Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 07, 2012 22:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

No właśnie...
W sumie podoba mi się taka.... http://forum.muratordom.pl/showthread.p ... mi/page789 ta na górze strony, ale ją krytykują. :roll: lakierowanych nie chcę bo nie będzie mi się chciało ze ścierą ciągle latać, kolor drewniany jakoś mi za smutny i o.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob lip 07, 2012 22:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

do kitu
mam takie drzwiczki
one są oklejane i ta okleina się odkleja na brzegach, szczególnie tam, gdie para leci
a te wyżłobienia fajnie brud zbierają
a ta okleina jest lekko szorstka i też fajnie ten lepki brudek ciągnie
ja mam kuchnię po poprzednim właścicielu
jak wygram w totka, to właśnie lakierowane sobie kupię
łatwo się sprząta, a odciski palców mi nie przeszkadzają

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie lip 08, 2012 9:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

No właśnie :? Tego nie wiedziałam.
Mam projekty swojej kuchni, np taki Obrazek tylko wydaje mi się nijaka :roll: I nie mam pomysłu jak to zmienić.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie lip 08, 2012 10:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

dzie nowy wont??? :twisted:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie lip 08, 2012 13:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

shira, fajny ten plan kuchni
jak dla mnie trochę za ciemna, ale gusta są różne
czy on jest spersonalizowany?
Taki dokładnie kształt ma twoja kuchnia?
ta zabudowa wydaje mi się ok, tylko kolorystykę bym zmieniała, ale każdy ma inne upodobania kolorystyczne

kiche_wilczyca pisze:dzie nowy wont??? :twisted:

Marta nie ma nowego wąta
i nie będzie, aż się ochłodzi
:evil:

pozytywka

Post » Nie lip 08, 2012 13:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

czyli już we wtorek :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie lip 08, 2012 13:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

31 stopni, to jeszcze nie jest takie ochłodzenie, jakie by mnie satysfakcjonowało :evil:

pozytywka

Post » Nie lip 08, 2012 14:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

pozytywka pisze:shira, fajny ten plan kuchni
jak dla mnie trochę za ciemna, ale gusta są różne
czy on jest spersonalizowany?
Taki dokładnie kształt ma twoja kuchnia?
ta zabudowa wydaje mi się ok, tylko kolorystykę bym zmieniała, ale każdy ma inne upodobania kolorystyczne
:evil:

To moja kuchnia. I właśnie o to chodzi mi teraz. Rozplanowana jest ok poza piekarnikiem ciut za nisko ale jest szaronudna właśnie. Dlatego świruję na temat frontów czyli ogólnie stylu.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie lip 08, 2012 15:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

Ja lubię maksymalnie jasną zabudowę, bo mnie jest ciągle ciemno (szczególnie przy tych !@#$%^&* eko-oszczędnych żarówkach)
Moja koleżanka zrobiła sobie kuchnię, która bardzo mi się podoba - popiel z bielą (ta biel jest taka ciepła, jak śmietana, a nie jak śnieg)
Bardzo to fajnie wygląda i "daje" przestrzeń, co w maleńkiej kuchni ma ogromne znaczenie
nie trzeba się sugerować, że jak jasne fronty, to bardziej widać zabrudzenia, bo to zależy od materiałów, a nie koloru
nie wiem co lubisz, ale wydaje mi się, że przy tak mocno zabudowanym aneksie kuchennym, bez okna bezpośrednio we wnęce, dobrze by było rozświetlić to wnętrze jasnym kolorem
no i pilnować, żeby fronty były z pełnej płyty, a nie miały okleiny
nasze szafki mają 10 lat (3 u poprzedniego właściciela i 7 u nas) i fronty nadają się do wyrzucenia
no i ja wolę jaśniejsze ściany
Dobrze, żeby fronty były maksymalnie gładkie i miały proste uchwyty - łatwiej utrzymać w czystości
no i znowu - o gustach się nie dyskutuje - mnie się podobają proste, surowe kuchnie - może nie laboratoria aż, ale takie uładzone wnętrza, które robią wrażenie, jakby same się sprzątały nawet po największym kulinarnym szaleństwie ;)

Zastanów się jakie kolory lubisz i czy romantyczne kuchnie angielskie nie wydają ci się zbyt zatłoczone, a rustykalne - zbyt trącące cepelią i już będziesz wiedziałą :)
chyba :mrgreen:

pozytywka

Post » Nie lip 08, 2012 16:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

zapraszamy: nowy wątek :arrow: viewtopic.php?uid=35290&f=1&t=143872&start=0

Zamykam. N/K

pozytywka

[poprzednia]