Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 14, 2023 14:28 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

meg11 pisze:
Katarzynka01 pisze: i czy należy się czyszczenie ząbków.

Jaka kasa u Was za czyszczenie z kamienia? Ja dwa tygodnie temu pozbyłam się 430zl. :twisted:

Pojęcia nie mam o aktualnych cenach, ale w Asie nigdy nie było tanio :? Nie wiem, nie wiem też czy to będzie konieczne. Jeśli nie będzie to zamierzam wrócić do stosowania plaque off.
Nie wiem jeszcze co w pysiu Nemi. Wydaje się, że ok, ale zobaczymy
mir.ka pisze:
no to też szykują się Wam wydatki tak jak u nas :(

Koty to inwestycja :roll:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Sob sty 14, 2023 14:35 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
meg11 pisze:
Katarzynka01 pisze: i czy należy się czyszczenie ząbków.

Jaka kasa u Was za czyszczenie z kamienia? Ja dwa tygodnie temu pozbyłam się 430zl. :twisted:

Pojęcia nie mam o aktualnych cenach, ale w Asie nigdy nie było tanio :? Nie wiem, nie wiem też czy to będzie konieczne. Jeśli nie będzie to zamierzam wrócić do stosowania plaque off.
Nie wiem jeszcze co w pysiu Nemi. Wydaje się, że ok, ale zobaczymy
mir.ka pisze:
no to też szykują się Wam wydatki tak jak u nas :(

Koty to inwestycja :roll:

no cóż za przyjemność obcowania z kotem trzeba płacić :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sty 14, 2023 14:42 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Jak za wszystkie przyjemności :)

Tajemnica rozwiązana - rzyga Nodi. Je łapczywie, rzuca się na to suche jakby nie jadł od miesiąca. Może to dlatego, a może ten purizon mu nie służy? Koniec z suchym :evil:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Sob sty 14, 2023 14:46 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Aktualizacja. Wyrzygał, już stoi w kuchni i prosi o kolejną porcję, którą zaraz wyrzyga :roll:
Za chwilę się potnę

Katarzynka01

Post » Sob sty 14, 2023 14:54 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Jak za wszystkie przyjemności :)

Tajemnica rozwiązana - rzyga Nodi. Je łapczywie, rzuca się na to suche jakby nie jadł od miesiąca. Może to dlatego, a może ten purizon mu nie służy? Koniec z suchym :evil:

U nas purizon był krótko (dość dawno) , bo Rudzia praktycznie od miski nie odchodziła, a to kot co by tylko suche mógł jeść. Dość ,że po nim przytyła to jeszcze miała problem z pęcherzem, bo on ma dużo białka.
Teraz jej ulubiona to suszona karma z Doliny Noteci. I nie tylko jej.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob sty 14, 2023 16:42 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Ja praktycznie kotom nie daję suchego, tylko mokrą i to jeszcze sporo rozrzedzoną.Wolę, żeby więcej pili.
Suche to tylko okazjonalnie jako smakołyki.
W Asie nie byłam już kupę lat, ale tam było drogo odkąd otworzyli lecznicę na Składowej, ja leczyłam jeszcze na Sienkiewicza.
Ceny za czyszczenie zębow są bardzo różne, od ok.300 w górę, zależy gdzie.
Za przyjemność posiadania kotów trzeba płacić coraz więcej :(
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sty 14, 2023 17:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Annaa pisze:Ja praktycznie kotom nie daję suchego, tylko mokrą i to jeszcze sporo rozrzedzoną.Wolę, żeby więcej pili.
W Asie nie byłam już kupę lat, ale tam było drogo odkąd otworzyli lecznicę na Składowej, ja leczyłam jeszcze na Sienkiewicza.

Udało mi się unikać suchego. Ja daję dwa razy dziennie mięso, a w ciągu dnia przekąski. Z tym powrotem do suchego namieszała niestety choroba Dżygita. Był krótki moment nadziei, że on zacznie jeść, a chciał jeść wyłącznie suche. I tak Nodi przypomniał sobie, że istnieje na świecie takie cudo i teraz z tym walczymy..

Ja mam wrażenie, że w Asie zawsze było drogo, na Sienkiewicza też. A też jestem starą klientką, jeszcze z Sienkiewicza :)
W Asie jest dr Balcerak, wet do którego mam absolutne zaufanie i który nigdy mnie nie zawiódł. Nigdy nie ściemnia, nie obiecuje, że będzie dobrze wiedząc, że będzie źle. Jest bardzo dobrym diagnostą. Poza wszystkim zaś, ja go po prostu lubię. Jak nie lubić weta, który potrafi zadzwonić w niedzielę czy w trakcie urlopu i zapytać z troską o samopoczucie kota? Albo zadzwonić z poradą, sposobem nad zapanowaniem nad sikaniem kotki bo coś mu akurat przyszło do głowy poza wdrożonym leczeniem farmakologicznym. Jak nie kochać weta, który po śmierci Ignasia, przy odbiorze jego ciałka (bo nie był możliwy pochówek w dniu śmierci tylko następnego dnia i poprosiliśmy o przechowanie) mówi - przygotowaliśmy Niuniusia do ostatniej drogi. I faktycznie, Ignaś był wyczesany (bo futerko ucierpiało, posklejane w ostatnich dniach choroby), utulony w pudełeczku, no po prostu nie mam słów. Bo on ma w ogóle świetne podejście do pacjentów i też do opiekunów.

Wiem, że ceny czyszczenia i ewentualnej sanacji są wysokie. No trudno :( Ale jeszcze nie wiem czy to w ogóle będzie konieczne.

Katarzynka01

Post » Sob sty 14, 2023 18:00 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Aktualizacja. Wyrzygał, już stoi w kuchni i prosi o kolejną porcję, którą zaraz wyrzyga :roll:
Za chwilę się potnę

Proponuję dawać po kilka ziarenek, nie powinien wtedy rzygać.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sty 15, 2023 9:55 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
Annaa pisze:Ja praktycznie kotom nie daję suchego, tylko mokrą i to jeszcze sporo rozrzedzoną.Wolę, żeby więcej pili.

Udało mi się unikać suchego. Ja daję dwa razy dziennie mięso, a w ciągu dnia przekąski. Z tym powrotem do suchego namieszała niestety choroba Dżygita. Był krótki moment nadziei, że on zacznie jeść, a chciał jeść wyłącznie suche. I tak Nodi przypomniał sobie, że istnieje na świecie takie cudo i teraz z tym walczymy..

Ja mam wrażenie, że w Asie zawsze było drogo, na Sienkiewicza też. A też jestem starą klientką, jeszcze z Sienkiewicza :)
W Asie jest dr Balcerak, wet do którego mam absolutne zaufanie i który nigdy mnie nie zawiódł. Nigdy nie ściemnia, nie obiecuje, że będzie dobrze wiedząc, że będzie źle. Jest bardzo dobrym diagnostą. Poza wszystkim zaś, ja go po prostu lubię. Jak nie lubić weta, który potrafi zadzwonić w niedzielę czy w trakcie urlopu i zapytać z troską o samopoczucie kota? Albo zadzwonić z poradą, sposobem nad zapanowaniem nad sikaniem kotki bo coś mu akurat przyszło do głowy poza wdrożonym leczeniem farmakologicznym. Jak nie kochać weta, który po śmierci Ignasia, przy odbiorze jego ciałka (bo nie był możliwy pochówek w dniu śmierci tylko następnego dnia i poprosiliśmy o przechowanie) mówi - przygotowaliśmy Niuniusia do ostatniej drogi. I faktycznie, Ignaś był wyczesany (bo futerko ucierpiało, posklejane w ostatnich dniach choroby), utulony w pudełeczku, no po prostu nie mam słów. Bo on ma w ogóle świetne podejście do pacjentów i też do opiekunów.

Wiem, że ceny czyszczenia i ewentualnej sanacji są wysokie. No trudno :( Ale jeszcze nie wiem czy to w ogóle będzie konieczne.

oby nie było :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sty 15, 2023 14:23 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

meg11 pisze:
Katarzynka01 pisze:Aktualizacja. Wyrzygał, już stoi w kuchni i prosi o kolejną porcję, którą zaraz wyrzyga :roll:
Za chwilę się potnę

Proponuję dawać po kilka ziarenek, nie powinien wtedy rzygać.

Cztery, słownie cztery chrupeczki, rzyg. Od wczoraj nie ma chrupeczek, nie ma rzygów. I tak pożegnaliśmy się z suchą karmą
mir.ka pisze:oby nie było :ok:

Oby :)

Katarzynka01

Post » Nie sty 15, 2023 17:50 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Pochwaliłam dzień przed zachodem słońca?
Stwierdzono malutkiego pawika samą śliną, sprawca nieznany :(

Katarzynka01

Post » Nie sty 15, 2023 18:04 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Jedna z moich kotek miała tendencje do zwracania, głównie śniadania ale nie tylko.
Zaczęłam dawać masło, kilkanaście minut przed śniadaniem, samo masło tak ok 3/4 łyżeczki (obu kotkom).
Zwrotki ustały.
Za to wyraźnie poprawiło się futerko, u obu kotek.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Nie sty 15, 2023 18:09 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Najgorsze, że nie wiem które to tak.
Nodi przebadany, wszystko ładnie, środek normy.
Przed Nemi jeszcze badania i zobaczymy.
Może faktycznie to masełko?
Dzisiaj i przez kilka najbliższych dni podam obu bezopet. Może któreś nie może się pozbyć kłaka?

Katarzynka01

Post » Nie sty 15, 2023 18:26 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Mopik przez ostatni rok rzygal niemal codziennie.
Paru wetow go badalo, bo chodzilismy w rozne miejsca, wszyscy rozkladali rece, bo nie bylo ku temu teoretycznie powodow. No ale Mopik o tym nie wiedzial, wiec rzygal.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Nie sty 15, 2023 18:43 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Lifter pisze:Mopik przez ostatni rok rzygal niemal codziennie.
Paru wetow go badalo, bo chodzilismy w rozne miejsca, wszyscy rozkladali rece, bo nie bylo ku temu teoretycznie powodow. No ale Mopik o tym nie wiedzial, wiec rzygal.

Putita rzygała całe życie, całe 18 lat. Czemu? Pojęcia nie mam, taka uroda :)
Ale dotychczas pawoki zdarzały się rzadko, przy obecnym zestawie. Więc się denerwuję. A przedwczesna śmierć Dżygita ma w tym spory udział

Katarzynka01

[poprzednia][następna]