Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 29, 2008 11:14

casica pisze:Omijam wątki "dzieńdobrowe" czy jak im tam. Nie jestem w stanie przeryć się przez 10 stron radosnego pleple, żeby dotrzeć do meritum. Przekracza to moją nerwową wytrzymałość, a poza tym śmiertelnie mnie nudzi. Już o tym kiedyś pisałam, w wątku o wylewaniu żółci. Ja nie lubię, więc nie uczęszczam, jak ktoś lubi, to mówi bry i wkleja ikonki. Niech sobie będą i takie i takie.

tego typu sposób opisywania ma wydźwięk raczej pejoratywny i przedstawia Twoje zabarwienie anty, chociaż tolerancyjnie dopuszczasz istnienie innych wątków z Twojej wypowiedzi wynika, że są gorsze i niepotrezbnie zaśmiecają przestrzeń

widocznie nie ja jedna tak to odebrałam, skoro nastapiła taka aktywność "frakcji obronnej" i sprzeciw wobec segregacji
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt sie 29, 2008 11:15

Rachelinka pisze:Powtorze za soba i jeszcze za chyba Sihaja i casica :oops: ..usprawnijmy wyszukiwarkę, to pomoze nowym i nam samym, a nie 30000 podforów.
To bbardzo dobry pomysł, chyba najlepszy, bo póki co wyszukiwarka nie ma wystarczających opcji wyszukiwania i przez to... niestty trudno jest znaleźc to, czego się szuka (na jednym z forów, na którym się udzielam wyszukiwarka naprawdę działa cuda...) a skuteczna wyszukiwarka rozwiązałaby naprawde wiele problemów :)

hihi

Od: Pt sie 22, 2008 6:39

Post » Pt sie 29, 2008 11:24

Wojtek pisze:Przedstawiam tylko swój punkt widzenia, że nowy podział wprowadzi nowy bałagan, a nie porządek.

Twoj punkt widzenia jest mi bardzo bliski.

Jestem przeciwna tworzeniu nowego podforum, juz teraz wiem ze nie bede miala czasu tak czesto zagladac. Oznacza to w praktyce, ze bede tam niestety bardzo rzadko.
Nie umiem dzielic uwagi miedzy podfora, 2 to dla mnie duze wyzwanie do aktywnosci, 3 to maximum.

Kiedy widzialam takie rozszczepienia na innych forach, to tracily do mnie caly urok, poza tym ze moderatorzu ciagle suwali watki bez informowania mnie dlaczego i gdzie trafily. Czulam sie zagubiona.

Nie przeszkadza mi tutaj, ze watki spadaja, mam zwyczaja cofania sie kilka stron wstecz.
Ostatnio edytowano Pt sie 29, 2008 11:33 przez Anja, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt sie 29, 2008 11:28

Musiałabym przerzucać mój wątek raz tam,a raz siam,bo na początku wszystko było cacy,potem kot zaczął poważnie chorować,teraz znowu jest dobrze.

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pt sie 29, 2008 11:46

Fri pisze:[a rzeczywistość składa się z przeplatania sie sytuacji złych i dobrych, trudnych i zabawnych, pomocy od innych i załamywania rąk, umierania chorych kotów w amotności i wysypu wiosennych miotów, które znajdują domki, po co segregować fora na "tylko poważne", "tylko potrzebne", "tylko lekceważone", "tylko śmieszne", etc. czyli stwarzanie sztucznej, uporządkowanej cyber fantazji, nijak to się ma do prawdziwego życia

Tak jest...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sie 29, 2008 12:12

A propos watków pogaduszkowych.

Kiedyś były takie cykliczne wątki, na KŁ - Posty. Zostały zlikwidowane i zakazane :wink: oficjalny powód to przeciążenie serwera, de facto chodziło o pretensje, że obrabia się w nich d..ę różnym osobom.

Teraz taki pogaduszkowy charakter można odnaleźć w wielu wątkach na Kotach. Czyli - pogaduchy są potrzebne.

Różnica polega m.in. na tym, że kiedyś można było czytać Posty i sprawdzać kto i komu d..ę obrabia, pełna jawność. Obecnie z pw dowiaduję się, że w tym lub w tamtym wątku (do których nie zaglądam) moja d..a jest obrabiana.

:twisted: :twisted: :twisted:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sie 29, 2008 12:26

to może dałoby się wprowadzić dotatkową kolumne na tagi, którymi autorzy mogliby (jeśli uznają za stosowne) oznaczać wątki np. z pilnym pytaniem medycznym, albo adopcyjnym, albo łapankowym czy co tam jeszcze.
Wtedy forum pozostałoby jedno, ale trochę łatwiej byłoby je przeglądać i wybierać to, co się chce czytać?
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pt sie 29, 2008 12:30

Rachelinka pisze:
kristinbb pisze:

Proponuję zakazać pisania o czarnych kotach... :roll: :lol:

Phi,,, Krysiu wypraszam sobie..boniek sie zapłacze z zazdroci ze o nim nie bedzie wolno pisac...to o bialych tez nie :twisted:

Dobra...po znajomości proponuję zakazać pisania o białych kotach... 8)
Ostatnio edytowano Pt sie 29, 2008 12:33 przez kristinbb, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sie 29, 2008 12:32

kristinbb pisze:Dobra...po znajomości proponuję zakazać pisania o białych kotach... 8)

Ratunku! Dyskryminacja ze względu na kolor skóry! :twisted: :twisted: :twisted:

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sie 29, 2008 12:33

Greta_2006 pisze:
kristinbb pisze:Dobra...po znajomości proponuję zakazać pisania o białych kotach... 8)

Raczej sierści :P
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 29, 2008 12:34

ana pisze:to może dałoby się wprowadzić dotatkową kolumne na tagi, którymi autorzy mogliby (jeśli uznają za stosowne) oznaczać wątki np. z pilnym pytaniem medycznym, albo adopcyjnym, albo łapankowym czy co tam jeszcze.
Wtedy forum pozostałoby jedno, ale trochę łatwiej byłoby je przeglądać i wybierać to, co się chce czytać?

A co z wątkiem, który jest medyczno-adopcyjno-pogaduchowo-coś tam jeszcze?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 29, 2008 12:35

CoToMa pisze:
Greta_2006 pisze:

Raczej sierści :P

a to czarne koty nie mają czarnej skóry? 8O
ja myślałam, że czarnoskóre są :| :twisted:

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sie 29, 2008 12:36

problem z nowymi, którzy nie doczekują się pomocy odpowiedzi może wynikac z czegoś innego:
- każdy ma inny harmonogram przebywania na miau i sporo tematów z prośbą o pomoc pojawia się w godzinach pracy - niektórym trudno odpwiedzieć - a autor albo zdąży się zniecierpliwić, albo nie podnosi wątku, przez co trudno sie go dokopać

bardzo dobry pomysł z wątkiem podklejonym - "forumowicze, do których można ie zgłosić z konkretnym problemem"

- lub też pytania i problemy sie powtarzają: "zginął mi kot, co robić?" "kot sika poza kuwetą" "kot nie chce jeść suchej/mokrej karmy", i każdy ze starych forumowiczów już z pięćdziesiąt razy zdążył wcześniej na te problemy udzielić odpowiedzi, w pewnym momencie przychodzi zmęczenie materiału i po raz setny odpisuje: natychmiast do weta, albo: zrób badania moczu na to, na to i na to... i się odechciewa
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt sie 29, 2008 12:36

ana pisze:to może dałoby się wprowadzić dotatkową kolumne na tagi, którymi autorzy mogliby (jeśli uznają za stosowne) oznaczać wątki np. z pilnym pytaniem medycznym, albo adopcyjnym, albo łapankowym czy co tam jeszcze.

Z jednej strony byłoby to może niezłe, pod warunkiem, że nie byłoby nadużywane. Tylko wtedy powodowałoby to wyróżnienie rzucające się w oczy. Inaczej forum zacznie wyglądać jak choinka. I nic nie będzie można znaleźć, bo utoniemy w tych symbolach, oznaczeniach itp.

Ja jedynie jakoś mocniej zaznaczyłabym Kocie ABC.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt sie 29, 2008 12:38

Jana pisze:Różnica polega m.in. na tym, że kiedyś można było czytać Posty i sprawdzać kto i komu d..ę obrabia, pełna jawność. Obecnie z pw dowiaduję się, że w tym lub w tamtym wątku (do których nie zaglądam) moja d..a jest obrabiana.

:twisted: :twisted: :twisted:

Jana...
albo jesteś za ładna
albo za sławna..
Albo jedno i drugie razem wzięte... 8O 8O
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]