Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 21, 2012 10:05 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

W Blackstar u Piotrka

http://www.blackstarstudio.pl/
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw maja 24, 2012 10:18 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Emma rozdrapuje się jednak po TOTW :roll: :evil: Ja oszaleję.

Maja zrobiła drugą kupę z krwią (po dwóch czy trzech tygodniach). Nie wiem, czy to za częste zmiany karmy, czy też jej skłonność do zjadania WSZYSTKIEGO. Poprzednia kupa była spowodowana chyba zjedzeniem odciętej łodygi od róży, którą wygrzebała z kosza na śmieci. Znaleźliśmy tę łodygę w kolejnym urobku. Ciągle wyjmuję jej coś z paszczy, np. nitkę wyciągniętą z obicia kanapy. Wczoraj KTOŚ znowu wywlókł śmieci. Kiedyś dostanę zawału. Przy okazji, Majeczka jest wielkim miziakiem i bardzo kocha ludzi, ale chyba bardziej mężczyzn ;)

W każdym razie, jutro idziemy do naszej wetki. I gwoli wytłumaczenia - ja tych karm nie zmieniam dlatego, że mam takie hobby, tylko usiłuję znaleźć coś, co nie będzie szkodziło Emmie i co zaakceptuje stado. A po drodze ona uczula się na kolejne rzeczy. Już nie tylko kurczak. W TOTW są np. same ryby. Poprzednio jadły też Purinę delicate indyk i ryż. Przez dłuższy czas było dobrze, ale się skończyło. Wycofali z produkcji 1 st Choice Hypoalergenic kaczka i ryż - była w miarę tania, wszystkie ją lubiły i Emma się nie drapała. W tej chwili Emmy nie uczula jedynie Trovet, ale już go nie chce jeść. Jestem załamana.

Melisy oczka lepiej, stosunki z Mają również już nie tak napięte. Mam wrażenie, że coś sobie wyjaśniły i nabrała pewności siebie. Martwi mnie tylko fakt, że po zimie znowu schudła. 2,7 kg kota - jest niesamowicie filigranowa i najzwinniejsza ze wszystkich.

Mania jak zwykle przyjaźni się ze wszystkimi i wszystkich kocha. Nawet Emmę. Jej nowy pseudonim to "Cukierek z Kota" :1luvu: Pokazuje ten mały, puszysty, grubiutki brzuszek i każe go całować ;) Chyba, że jest szalenie zajęta i ucieka w podskokach :ryk:

Piąty kot jest oczywiście bezproblemowy ;)
Obrazek

Conchita

Post » Czw maja 24, 2012 10:27 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Widziałaś wątek o TOTW? viewtopic.php?f=10&t=141952

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 24, 2012 10:27 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Piąty kot - szalenie dystyngowany :D

Ja nie wiem, czy Emma to ma po karmie
może to jak u Caillou coś, niewiadomoco?
u nas żadne chrupki nie powodowały zmniejszenia rozdrapywania się

a ona jada tylko suche?
bo może jakby jadła coś nieprzetworzonego byłoby lepiej?

Mania, to Caillou :D

A z Majeczką rzeczywiście urwanie parasola, skoro to taki odkurzacz

Najbardziej wzrusza mnie, że Melisa nie lubi być podglądana w kuwecie :oops:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw maja 24, 2012 10:31 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Bazyliszkowa pisze:Widziałaś wątek o TOTW? viewtopic.php?f=10&t=141952

Widziałam, ale jak zobaczyłam, to już zdążyły zjeść dwie trzecie opakowania.
Jak słowo daję, nie wiem już, co dawać :(

Pozytywko, Emmie kupiłam np saszetki Hermanns Bio - niestety, foch :roll:
Obrazek

Conchita

Post » Czw maja 24, 2012 10:34 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

a może ona by zjadła coś plebejskiego?
mięso surowe, lub gotowane z kaczki na przykład
albo to nie dieta, tylko uczulenie na kocią sierść ;)
albo na przykład jakiś składnik w suchej paszy
albo któraś z witamin, dodawanych do suchej karmy?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw maja 24, 2012 12:28 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Conchito może zapolujcie na Majkowy urobek, najlepiej z kilku dni, krew w kupie może być objawem np. lamblii. Moja Mila przecież przez kilka miesięcy miała krew w kupie i weci nie mogli znaleźć przyczyny, po odstawieniu zupełnie suchej karmy krew zniknęła bezpowrotnie. Teraz jak od czasu do czasu zje garstkę chrupek nic jej nie jest, ale jak suche jadła co dzień to niestety zdarzało się, że cała kupa aż pływała we krwi. :roll:

Z mokrych karm bez kury, ryb i wołowiny jest jeszcze Terra Felis z królikiem i Grau bezzbożowy indyk/jagnięcina- moje oba rodzaje uwielbiają, może Emmie też by zasmakowały, Herrmannsa też jedzą od czasu do czasu, ale on widać, że nie smakuje im tak jak te dwie powyższe. Choć ja nie mam tak wybrednych kotów jak Twoje, a Mila to wręcz pochłania jedzenie, porcja mieszanki barfowej znika dosłownie w 2 minuty ;) , a to był kot który wcześniej nie chciał tknąć nawet jednym zębem surowego mięsa :lol: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw maja 24, 2012 12:41 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Maja chrupek wtranżala mnóstwo, ona jest najmniej wybredna, dojada po wszystkich kotach. Może za dużo.
Wielkie dzięki za cynk o karmach.
Obrazek

Conchita

Post » Czw maja 24, 2012 12:50 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Może tak wąteczek nowy Ciotko? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie maja 27, 2012 21:49 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Przez tego Twojego piątego kota, odnowiło się moje intensywne myślenie o tatuażu :lol: . A też mam "zaraz" urodziny, nieokrągłe tym razem, ale to nieważne. 8)
Czy to boli - bardzo-bardzo ? Można to do czegoś porównać ? Na kościach podobno boli najbardziej...

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro maja 30, 2012 20:10 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Tak tu wracam i zaglądam na ten Twój tatuaż, i zaglądam, i im bardziej zaglądam, tym bardziej mnie kusi podobny wybryk (to mówiłam ja - tatuażofobka!) 8O

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt cze 01, 2012 23:01 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Ja go kocham, piatego kota mego :1luvu:

Karola, odpisalam pare dni temu, ale mi wcielo dlugiego posta. To boli, ale nie strasznie. To takie szarpanie, jakby pilnikiem po skorze. Maly tatuaz robi sie 30-45 min, da sie wytrzymac. Jak bardzo boli, to prosisz o przerwe. Ja juz tego bolu prawie nie pamietam, a kota kocham.

Zaluje, ze przed chwila nie nakrecilam filmiku. Maniusia-Kocham-Wszystkich lezy jak basza na dywanie, a przed nia siedzi ze zwieszona glowa Maja w pozycji proszaco-pokornej. Nie wiemy, o co kaman, ale Maniusia wie i zaczyna wylizywac lepek Mai. Po chwili przestaje, a Maja tryka ja tym zwieszonym lebkiem i prosi o wiecej - prawie spadlam z kanapy, takie to bylo slodkie i zabawne :ryk: :1luvu:
Na koniec Maja wgryzla sie Marianowi w szyje i uciekla, ale bylo urocze ;)
Obrazek

Conchita

Post » Sob cze 02, 2012 6:55 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Conchita, musisz otworzyć nowy watek, bo Ci ten zamkną a link do nowego potrzebny :lol: :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob cze 02, 2012 11:42 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Wyobraziłam sobie tę scenkę z Manią i Mają.
:1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 06, 2012 16:53 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

A u mnie obok stadionu to nie tylko trawę malują na zielono ;)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Conchita

[poprzednia][następna]