» Sob lut 16, 2008 12:47
zdecydowanie zdarzają się tymczasy wyjątkowe, z którymi niezwykle trudno nam się rozstać. te decyzje są bardzo trudne, jednak wydaje mi się, że jeśli kot ma bardzo duże szanse na wspaniały dom, jest piękny i kochany, to miziak, jakiego wszyscy szukają, to powinien odejść z dt do ds. sądzę, że jedynymi tymczasami, jakie powinny przeradzać się w domowników powinny być koty z małymi szansami na adopcję, przewlekle chore, niezbyt urodziwe, kalekie, takie, którymi raczej nikt się nie zainteresuje. przy takich kotach pojawiają się u mnie wątpliwości, czy inny dom na pewno zapewni kotu leczenie, jakiego będzie wymagał do końca życia, czy na pewno będzie kochał tak mocno, jak ja, czy tak samo będzie się troszczył. Gdybym miała możliwość zaadoptowania kolejnego kota, na pewno wzięłabym jakąś biedę, starą i pewnie schorowaną, taką, obok której inni przechodzą obojętnie. Jednak człowiek ma swoje słabości i trudno oprzeć się porywom serca.. Na pewno podejmiesz odpowiednią decyzję, Sis. wirtualne głaski dla Irci!