Ircia-BystreOczko.. moja dziewczynko, za bardzo Cię kochałam

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 13, 2008 16:04

Magic ma rację, jeśli zostawiłabym sobie Malutka, nie trafiły by do mnie z działek małe Pandziątka, gdybym zostawiła Pandę - nie zabrałabym z ulicy Filipka, itd, itd.
Do wszystkich się człowiek przywiązuje, chociaż niektóre są szczególne, takie, że poprostu łzy same lecą ma myśl o oddaniu... taki był Malutek i ostatnio Toluś.
Oddałam, wiem, że są szczęśliwe, a ja mam miejsce na kolejną bidę, która być może nie przeżyje, jeśli jej nie zabiorę do domu :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 13, 2008 21:47

Sis pisze:
wybijcie mi to z głowy, bo nie mogę mieć trzech kotów, nie będzie więcej tymczasów, nie nadaje sie do tego, za bardzo pokochałam Ircię............

wysłałam maila
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro lut 13, 2008 21:52

dzięki, dziewczyny, doczytuję i myślę i... nie wiem, co z tego myślenia będzie. coś tam będzie.
;)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro lut 13, 2008 21:58

Rób co Ci serce dyktuje, to Twoja decyzja.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro lut 13, 2008 22:10

rozum - Sylwek, Layla i Gryfik szczególnie i kilkunastu innych ogoniastych
serce - Bunia i Cardiamid

niczego nie żałuję

Tobie też życzę takiej decyzji, której będziesz pewna i nigdy nie pożałujesz

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lut 14, 2008 8:22

mokkunia pisze:rozum - Sylwek, Layla i Gryfik szczególnie i kilkunastu innych ogoniastych
serce - Bunia i Cardiamid

niczego nie żałuję

Tobie też życzę takiej decyzji, której będziesz pewna i nigdy nie pożałujesz

wlasnie i oto chodzi.
Pamietasz mokkuniu jak byla u mnie Szarlocia, byla tylko 4 dni a miala byc dluzej...odwiozlam ja w te pedy do Matahari bo bym jej nie oddala, zreszta Malgosia po jednym dniu tez juz jej nie oddala :)

Sa koty wyjatkowe! I jesli Ircia taka wlasnie jest dla Sis to niech jej nie oddaje.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lut 14, 2008 8:39

wiecie co, chyba muszę sie przespac kilka dni z tą sprawą. na teraz nie umiem podjac decyzji...... bo i tak i tak.

Sis

Post » Czw lut 14, 2008 9:15

Asiu, ja wiem, że bardzo pokochaliście Ircię i podejmiecie odpowiednią decyzję. Ja jednak wychodzę z założenia, ze jeśli kot ma szansę na dom, to powinien do niego iść, bo dzięki temu można pomóc kolejnym. Więc przychylam się do ikonki Ingi pukającej Ciebie w główkę :twisted:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob lut 16, 2008 12:25

Wiem co czujesz , bo ja zostawiłam sobie tymczaskę Porcelankę na zawsze ...i teraz mam trzy koty i sunię i od czasu do czasu jakiegoś tymczaska .W ogóle słabo nadaję sie na tymczasowy domek , gdyż ostatnia tymczaska Amelka też zmiękczyła moje serce i oddałam ją tylko dlatego , że znalazłam jej fantastyczny domek , domek jak ze snu . Pozdrawiam gorąco Beata.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lut 16, 2008 12:47

zdecydowanie zdarzają się tymczasy wyjątkowe, z którymi niezwykle trudno nam się rozstać. te decyzje są bardzo trudne, jednak wydaje mi się, że jeśli kot ma bardzo duże szanse na wspaniały dom, jest piękny i kochany, to miziak, jakiego wszyscy szukają, to powinien odejść z dt do ds. sądzę, że jedynymi tymczasami, jakie powinny przeradzać się w domowników powinny być koty z małymi szansami na adopcję, przewlekle chore, niezbyt urodziwe, kalekie, takie, którymi raczej nikt się nie zainteresuje. przy takich kotach pojawiają się u mnie wątpliwości, czy inny dom na pewno zapewni kotu leczenie, jakiego będzie wymagał do końca życia, czy na pewno będzie kochał tak mocno, jak ja, czy tak samo będzie się troszczył. Gdybym miała możliwość zaadoptowania kolejnego kota, na pewno wzięłabym jakąś biedę, starą i pewnie schorowaną, taką, obok której inni przechodzą obojętnie. Jednak człowiek ma swoje słabości i trudno oprzeć się porywom serca.. Na pewno podejmiesz odpowiednią decyzję, Sis. wirtualne głaski dla Irci!
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Sob lut 16, 2008 15:08

buuuu... a mi powiadomienia nie przychodziły... :( właśnie doczytałam... :)

Cieszę się, że Ircia ma szansę na najlepszy domek pod słońcem :)
Kiedy miałaby jechać do Kędzierzyna?

Wiem wredna jestem :twisted:
ObrazekObrazek
Obrazek

Suselek

Od: Sob paź 13, 2007 19:09

Post » Śro lut 20, 2008 11:45

Suselek pisze:Cieszę się, że Ircia ma szansę na najlepszy domek pod słońcem :) Kiedy miałaby jechać do Kędzierzyna?
Wiem wredna jestem :twisted:

To ja też będę wredna ... i zapytam: są już jakieś decyzje :?: :roll: :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw lut 21, 2008 9:23

Ja tez bym chciala wiedziec.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lut 21, 2008 11:44

nie ma decyzji

ostatni czas nie jest dla mnie dobrym czasem
minimalizuję straty

Sis

Post » Pt lut 22, 2008 9:31

Sis pisze:nie ma decyzji
ostatni czas nie jest dla mnie dobrym czasem
minimalizuję straty

No to w takim razie dla Sis i Irci - :aniolek: - na lepsze przedwiośnie :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]