Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 17, 2024 20:53 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Skoro dzisiaj wyszła taka twardsza i ciemna to jest nadzieja, wrócił po niej apetyt nawet i nie kładzie się na brzuszku od tamtej pory :dance2: a drugiej połówki Nospy nie zjadła. W trakcie odkurzania znalazłam wyplutą czyli to nie nospa. Może ten probiotyk Flora Balance ? Miałam go podawać już tydzień wcześniej, ale nie dałam rady przez te gorzkie tabletki. Po tabletkach już nic nie szło jej do gardła, a i chyba nie jest tak smaczny jak być powinien.
I kupiłam Vetomune za którym koty podobno szaleją, bo trzeba ją trochę wzmocnić teraz. Moja nie szaleje :evil:

A znacie jakiś sklep gdzie kupię pastę Bezopet za grosze ? Ona kosztuje 70 zł i to trochę teraz dla mnie dużo, bo też może okazać się nie tak dobra jak reklamują. Otwartej nie zwrócę.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Śro sty 17, 2024 21:02 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Może już pozbyła się całego balastu. Pewnie fakt, że dużo piła też w tym pomógł. Oby już było tylko lepiej :ok: :ok: :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Śro sty 17, 2024 22:14 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Całego nie. Vetka mówiła, że tego jest za dużo aby wyszło na raz i ma jelita osłabione. Trochę czasu minie aż to zacznie prawidłowo pracować i się zastanawia czy nie włączyć chrupek Gastro i laktulozy dłużej nie podawać jeśli dużo pije. Ale czy tak będzie to będzie zależeć tylko i wyłącznie od stanu jelit. Oby sie naprawiły, bo zbankrutuje na żarciu :roll:

Chikita

Post » Śro sty 17, 2024 22:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

A może pomógłby jej ten gasprid, który dziś dalam Sabci? On przyspiesza motoryke jelit i przechodzenie treści przez caly przewod pokarmowy. Mała tabletka, podaję pół dziennie (można co 12 godzin, ale Sabcia juz troche robi kupkę). Daję strzykawką wprost do pysia, sproszkowaną, zawieszoną w małej ilosci wody.
Ale tak czy inaczej - gratuluję, ze kupka zaczęła wychodzić, oby cała wyszła! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Może na przyszłość spróbuj dawać nospę w zastrzyku, to o wiele mniej kłopotliwe! :ok:

Edit. Poprawiłam literówkę w nazwie leki. Gasprid
Ostatnio edytowano Śro sty 17, 2024 22:48 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 17, 2024 22:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:A może pomógłby jej ten gastrid, który dziś dalam Sabci? On przyspiesza motoryke jelit i przechodzenie treści przez caly przewod pokarmowy. Mała tabletka, podaję pół dziennie (można co 12 godzin, ale Sabcia juz troche robi kupkę). Daję strzykawką wprost do pysia, sproszkowaną, zawieszoną w małej ilosci wody.
Ale tak czy inaczej - gratuluję, ze kupka zaczęła wychodzić, oby cała wyszła! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jola chyba ma rację. Laktuloza co prawda daje poślizg, ale rozleniwia jelita. Moja wetka nie poleca długiego stosowania.

madrugada

Post » Czw sty 18, 2024 0:21 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

No i tutaj pada pytanie: co to znaczy długie stosowanie. Dostaje ją od piątku. 2x po 1 ml. Do 3 ml czy więcej jest sceptyczna, bo chrupkożerca, a przy laktulozie trzeba dużo pić i nie jest przekonana czy przy większej nie dojdzie do odwodnienia więc i kroplówek.
Gasprid nie. Mówiła, że gasprid jest do całkowitego zatkania bez najmniejszej qpy. U niej coś wychodzi czyli szczelinka jest, co prawda nie do końca to co wyjść powinno, bo tylko “świeże”, ale nic dalej nie utyka. Laktuloza ma też za zadanie oczyścić kosmki z parafiny i stanu zapalnego. I go się podaje kiedy zaparcie jest szybko zdiagnozowane, a nie po miesiącach jak u nas, bo to nie jest urobek który tam utknął miesiąc wcześniej tylko zbierał się znacznie dłużej. Woli spróbować wypchnąć to “polubownie” i nie narażać jelit, bo są podobno bardzo cienkie i nędzne, jak pęcherz :wink: dlatego lewatywę i cięcie traktuje jak ostateczność.

Wasi veci ile zalecają głodówki przed pobraniem krwi ? Bo w naszej starej to 6 godzin wystarczy, a jak tylko tarczyca to i można bez głodówki, znajoma, że 10 to minimum, a ta, że 12 :20147

Chikita

Post » Czw sty 18, 2024 7:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

6 godzin wystarczy. 12 to tylko przy badaniach przemiany tłuszczowej.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt sty 19, 2024 9:49 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt sty 19, 2024 16:17 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Gosiagosia pisze:Obrazek

Jaki słodki kotek :201461
Dziękuję, Gosiu :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt sty 19, 2024 19:20 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Czemu nikt nic nie pisze?
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob sty 20, 2024 0:36 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

pibon pisze:Czemu nikt nic nie pisze?

:oops:
Bo sie i wstydzi i :twisted:
Przychodze... kolejny raz "po popoludniowce" (po 23:00, swiecac malo swiatla) i wchodze po sciagnieciu zasniezonych kozakow znow w kocie "gow...". Dobra, mam jeszcze skarpetki.
Ale ... od dawna zaden kot mnie nie powital... nie dal "baranka"... nie zamruczal.
Smutno mi
Nie wiem czy takie wiadomosci ktos chcialbys czytac?
Lucas 2014 ❤️

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Sob sty 20, 2024 1:01 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

lucas 2014 pisze:

Przychodze... kolejny raz "po popoludniowce" (po 23:00, swiecac malo swiatla) i wchodze po sciagnieciu zasniezonych kozakow znow w kocie "gow...". Dobra, mam jeszcze skarpetki.
Ale ... od dawna zaden kot mnie nie powital... nie dal "baranka"... nie zamruczal.
Smutno mi
Lucas 2014 ❤️

Oczywiście, przeciez gdzies trzeba się wyżalić.
Szkoda, że Lucasek tKi nieustępliwy z tym kupkaniem poza kuwetą :( Coś nam w ten sposób mówi, tylko co? Jednak za mało rozumiemy kocią mowę...
Sabcia i Usia cos tam jedzą, za to Calineczka ma mniejszy apetyt. Moze się zakłaczyła?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sty 20, 2024 1:44 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:
lucas 2014 pisze:

Smutno mi
Lucas 2014 ❤️

Szkoda, że Lucasek tKi nieustępliwy z tym kupkaniem poza kuwetą :( Coś nam w ten sposób mówi, tylko co? Jednak za mało rozumiemy kocią mowę...
Sabcia i Usia cos tam jedzą, za to Calineczka ma mniejszy apetyt. Moze się Zaragoza?

:1luvu: :oops:
Wiesz Jolu czasem mysle czemu? Lukaszkowi tak przeciez nie jest zle u mnie...
Nie krzyczymy na niego... Nie zmuszamy do niczego...
Plakac sie chce...

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Sob sty 20, 2024 2:22 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

lucas 2014 pisze:
jolabuk5 pisze:
lucas 2014 pisze:

Smutno mi
Lucas 2014 ❤️

Sabcia i Usia cos tam jedzą, za to Calineczka ma mniejszy apetyt. Moze się Zaragoza?

:1luvu: :oops:
Wiesz Jolu czasem mysle czemu? Lukaszkowi tak przeciez nie jest zle u mnie...
Nie krzyczymy na niego... Nie zmuszamy do niczego...
Plakac sie chce...

Aj, czegoś mu brakuje? Tylko czego? Potrzebny tłumacz z kociego na ludzki...

madrugada

Post » Sob sty 20, 2024 2:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Lucasku, co Ty bys chcial kotku? Moze Tobie Julisia brakuje? Biles go ale teraz moze jednak brakuje kumpla:-(
Lucas2014, wspolczuje i rozumiem Twoj smutek. Zdarzalo mi sie wybuchnac placzem, gdy wracalam do domu po calym dniu pracy, chcialam pojsc spac a tam do lozka znow nasikane.
Sabcia, Usia, Calineczka, Lacia -jedzcie koteczki na zdrowie.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

[poprzednia][następna]