Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 17, 2008 10:03

Mrusieńko :placz: [']
Rak jest podły, we wrześniu zabrał moją Maniusię. Mrusieńko, pozdrów ode mnie Maniusię.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lis 17, 2008 10:12

Mrusiu [*]

mb współczuję :cry:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon lis 17, 2008 10:44

O Boże!

To straszne !

Bardzo Ci współczuję mb :( :( :(

Mrusieńko , śpij spokojnie koteczko [']

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Pon lis 17, 2008 10:49

Mrusia [*] :cry: :cry: :cry:

Mb, bardzo, bardzo Ci współczuję.

Na raka zmarła moja Pumcia. Umierała przez 1,5 roku. Minęły ponad cztery lata, a ja to wszystko wciąż pamiętam. :cry: Masz rację, że nie ma nic gorszego, niż takie powolne umieranie.

Cieszę się, że Mrusia zdążyła wyleczyć sobie pyszczek, nacieszyć się dobrym jedzonkiem, łądną pogodą, trochę przytyć. Nacieszyć się Tobą.
Dałaś jej coś najważniejszego: dobry dom. Po tym wszystkim, co przeszła.

Przytul pozostałe kotki. One wiedzą.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon lis 17, 2008 12:44

Rozumiem Twój ból MB....... Jednoczę się z Tobą całym sercem....to straszne , gdy opuszcza nas ktoś tak bliski ...... tak ciężko zapełnić pustkę ..... ale wiesz stworzyłaś kici ciepły , bezpieczny , pełen miłości dom , nie była osamotniona gdy odchodziła.....Ty byłaś z nią .......oszukując się wierzyłaś , że będzie zdrowa .... los chciał jednak inaczej ..... napewno Mrusia jakby mogła otarła by łapką Twoje płynące po policzkach łzy i podziękowała by Ci za troskę , za miłość , za dom , za to , że trafiła do Ciebie...... pomyśl ona już teraz nie cierpi.... nic ją nie boli.... teraz cierpisz TY...... jednoczę się całym sercem z Tobą....................
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Pon lis 17, 2008 14:01

:cry:
Mb, współczuję :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon lis 17, 2008 14:07

Bardzo mi przykro.
mb, ściskam
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Pon lis 17, 2008 17:09

Dziękuję, że jesteście ze mną.

Wydawało mi się, że jestem na to przygotowana - pierwsze guzki pojawiły sie 2,5 roku temu, były 4 operacje, w tym ostatnia z usunięciem węzła chłonnego.
A jednak jest to straszny cios, straszny.

Mrusia tak długo dobrze się czuła, że chciałam wierzyć, że jej schudnięcie w ostatnich tygodniach, gorszy nastrój, widoczne osłabienie są spowodowane wszystkim, tylko nie nowotworem. Pocieszyły mnie wyniki badań, o których pisałam. Ale ja już kiedyś widziałam, jak rak rozwija się powoli, nie dając wyraźnych objawów i nagle atakuje ze wzmożoną energią, zabijając w ciągu kilku dni. W przypadku Mrusi było identycznie.
Nie mogę przestać myśleć o jej biednym ciałku, którego górną połowę zaatakowały guzy tak liczne, że nie miałam nawet odwagi, żeby je policzyć.

Tak, to duża pociecha, że Mrusia cierpiała tak krótko i że nie musiałam podejmować decyzji o eutanazji. Nawet gdyby odbyło się to w domu, Mrusia bardzo by się bała obcego człowieka ze strzykawką.

Ale ja chciałabym, żeby Mrusia mogła nadal cieszyć się własnym domem, miseczką z jedzeniem i wygodnymi miejscami do spania.
Jej jedynym marzeniem było to, żeby nigdy nie opuszczać domu. A teraz musiała opuścić go na zawsze, po 3 latach zaledwie.

Mrusia była takim dobrym, mądrym kotem - kotem, który mówił. Komentowała wszystkie swoje czynności: pójście do kuwety, jedzenie, picie, układanie się do spania, mycie. Potrafiła zadawać pytania - jej intonacja głosu zmieniała się wtedy na pytającą.
Każdej nocy, przez te 3 lata, mruczała przez całą noc i leżała koło mnie, lub na moich plecach lub prawie na mojej głowie, oczywiście także mrucząc.

A dzisiaj w nocy było tak przeraźliwie cicho, zupełnie nie do zniesienia.

Poniżej umieściłam zdjęcia Mrusi z lat 2006, 2007 i 2008, na których widać, że dobrze się czuła i była szczęśliwa.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lis 17, 2008 18:10

Mrusia była śliczną i mądrą koteczką i zawsze taka będzie w Twoim sercu. Była u Ciebie szczęśliwa, a teraz taka jest w innym świecie, gdzie kiedyś wyjdzie Ci na spotkanie...
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon lis 17, 2008 18:21

anna09 pisze:Była u Ciebie szczęśliwa, a teraz taka jest w innym świecie, gdzie kiedyś wyjdzie Ci na spotkanie...

Wierzę, że tak właśnie będzie.
Ale na razie będę za nią strasznie tęsknić.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lis 17, 2008 19:12

Tesknic bedziesz juz zawsze.....ale za jakis czas ta tesknota bedzie do zniesienia.........wspołczuje i mocno przytulam

Koteńko [*] tam nie ma bólu i chorób....do zobaczenia
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon lis 17, 2008 19:18

Jakie piękne zdjęcia Mrusi.
Mb, Mrusieńka przez ostatnie trzy lata żyła w kocim raju. Dzięki Tobie.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon lis 17, 2008 21:22

Obrazek

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Pon lis 17, 2008 21:45

Mrusia (Japonka) ... [*]

:cry:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Pon lis 17, 2008 22:23

mb pisze: Obrazek Obrazek

Mb, Mrusia będzie zawsze w Twoim sercu. :cry:
Dałaś tej biednej koteczce dom i poczucie bezpieczeństwa. Byłaś z nią w zdrowiu i chorobie, na dobre i złe, do samego końca. :cry:

''jeśli w niebie nie ma kotów, to po śmierci, chę pójść tam, gdzie one idą''
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]