Rysiek i Marchewka z rudomi.pl :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 20:31 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Agata&Alex pisze:Meldujemy się :mrgreen:
Fotki z pierwszej strony mnie powaliły na kolana :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Rysiek i Cyrek wyglądają jak bracia i do tego bliźniacy 8O 8O 8O

Fajnie, że jesteście :1luvu:

ja też od razu zauważyłam uderzające podobieństwo! tylko mój Rysiek nie ma takiej pięknej plamki na nosku jasnej :mrgreen:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Czw maja 13, 2010 20:36 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Wystarczy pumeks i plamka gotowa :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Piękne masz koty :1luvu:
Jeśli mają już fanów, to ja się dopisuję do fanklubu :piwa:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw maja 13, 2010 20:38 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Szczerze? To ja mało dbam o ten wątek :oops: , więc fanów tu mała garstka :(

bo jeszcze blog, jeszcze fanpage na facebooku...

a jeszcze gdzieś między tym normalne obowiązki ;)

zapraszam na bloga i FB, chociaż postaram się tutaj częściej bywać :)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw maja 13, 2010 20:41 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Strona już odwiedzona :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw maja 13, 2010 20:45 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

qlenka pisze:Tilli, wiesz, ja też sobie tego nie wyobrażałam, nie wyobrażam :cry: :cry: :cry:
i też mamy tylko 2 pokoje.
i zawsze jak się kładę spać to mi ich bardzo, bardzo brakuje i cierpię.
ale muszę uszanować zdrowie TŻa.
czasami przenoszę się na noc do drugiego pokoju żeby spać z nimi na kanapie :roll:

rozumiem Cie, qlenka, jakbym tak miala ogonkom zamykac drzwi przed nosem na noc, a wiadomo, kot towarzyska istota, to by mi za kazdym razem serce pękało, choc Twoje na pewno sa juz do tego przyzwyczajone - u mnie zadne drzwi nie moga byc zamkniete, bo zaraz takie drapanie, ze nie mozna nie otworzyc ;)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 13, 2010 20:46 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

qlenka pisze:dobrze, że chociaż mają jeszcze balkon dla swojej frajdy, właśnie go okupują kochane futra :mrgreen:

u mnie balkon limitowany, bo niezabezpieczony, wiec wyprowadzam je na spacer zawsze pod czujnym nadzorem ;)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 13, 2010 20:52 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

u mnie balkon pod stałą obserwacją, bo nie jest zabezpieczony, ale pod nami tyle mega wielki taras.

a co do tej sypialni... są grzeczne i nie drapią, ale Rysiek czasami miaukoli przez chwilkę pod drzwiami... wyobraź sobie co wtedy czuję... na samą myśl teraz łzy mam już w oczach... :cry:

ostatnio właśnie wczoraj wieczorem i to było takie dziwne... bo pytam TŻta (chyba nie ma dnia kiedy bym nie pytała), czy nie mogłyby, chociaż na próbę... on się nie zgadza... a wtedy to miaukolenie takie żałosne Ryśka... prawie się popłakałam, serce pękło na kawałeczki... :cry:

ale co ja mogę...

wpuszczam je tylko czasami, gdy go nie ma, albo chodzę spać na kanapę do drugiego pokoju, żeby z nimi...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw maja 13, 2010 20:59 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

nie wiem jaki jest powód, że TŻ nie chce spać z kotami. Nasze czasem są wyrzucane z sypialni, bo np. urządzają sobie o 5 nad ranem tor wyścigowy na naszym łóżku :evil:. potem pod drzwiami odbywają się płacze :roll:, ostatnio Szelka tak kombinowała, że drzwi do sypialni sama otworzyła 8O, wleciała nam do łóżka, tuląc się okropnie, bo ona się tak strasznie stęskniła za nami, no w końcu nie widziała nas jakieś 30 minut :roll:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw maja 13, 2010 21:05 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

alergia + astma...

+ powód, że on nigdy w rodzinnym domu nie miał zwierząt, dopiero będąc ze mną i może to jakiś psychiczny lęk?
wiem na pewno, że zrobiłby dla nich wszystko jak ja, gdy trzeba...
ale sypialnię chce mieć tylko dla siebie...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw maja 13, 2010 21:06 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Najważniejsze, że potrafiliście się dogadać! :mrgreen:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Czw maja 13, 2010 21:11 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

tak przypuszczałam :(
podziwiam go, że mimo choroby macie zwierzęta, szacunek dla niego. niejeden już dawno by się pozbył...
My jesteśmy wychowani ze zwierzętami, od zawsze coś mieszkało z nami :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw maja 13, 2010 21:17 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Kiedy się poznaliśmy był już Rysiek, potem wzięłam Marchewkę, bo jeszcze nie było między nami tej zażyłości ;) nie protestował więc.

ale szkoda mi bardzo, że sprawy tak się mają :(
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw maja 13, 2010 21:21 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

może kiedyś się przekona, jak to fajnie jest przytulić się do futra...
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw maja 13, 2010 21:26 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

mam go nawet na zdjęciach jak śpi z kotem... ale w salonie :roll:
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw maja 13, 2010 23:19 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich... rudych :) KONKURS!

Obrazek
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

[poprzednia][następna]