» Pon cze 23, 2014 20:31
Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)
Poniedziałek
Pierwszy dzien za nami. Jaga była w ogródku/dżungli. Tarzała się beztrosko na trawie,bawiła patykami i tam mogła sobie poskakać bez smyczy. W okolicy naszych mieszkan na razie prowadzamy ja na smyczy 8 metrowej. Jagusia jest w bardzo dobrej kondycji- byla bardzo aktywna w dzungli,a teraz na spacerze tez miała ochotę pochodzic

Pięknie aportuje patyki - intensywnie buszowala w drewnie do grilla. Bardzo ładnie reaguje na swoje imię, "chodź",uczymy sie siebie wzajemnie. Na dzis by nie przesadzić -widziała się z kotami chwilę po pracy i na razie wystarczy. Smakusia poderwala sie do biegu, Jagusia za nia ruszyla szybszym krokiem. Nie chcę , by zamiast zmniejszać dystans było odwrotnie. Gucio turla się na jej ręczniku, Smakusia wchodzi do jej transportera, Ryś zdecydowanie przodownik w kontaktach robi sobie z nia noski- płoszy się jesli zbyt gwaltownie Jagusia się ruszy. Piotr ją karmi głownie,więc wyraźnie już dziś było widać,że zaczyna się go pilnować i jest ciut zazdrosna jak głaskał Rysia- od razu podeszła do mnie nadstawiając się do głasków,co powodowało,ze Rys się robił ciut zazdrosny o wyraźnie liczył głaski

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.