wszystkie kolory życia z kotami cz.II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 20:47 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

Karolek(ona) pisze:To kiedy Onufry przybywa :P

Ani Onufry, ani Aleksander Wielki :mrgreen: Oli ma w rodowodzie zapisane piękne skandynawskie imie, Olaf. Od Olafa I Tryggvasona zapożyczone !
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob sie 04, 2012 21:07 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

Szurka,ale Oli to dobry skrót :P mi się podoba.Kurcze strona 101 :|
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob sie 04, 2012 21:08 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

co w rodowodzie to w rodowodzie a jak na niego w domu wołali to inna inszość :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Sob sie 04, 2012 21:10 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

dinzoo pisze:co w rodowodzie to w rodowodzie a jak na niego w domu wołali to inna inszość :ryk:

No ale nie Onufry :ryk: :ryk: proszę nie :mrgreen: Wiem że to żarcik Karoli :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob sie 04, 2012 21:12 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

vailet pisze:Szurka,ale Oli to dobry skrót :P mi się podoba.Kurcze strona 101 :|
dinzoo pisze:co w rodowodzie to w rodowodzie a jak na niego w domu wołali to inna inszość :ryk:

A to zupełnie inna brocha :D
Jego mama w rodowodzie ma Ginger, a w domu jest Pynzią :ryk: :ryk: :ryk:
Szurka w rodowodzie ma, o zgrozo, Peperonia, jak to zdrobnić ??????? Sie nie da :!:

Onufrego znam tylko jednego. Zagłobę :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Sob sie 04, 2012 21:16 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

Pynzia to jeszcze,a moja staruszka [*] była Pindą :oops: :oops: tak mówiliśmy do niej brzydko troszkę,ale to jej charakter...
Obrazek ,

vailet

Post » Nie sie 05, 2012 6:38 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

Bubunia ma w rodowodzie Campbell ... no sorrry ale jak miałam na nią wołać :?: 8O chciałam z niej zrobić Naomi ale ni huhu..nie pasowało za to Buba leżało jak ulał
Coco była Chanel więc zmiana była prosta
Mania pozostała przy swoim imieniu choć jak miała w papierach to nikt nie wie bo nikt tych papierów nigdy do ręki nie dostał
Bajka była Bella jak owczarek podhalański :ryk: , a że to małe i takie subtelne się wydawało :twisted: została Bajką, która znów mi dziś nasikała na poduchę :evil: a myślałam, że zapomniała

dinzoo

Post » Nie sie 05, 2012 6:51 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

dinzoo pisze:Bubunia ma w rodowodzie Campbell ... no sorrry ale jak miałam na nią wołać :?: 8O chciałam z niej zrobić Naomi ale ni huhu..nie pasowało za to Buba leżało jak ulał
Mania pozostała przy swoim imieniu choć jak miała w papierach to nikt nie wie bo nikt tych papierów nigdy do ręki nie dostał
Bajka była Bella jak owczarek podhalański :ryk: , a że to małe i takie subtelne się wydawało :twisted: została Bajką, która znów mi dziś nasikała na poduchę :evil: a myślałam, że zapomniała

Najstarsza SIB-ka miała zapisane Noris, nie dość że kojarzy sie jednoznacznie to też ni jak do niej nie pasowało.
Dlatego naszym kociakom starałysmy sie dawać "ludzie"imiona. Tylko ten miot ma takie troche dziwne. Więc je zdrobnilam bo nie mogłam zapamietać :oops: :wink: (starośc nie radość). Orrina zostala Ori, Olwena-Owi, Othalan-Oti, a Olaf-Oli. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Zaczynam szukać plecaczka dla Oliego.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie sie 05, 2012 8:38 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

a ja już gotowa do podróży :ryk: chyba dziś nie zasnę :mrgreen:
tymczasem zapraszam na bloga na nowy wpis http://miaukotki.blogspot.com/2012/08/k ... html#links

dinzoo

Post » Nie sie 05, 2012 9:00 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

Jak nazywa się technika robienia tych kolczyków neonowych? Fajne są bardzo.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 05, 2012 9:31 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

zrobione są ściegiem peyote :mrgreen:

dinzoo

Post » Nie sie 05, 2012 9:43 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

Ania, patrzę na cuda zrobione Twoimi łapkami i myślę, że moja mam miala by chętną uczennice. Mnie jakoś nie ciagnęło do tego aby uczyć sie takiego rękodziela. Teraz żałuję :mrgreen:
Nauczyłam sie haftować różnymi ściegami i szydelkować. Jak bylam mloda, a w sklepach było tyle co nic, mama robila mi różne śliczne ozdoby z koralików. Do dzisiaj pamiętam koraliki naszyte na aksamitkę w skomplikowany kwiatowy wzór.Wzbudzała podziw. O wisiorkach i bransoletkach nie wspomnę :mrgreen:
Teraz za późno, mama już ręce ma nie takie aby utrzymać igłę :|
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie sie 05, 2012 12:19 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

ja bardzo chętnie uczę się różnych rzeczy i bardzo lubię kombinować ... jestem samoukiem :mrgreen: ale bardzo chętnie podpatrzyłabym kogoś i nauczyła się od niego

dinzoo

Post » Nie sie 05, 2012 12:28 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

dinzoo pisze:Bubunia ma w rodowodzie Campbell ... no sorrry ale jak miałam na nią wołać :?: 8O chciałam z niej zrobić Naomi ale ni huhu..nie pasowało za to Buba leżało jak ulał

Cześć! obśmiałam się z historyjek imionowych :mrgreen: ..no cudne po prostu :lol: ...Peperonia :smiech3: :roll: :smiech3: Campbell...koteczku..kici, kici :smiech3: :smiech3: :smiech3: :kitty:
Łoj...Bajka przeczuwa zmiany.... 8O :o ...tyle, że jeszcze nie wie, że na lepsze :mrgreen: ...zyska najwdzięczniejszego kompana do zabawy...do obrywania firanek :ok: ...do gonitw po chałupce :roll: ....no a Coco z całą pewnością...nie pozostanie w tyle tego teamu...Mania od czasu do czasu się włączy do zabawy z umiarem, a...Bubiś :1luvu: popatrzy z daleka, może spróbuje...i mam nadzieję, że będzie robić za mamkę-przytulankę :D :1luvu: Ania, czy Bajka "ochrzciła" poduszkę ode mnie :? bo mus będzie wysłać Ci następną :mrgreen:
ANIA! ODLICZAMY RAZEM Z TOBĄ...CZEKAMY NA OLKA :ok:
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Nie sie 05, 2012 13:12 Re: wszystkie kolory życia z kotami cz.II

elag. pisze:ANIA! ODLICZAMY RAZEM Z TOBĄ...CZEKAMY NA OLKA

Ja też odliczam, ale w drugą stronę :mrgreen:

Pociesza mnie to, że będzie u Dinzoo, będą piekne zdjęcia, a chlopaczek bedzie szczęśliwy i kochany :1luvu:
Obrazek

Szura-najmysi mama

[poprzednia][następna]