Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:Jest lepiej, w sensie apetytu i zachowania Rysi. A pan doktor po dzisiejszym osluchaniu Ryszardy stwierdził, że od wczoraj zmiana na lepsze jest ogromna. Oczywiście to kwestia tego płynu w płucach, nie wiem czy on "schodzi" czy się wchłania - zwał, jak zwał, znika. Kuracja od tej strony jest skuteczna, a będzie długa z tego co zapowiadał wet.
Co to jest okaże się 19, w trakcie kolejnego usg.
Mamy kilka procent szans na to, że to nie wznowa, może jednak Rysia okaże się szczęściarą?![]()
Nowotwór był usunięty w całości, co zresztą było ujęte w opisie histopatologii. Operacja była radykalna, cięcie/wycięcie rozległe. Ale zaraz po wyniku histopatologii mówił mi dr Charmas, że może być różnie, bo nie sposób stwierdzić czy gdzieś się paskudztwo nie rozniosło, a bardzo było złośliwe. Przed operacją robiliśmy rtg, żeby stwierdzić czy nie ma przerzutów, nie było, płuca były czyściutkie. W maju też było ok. I zdjęcie rtg nie wykazało żadnych zmian. Ale z kolei mówił mi wtedy dr Balcerak, że ta odmiana nowotworu jest bardzo podstepna i może być różnie, mimo dobrych wyników. No i teraz to juest jego wersja, jego podejrzenie. Ale zostawia kilka procent szans na inne mozliwości. Jednak to się okaże przy kolejnych badaniach, przy kolejnym usg.
AgaPap, pamiętam Zeskę i jej chorobę![]()
I dr Balcerak powiedział mi, że i tak Rysia dostala dużo czasu.
klaudiafj pisze:Casico bardzo Wam wspolczuje chorobyale moze to przejsciowe pogorszenie, moze jeszcze bedzie dobrze. Trzymam za Was kciuki i bede zagladac jezeli pozwolisz.
Moja Kitusia tez ma nowotwor ;( przeczytalam Twoj watek, kilkanascie stron, ale nie dowiedzialam sie na co choruje Rysia i co miala usuniete, nie zdazylam doczytac dalej.
Trzymam za Was mocne kciuki, za kolejne wspolne miesiace![]()
![]()
kropkaXL pisze:Kasiu cieszęsię ,że załapała jedzonko, oby poprawa była jak najdłużej, oby czas Wam dany jeszcze nie dobiegał końca!
casica pisze:
A poza tym wiesz... Rysia musi być w formie bo przecież akcja Morąg
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana, Lifter i 35 gości