Niuniuś , Misia i Isia witają

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 30, 2025 23:09 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

No i tu też się dzieje, ja już gębą na kłódkę lepiej zamykam :strach:
Biedny kierownik Filuś, dobrze że kolega Cię powiadomił, Ty to naprawdę jesteś Koci Anioł.
A maluszek to zaskoczenie wielkie, tego bym się nie spodziewała. Oby się pilnował mamy i nigdzie nie wpakował, bo faktycznie schronisko z pp to nienajlepsze teraz wyjście.
Wielkie kciuki trzymam i za małego i za Filusia. :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt sie 01, 2025 20:36 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Dzień dobry .
Koty w domu ok.
Koty w pracy ok. Mały chowa się dobrze ,ma apetyt .Mama spędza z nim dużo czasu ,na razie go nie wyprowadza ,przynajmniej jak są ludzie.
Kierownik Filuś leczy się . Miał na łapce dużą ranę ,dostaje antybiotyk i resztę wszystkiego co potrzebne, jednak nie potrafili mi powiedzieć kiedy wróci.
Wróciłem właśnie ze sklepu .
W Rossmannie do 18.08 jest promocja na puszki Gourmet , 2,49/szt.
Nie wiem czy ta sieć sklepów ma wystarczający prestiż dla mieszkańców Wilanowa ,ale info puszczam dla wszystkich. :D

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Pt sie 01, 2025 20:52 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

No, bałam się odzywać, zanim tydzień się nie skończy :D .
Jutro sobota, więc powiem tylko Uff :D.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt sie 01, 2025 20:55 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Nieustająco kciuki a zdrowie wszystkich!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob sie 02, 2025 0:18 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Dobre choć kilka dni bez "akcji". Należy Ci się choć trochę spokoju! :1luvu: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 02, 2025 2:05 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Fajnie, że wszystko jest OK :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob sie 02, 2025 11:06 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Też się cieszę że jest spokój. Niech Kierownik Filuś się dobrze wykuruje i niech wraca, bo jak to tak bez kierownika. Dobrze że z maluszkiem wszystko w porządku i niech tak zostanie. :ok:

Silverblue

Post » Sob sie 02, 2025 15:08 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Dziękuję wszystkim za kciuki .
Dzisiaj odsypiałem. Wstałem o 8,ogarnąłem koty, wypiłem resztę zimnej kawy z wczoraj , włączyłem jakiś film i dalej spać . Wstałem o 12:30 co mi się nie zdarza :D
Wyciągnąłem z garażu ten lepszy samochód i pojechałem na zakupy.
Ale po drodze czuję że coś nie tak pachnie . Otworzyłem okno i jadę dalej , po chwili dotarłem na parking pod Dino (ale nie na Wilanowie) :ryk: Na parkingu stało kilka samochodów ,zaparkowałem na środku ,na słoneczku.
Otwieram tylne drzwi ,zaglądam ,nic nie ma ,czysto ,na podszybiu również. Idę do bagażnika bo tam praktycznie nie zaglądam .Otwieram ,po bokach stoją cztery wory po 10 kg suchej karmy dla kotów z pracy a na środku taka plastikowa skrzynka w której jest klucz do kół i inne bzdety a na wierzchu leżą dwie materiałowe maty ,takie do położenia na ziemi gdyby trzeba było coś naprawić aby dociągnąć do domu.
Wyciągam te maty , kładę na ziemi ,rozdzielam a tam patrzą na mnie dwie zdziwione mordki myszy 8O leśnych . Pełno odchodów a pod skrzynką na gumowej macie takie strużki mokre ,jakby sikały.
Po chwili zaskoczenia myszy popędziły w stronę sklepu (w promieniach słońca mają bardzo ładne futerka),ja jeszcze podniosłem worki z karmą ale więcej nie było . Wrzuciłem wszystko do bagażnika i idę do sklepu. Szybko mi poszło i za 10 minut wracam do samochodu. Z daleka widzę że coś jest pod kołem ,myślę sobie było czysto ,żadnego kamienia nie było ,podchodzę bliżej ,patrzę a to jedna z nich wróciła i czeka na taksówkę :D . jak podszedłem bliżej to uciekła .
Wróciłem ,zakupy do domu ,i do garażu .Wywaliłem wszystko z bagażnika ale niczego więcej nie znalazłem . Nie wiem też którędy się tam dostały.
Że mieszkały w garażu to wiedziałem bo je nie raz widywałem ,są bardzo ładne i inteligentne , ale z przeprowadzką do samochodu to już przegięły .
Kupuję żywołapkę i będę miał powód aby raz dziennie iść do garażu i sprawdzić czy coś się złapało,a jak się złapało to wywieźć do lasu i wypuścić,ale daleko . Wyczytałem że co najmniej kilometr bo cholery wrócą .

januszek

Post » Sob sie 02, 2025 15:27 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Postaw w garażu pudełko z zasikanym kocim żwirkiem , to odstraszy.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob sie 02, 2025 16:18 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

mziel52 pisze:Postaw w garażu pudełko z zasikanym kocim żwirkiem , to odstraszy.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
myszy są naprawdę inteligentne i na takie bzdety się nie nabiorą. Jakoś koci zapach z kocich talerzyków z kocim żarciem im nie przeszkadza i żrą ile się da. Wokół kuwety też zdarza im się biegać, choć rzadziej, bo w łazience nic ciekawego nie ma.
Obrazek

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob sie 02, 2025 16:32 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

U Leszka na wsi koty są domu i kuwety są w domu i myszy również są w domu. Nie przeszkadza im ani kuweta ani kot żywy. Ani nawet to że czasem kotom uda się jakąś schwytać.
januszek, tylko nie wynoś ich za daleko, bo jeszcze do mnie przylezą :lol: Kilometr i wypuszczaj!!

Silverblue

Post » Sob sie 02, 2025 20:36 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Taka miejscówka z worami pełnymi żarełka ! To się nazywa mysi spryt.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Sob sie 02, 2025 20:50 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Senanta pisze:Taka miejscówka z worami pełnymi żarełka ! To się nazywa mysi spryt.

Worki fabrycznie zamknięte i o dziwo nie ruszone ,porządne myszy ,nie ich to nie ruszą :ryk:

januszek

Post » Sob sie 02, 2025 22:55 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Do Ciebie to nawet myszy lgną :D :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 09, 2025 14:02 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Dzień dobry :D
Trochę nas nie było ale tydzień był spokojny :D
Dziś od rana świeciło słońce ,zrobiło się gorąco . Duży był w pracy , jak wrócił to zastał Miśkę myjącą Niuńka.
Obrazek
Po tym szorowaniu chyba zrobiło jej się gorąco i położyła się na blacie mebli ,blaty są jeszcze chłodne.
Obrazek
Wczoraj po południu Duży miał telefon ze schroniska .Pani powiedziała że w sobotę rano można odebrać Filusia .
Ale że Duży jechał do pracy ,a nie było możliwości odebrać go o 5.30 ,zadzwonił do kolegi który dzisiaj miał wolne i ten o 9 pojechał i przywiózł Filusia do pracy.
Duży przed przyjazdem Filusia posprzątał jego miejscówkę ,rozstawił czyste miski ,nałożył mokrej i suchej karmy ,oraz nalał wody Eden :D .Tak ,koty w pracy piją taką wodę bo z kranu leci lekko brązowa i śmierdzi żelazem a do tego jak postoi kilka godzin to miska robi się śliska .
Filuś powoli wyszedł z transporterka ,był czyściutki ,wyczesany i przyjemny w dotyku.Obejrzał swoje miski i poszedł obwąchać cały swój rewir. Potem wyszedł na dwór ,pozwiedzał swoje ścieżki ,biegał ,bawił się ,normalnie się cieszył i nagle wytarzał się w takim kurzu i tyle było Filusia czystego :ryk:

Obrazek
Tu po wyjściu z transportera ,jeszcze przed kąpielą w tym kurzu.
Mama z małym też była na dworze , mały jak się zapomni to się bawi ,ale jak zobaczy człowieka w odległości tak do 10 metrów to ucieka .
Duży zrobił dwa zdjęcia ,kijowej jakości ,bo telefonem na max. zoomie.
Obrazek
Obrazek
Duży powiedział że na dzisiaj to wszystko i idzie kończyć gotować obiad.
Iśka. :D

januszek

[poprzednia][następna]