Szylkretki są piękne .162:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 29, 2015 15:49 Re: Szylkretki są piękne .162:)

kalair pisze:
agusialublin pisze:Cześć Kretki :D :D :D
no i jeszcze my na ostatniej stronce będziemy :D
Bożenka jak zalożysz dzisiaj nowego wąta to jest szansa że będziemy na pierwszej stronce. W przeciwnym razie znowu wylądujemy na dziesiątej albo jeszcze dalej :mrgreen:

Pewnie założę, ale troszkę później :P
Doberek Agusiczki! :D

no to może na trzecią albo czawartą stronę się załapię :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie mar 29, 2015 15:51 Re: Szylkretki są piękne .162:)

klaudiafj pisze:Ups to niewesoło. Ale z ubezpieczenia łatwo jest wylecieć - jak zmieniasz ubezpieczyciela to czasem zus nie zaskoczy i guzik - trzeba jechać do zusu i przedstawiać mu jego błąd. Miałam tak kilka razy.
Pytanie czy przelewy były, żeby odzyskać ubezpieczenie chyba jedna składka wystarczy, żeby była zaksięgowana, a potem trzeba dojść co stało się z resztą :/ Czy pracodawca płacił czy nie. I to zazwyczaj wychodzi jak idziemy do lekarza i dajemy kartę a tam na czerwono - guzik z wizyty :/ Mój m. też teraz wyleciał z ubezpieczenia i wyszło to u lekarza, bo zmieniał pracę :/

Ludzie, ale jak się okaże, ze załóżmy składki były płacone, a nie ma tego w ZUS-ie? To mozliwe? Mnie się pracodawca zmienia co roku. Raczej płacą.. A co Twój mąż zrobił? Załóżmy, że poprzwdni pracodawca nie płacił a teraz płaci kolejny.. Jejku, jakie to bez sensu. Ja zawsze byłam z JJ ubezpieczona, i nie było problemu.
A jak każdy mi powie, że płacił, to co? Skomplikowane.
Ostatnio edytowano Nie mar 29, 2015 15:52 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 29, 2015 15:51 Re: Szylkretki są piękne .162:)

agusialublin pisze:
kalair pisze:
agusialublin pisze:Cześć Kretki :D :D :D
no i jeszcze my na ostatniej stronce będziemy :D
Bożenka jak zalożysz dzisiaj nowego wąta to jest szansa że będziemy na pierwszej stronce. W przeciwnym razie znowu wylądujemy na dziesiątej albo jeszcze dalej :mrgreen:

Pewnie założę, ale troszkę później :P
Doberek Agusiczki! :D

no to może na trzecią albo czawartą stronę się załapię :mrgreen:

E,niekoniecznie. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 16:14 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Mój nic nie zrobił, zmienił pracę. Ja też zmieniłam prace na urząd pracy, szybko, żeby mieć ciągłość a w Zusie mi powiedzieli, że mam nie płacone składki - no to poległam, jak nie płacone jak to urząd przelewa hurtowo. No i panie w zusie nie miały odnotowane, musiałam przynieść kwit i dopiero poszło. Miałam tak dwa razy. Potem z urzędu przechodziłam na działalność i znowu ten sam problem.
Mąż z jednej pracy do drugiej i z drugiej do trzeciej. Nie wiem od kiedy ma "niepłacone". W lutym miał być na działalności, ale księgowa zapisała go od marca. I wiesz co mnie przeraziło - jakby w tym czasie coś się stało, to on nie ma ubezpieczenia. Brak słow. Ja teraz często chodzę do lekarza i daję kartę, bo tak najprościej i jak się wczyta to mam ubezpieczenie a jak nie to znowu zonk i trzeba to odkręcać.
Bożenko oni mogą mieć płacone, ale nie zaznaczone przy zmianie pracodawcy.
Nie ma opcji, że pieniądze nie szły do Zusu. Tak było kiedy ZUs nie przelewał na OFE, ale to inna inkszość, że zus kradł składki. Jak pracodawca płaci to składki są na pewno ino panie w Zusie o tym nie wiedzą i trzeba im powiedzieć :/ I utrzymujemy takie oto to :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie mar 29, 2015 16:26 Re: Szylkretki są piękne .162:)

klaudiafj pisze:Mój nic nie zrobił, zmienił pracę. Ja też zmieniłam prace na urząd pracy, szybko, żeby mieć ciągłość a w Zusie mi powiedzieli, że mam nie płacone składki - no to poległam, jak nie płacone jak to urząd przelewa hurtowo. No i panie w zusie nie miały odnotowane, musiałam przynieść kwit i dopiero poszło. Miałam tak dwa razy. Potem z urzędu przechodziłam na działalność i znowu ten sam problem.
Mąż z jednej pracy do drugiej i z drugiej do trzeciej. Nie wiem od kiedy ma "niepłacone". W lutym miał być na działalności, ale księgowa zapisała go od marca. I wiesz co mnie przeraziło - jakby w tym czasie coś się stało, to on nie ma ubezpieczenia. Brak słow. Ja teraz często chodzę do lekarza i daję kartę, bo tak najprościej i jak się wczyta to mam ubezpieczenie a jak nie to znowu zonk i trzeba to odkręcać.
Bożenko oni mogą mieć płacone, ale nie zaznaczone przy zmianie pracodawcy.
Nie ma opcji, że pieniądze nie szły do Zusu. Tak było kiedy ZUs nie przelewał na OFE, ale to inna inkszość, że zus kradł składki. Jak pracodawca płaci to składki są na pewno ino panie w Zusie o tym nie wiedzą i trzeba im powiedzieć :/ I utrzymujemy takie oto to :/

Ale mnie pocieszyłaś Klaudia! :lol: No nic, będziemy po prostu pytać i tyle, póki co, nic więcej nie zrobię.
Mam nadzieję , ze jednak będzie tak, że są płacone, tylko nie zaznaczone.Ojejkuniu... :strach:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 16:40 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia]