Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 09, 2013 18:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

koteczekanusi pisze:Może jest w bazie http://www.safe-animal.eu?

Nie w tej też nie ma.
Weterynarz dał mi ulotkę i powiedział, że właśnie w http://www.identyfikacja.pl/www/ będzie.
Wypełnił ze mną papiery zgłoszeniowe i pewnie zapomniał wysłać :evil:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon gru 09, 2013 18:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

ab. pisze:
koteczekanusi pisze:Może jest w bazie http://www.safe-animal.eu?

Nie w tej też nie ma.
Weterynarz dał mi ulotkę i powiedział, że właśnie w http://www.identyfikacja.pl/www/ będzie.
Wypełnił ze mną papiery zgłoszeniowe i pewnie zapomniał wysłać :evil:

Aguś, jak będziesz opiórkować weta to opiórkaj go też ode mnie, bo ja się na razie nie wybieram.

Ale fakt faktem, Ofelia czipowana 3 lata temu jest w bazie, Małej Czarnej niet.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon gru 09, 2013 20:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Słuchajcie nasze "wychodzenie" będzie takie quasi bardziej.
Ogródeczek jest mikro, takie przedłużenie salonu.
Jedyny wyższy obiekt zostanie wyrwany, siatka ma być z zabezpieczeniem- takie coś między oczkami, a pierwsze kilkadziesiąt cm pokryte plastikiem nie do wspinania. A przed siatkami jeszcze panele z drewna, gładkie.
Pan zapewnia ,że nie takie koty nie potrafią wyjść jak on zrobi.
Słuchajcie- ja się bardzo boję przeprowadzki i tego "wychodzenia"
Ale wybrałam ten dom z uwagi na łatwy do zabezpieczenia ogródeczek.
Przeprowadzka mnie przeraża, bo wiem jak źle zniosły takie coś koty Aniady np.
Dlatego już zaplanowałam Feliwye, obróżki i mój urlop na czas ich przenosin.
A ogródek budzi moje wątpliwości, bo PERSY WYCHODZĄCE???
Co prawda nikt samopas w miasteczko puszczany nie będzie, tylko na zabezpieczone 60 metrów posiadłości, ale...

Bo według mnie problemy Amelki są związane z tym ,że wychodziła kiedyś a teraz nie może.
Maleńka psychika Ameczki jest dla nas ważna.
A ja oczami duszy już widzę TE DREDY...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon gru 09, 2013 20:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

A ja już wam zazdroszczę, tego ogródeczka dla kotów.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon gru 09, 2013 21:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Dredy jak dredy, ale te piękne suche liście w futrze i wszystko inne co było, jest lub może być żywe w futrze... bajka :twisted:
Tak czy owak niezależnie od wielkości ogródka przyda się coś na kleszcze - ich nie zatrzyma żadna siatka.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pon gru 09, 2013 23:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

No chyba czas zamknąć wątek...
Pomyślę o tym jutro jak mawiała Scarlett O'Hara.
Problem w tym ,że j mam ostatnio lenia i nie chce mi się zakładać kolejnego.
A wrobić w to np. Neigh się nie da niestety:)

Mam chyba depresję zimową.

Idę spać, pomyślę o tym...pojutrze.

kotkins

Post » Pon gru 09, 2013 23:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Mogę ci założyć, ale nie będziesz mogła zmieniać tytułu np....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon gru 09, 2013 23:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Kotkins, możesz zapytać Myszy o zabezpieczenie ogródka. Ona w tym roku robiła ogrodzenie własnie pod kątem wypuszczania kotów do ogródka. A ma brytki i dachowce, więc choćby ze względu na dachowce musiało być 100% bezpieczne.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto gru 10, 2013 7:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

kfiatek 1983 pisze:Dredy jak dredy, ale te piękne suche liście w futrze i wszystko inne co było, jest lub może być żywe w futrze... bajka :twisted:
Tak czy owak niezależnie od wielkości ogródka przyda się coś na kleszcze - ich nie zatrzyma żadna siatka.

moje persidła przynoszą ogródek do domu..w futrze jest wszystko..)))))

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Wto gru 10, 2013 10:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Ja już mam pana- fachowca, zabezpieczał podobno pewnej pani hodującej norwesie , a to są koty znacznie bardziej "wysokopienne" , niż moje stadko. Uważam ,że gdyby nie Amelia nie trzebaby zabezpieczać wcale.
Nikt by się nie próbował wydostać.
Fio nie wskakuje powyżej metra, w ogóle mało co ją interesuje- położy się na słoneczku i się będzie opalała.
Leoś jest ciężki niczym wołek, do skoków przymierza się 10 minut a odgłos towarzyszący skokom leonika jest taki, jakby ktoś szafą rzucał.
Lalek niestety skacze niecelnie, jest słobowiedzący.
Porywa się co prawda na skoki ,ale zwykle spada na tzw "zbitą twarz" obok celu.
Za to Amelka...
Ona wciśnie się wszędzie, wskoczy na lampę i podynda ogonkiem. Świat ją intersuje , z obcymi kotami chce się bić a w małej główce ma zapis, że jest burą dachówką.
Małe półdiable to jest i trzeba zabezpieczyć co się da bo pójdzie w długą!
A świat jest niebezpieczny dla takich małych Amelek.
Pierwszy sezon będzie próbny, nie wiem czy Amelia nie dostanie obróżki z lokalizatorem.
Ona jest ładna i głupiutka a to jest najgorsze połącznie.

Ktoś może mi tę Myszę podlinkować?
Nie znalazłam nic w wyszukiwarce!

Serniczku opowiedz mi o tym wychodzeniu Twoich,wszystkie informacje są cenne!

kotkins

Post » Wto gru 10, 2013 10:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

kotkins pisze:Ktoś może mi tę Myszę podlinkować?
Nie znalazłam nic w wyszukiwarce!

Prosz....
viewtopic.php?f=46&t=127277&hilit=ogrodzenie+mysza&start=1035
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto gru 10, 2013 10:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Melduje się cicha podczytywaczka :) po pierwsze super masz te kociaste ale ja nie o tym.... moje dwa persidła wychodzą na ogródek otoczony tylko siatką, bez żadnych szczególnych zbezpieczeń. Oczywiście pod okresową (np. co 5 minut) kontrolą. Nie było sytuacji żeby któraś usiłowałaby sie wspinać na siatkę. Insza inszośc gdyby furtka była otwarta to na pewno ciekawośc by zwyciężyła. Pewnego razu pamietam jak Cira pogoniła jakiegoś przechodząceo dachowca, który tylko smyrknął na słupek a moja się zawiesiła w połowie słupka i zjechałą na pazurach. Wyglądało to trochę jak z kreskówki ;)
Gdybyś miała jakieś pytania to służę.

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Wto gru 10, 2013 12:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Co do wprowadzenia na stronę identyfikacja i safe-animal.
Tak sobie teraz pomyślałam, że to nawet dobrze, że wet nie wpisał. Możecie same się zalogować na tej stronie i koty wprowadzić. Co prawda to kosztuje, z tego, co pamiętam jakieś 30 zł na safe-animal (jednorazowo za założenie sobie loginu, potem można wpisywać wiele kotów), ale możecie wtedy zarządzać wpisem, zmieniać go, wstawiać zdjęcia itd. Natomiast gdyby wpisal wet, z każdą zmianą musicie latać do niego albo pisać do admina. Uważam, że warto zapłacić te 3 dychy. Kiedyś wpisywałam też koty na identyfikacja.pl - tam płaciłam 30 zł za kota, wysyłało się do nich maila i kasę, a oni wpisywali.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto gru 10, 2013 15:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

kotkins pisze:Leoś jest ciężki niczym wołek, do skoków przymierza się 10 minut a odgłos towarzyszący skokom leonika jest taki, jakby ktoś szafą rzucał.

Stary tak miał, mimo że z rodowodu czysty hrabia podśmietnikowy, domowy w drugim czy trzecim pokoleniu :mrgreen:

Reakcje na przeprowadzki bywają różne. Mój Satruszek zaliczył przeprowadzkę w kocięctwie do nas, a potem z nami 4 różne mieszkania + kilkutygodniowy pobyt ze mną u teściowej, gdyśmy się remontowali (wtedy już była z nami Młoda). I jemu wystarczyło, że zobaczył swoją kuwetę i michę — uznawał, że jest u siebie :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto gru 10, 2013 16:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy

Moje kociska przeprowadzały się łącznie się 7 razy, w tym jeden raz między kontynentalnie. Normalne do końca to nie są, wiadomo, ale same przeprowadzki znosiły bez większych stresów. Nie widać było po jednym dniu różnicy w ich zachowaniu- Miro zawsze bezbłędnie lokalizował łóżko do którego można w spokoju nasikać i nasze życie wracało do normy. ;)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

[poprzednia][następna]