pewnie zjedzą w nocy.
Nadal gorąco.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt wrz 06, 2024 20:18 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX

A co to jest pstrąg?
Fel zainteresowany

MaryLux

[poprzednia][następna]