» Nie gru 08, 2013 23:15
Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy
Na dole Cairo.
Obok tego czarownego miejsca , gdzie się takie coś kręci.
To się myje.
Moja nie domywała kiedy ładowałam ją z meniskiem wypukłym.
Pan z Ikei, który mi sprzedawał następną (obecną) zmywarkę poinformował mnie ,że teraz są programy Ecco, zużywające mało wody i prądu. I że warto myć bez kombinacji.
Od tego czasu mam jakby czystsze naczynia:)
Nabyłam dziś miseczki z tej koronkowej serii oraz cukierniczkę w sklepie Jucca w bardzo okazyjnych cenach.
W miseczkach zjedliśmy dziś mizerię i się świetnie domyły:)
W poniedziałek albo wtorek jadę nabyć część kawową, oraz troszkę obiadowej.
Tyle ile mają, resztę ściągnę z neta.
Kompletnie mnie zauroczyła, co za szkoda ,że np. pojemników kuchennych z tej serii nie ma!
Ciągle myślę ,jak moje ozdoby kuchenno-ścienne serwetkowo- koronkowe wprowadzić do tej nowej kuchni...i nie mam pomysłu.
W ogóle siedzimy całe dnie z kotami i przeglądamy strony internetowe. I się meblujemy. Wirtualnie póki co.
Rady Leosia są bezcenne, co doświadczony kot to doświadczony kot!!!
Już wiemy gdzie będą kuwety, że będzie wyspa w kuchni żeby koty miały gdzie spożywać posiłki oraz specjalna półka na miseczki.
Trwają spory n/t lokalizacji fontanny.
W dodatku pan, który ma nam zabezpieczyć ogródek napisał ,że się tego podejmie, co Lalusia z kolei niezwykle ucieszyło- następne lato planuje spędzić opalny na murzynka!
Pan myśli chyba ,że persy to norniki, bo chce wkopać zabezpieczenie na 50 cm w ziemię!
Obśmiałam ten pomysł, Szefunio również, za to Amka już planuje karierę kotki wychodzącej, co składa się praktycznie na planowanie taktyczne bitew z okoliczną kociarnią.
Niech sobie myśli...
Trzeba będzie ich zaczipować na wszelki wypadek.
Nie wiem czy nie doszczepić, mają taki program szczepień jak koty nie wychodzące. Tylko czy taki zabezpieczony maleńki ogródek i brak kontaktu z obcymi kotami i stały nadzór (w ogrodzie będą tylko podczas naszej obecności w domu) wymaga doszczepienia?
Ogródek to 60 metrów zresztą, więc co to za wychodzenie?
Nie ma w nim drzew wyższych niż ogrodzenie, cały będzie otoczony kordonem sanitarnym niemal- więc sama nie wiem.
Przyznam ,że wybrałam ten dom m.in. z uwagi na ogródek, większego nie zabezpieczyłabym tak dobrze.
Zobaczymy...
Nie wiem jak to wypadnie , może jednak skończy się wolierą. Małż mówi ,że najlepiej wielkości ogródka...