Kitka, Cyryl i Hestia - cz. 2; i mała Alma :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 08, 2007 17:30

mój koci jakby-mężczyzna ostatnio zetkł się z dziećmi w róznym wieku:
wiek :arrow: ponadrok: naped na dwie nogi i odgłosy paszczowe wyrazopodobne - Frida dostał zawału, na niskich nóżkach chował się po kątach, wlazł za zasłonkę a gdy dzieciak zrobił dwa kroki w jego kierunku zaczął się trząść ze stresu, zgubił pół futra i musiałam drania reanimować...
wiek :arrow: 3miesiące: w foteliku, pachnące mlekiem, różowe, śpiące z początku a potem wymachujące kończynami i wydające nieidentyfikowalne dźwięki - Frida przyczajony za fotelem wyszedł po kwadransie, zbliżył się w tempie extremely-slow, niuchał noskiem, siadł tuż obok i wpatrywał się 8O jak posążek egipski bez ruchu, a potem z oparcia kanapy - starał się być jak najbliżej i żadnego stresu nie okazywał...

kocie wyobrażenia o śfffiecie dzifffne som...
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pon sty 08, 2007 20:29

Kicorek pisze:A dzieciatych znajomych nie mam :(

no wiesz?! :?

z tym lubieniem/nielubieniem dzieci różnie bywa.
Maja lubi niektóre dzieci, inne toleruje, przed innymi się dematerializuje, znaczy zaszywa się w naszej sypialni :-)
A bardzo lubi córkę sąsiadów - dziewczynka od najmłodszych lat opiekuje się małym pieskiem, wie jak podejść do zwierzaka, pogłaskać, porusza się spokojnie, nie wrzeszczy.
Za to jednego z naszych kuzynów nie lubi, unika jak ognia (wcale jej się nie dziwię ;-))
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Pon sty 08, 2007 23:58

Regata pisze:
Kicorek pisze:A dzieciatych znajomych nie mam :(

no wiesz?! :?

A no faktycznie, skleroza nie boli :oops:
To może zrobimy mały eksperyment, czy Jagódka tak ogólnie, czy akurat z tą jedną dziewczynką nie zagrało...

Przyszła agis i z jej pomocą obcięłam Wenie pazurki. Prawdopodobnie w lewej przedniej łapce ma wyrwany zewnętrzny pazur, bo za nic nie mogłam go namierzyć i palec jest jakby miękki. Wena nie znosi samotności, jak słyszy, że sie kręcę, to miauczy, w nocy niestety też... Mam nadzieję, że niedługo będę mogłą ją wypuścić na pokoje. I tak mi czasem zwiewa, a dziś się nawet nie zjeżyła, jak zobaczyła Cyryla i Hestię w przedpokoju :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto sty 09, 2007 0:04

Kicorek pisze:Wena nie znosi samotności, jak słyszy, że sie kręcę, to miauczy, w nocy niestety też... Mam nadzieję, że niedługo będę mogłą ją wypuścić na pokoje. I tak mi czasem zwiewa, a dziś się nawet nie zjeżyła, jak zobaczyła Cyryla i Hestię w przedpokoju :)

Kicorku, ona była rok w schronisku, myślę, ze nie takie rzeczy widziała.. choć fakt, Hestia mogła ją trochę dziwić.. bo kurczaków to jeszcze pewnie nie znała :wink: :D :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Wto sty 09, 2007 0:14

Za pierwszym razem, jak mi uciekła, to się zjeżyła. I początkowo buczała na moje koty przez drzwi łazienki. I nie wierzę, żeby była rok w schronisku, chyba że absolutnie nikt tam nie zaglądał. Tego kota nie da się nie zauważyć, nie tylko ze względu na urodę, ona sama pcha sie do człowieka.

A ruja w pełni :twisted:

Kicorek

Post » Wto sty 09, 2007 1:14

Pierwsze obcinanie pazurków można odhaczyć ;)
Nie pisałaś o ranach ciętych i drapanych, więc sądzę, że takowych nie było 8)

Wena buczała na koti, pewnie tylko tak na wszelki wypadek, bo ich przecież nie zna?
Może dała do zrozumienia, że tak łatwo to zjeść się nie da :wink:
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Wto sty 09, 2007 9:20

Szukam zdjęć tej kotuchy i szukam, a tu już tyle postów, że ho ho wstecz trzeba się wrócić. :D

Fajna kota, ciekawie umaszczona. A jaką ma śmieszną, foremną, okrągłą główkę. :D

Utalentowane ciotki zapraszam do siebie - Kropce pazurki odrosły. :twisted:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Wto sty 09, 2007 10:09

Kolorowa Wena jest boska :)

A Wasze rany cięte i szarpane jak się mają? :twisted: Bo że żadnych nie macie to nei wierzę :D

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto sty 09, 2007 10:15

Wena taka pastelowa pisanka jest :D
może na Wielkanoc będzie zapotrzebowanie :lol:
A że buczy na Cyryla no cóż chyba cię to nie dziwi ona już widzi jakie pomysły czają się w jego głowie :wink:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto sty 09, 2007 11:12

Ran ciętych ani szarpanych nie było :twisted:

Ale jest zmartwienie :(
Wena plami, zauważyłam pierwszy raz wczoraj w nocy, dziś rano też. Taka żółtawa wydzielina, trochę kleista, jakby ciut z krwią. Boję się, że to może być ropomacicze :(
Dziś po pracy do weta i jakby co, to moje plany odwracają się do góry nogami i sterylka będzie teraz, interwencyjna, a nie zwykła po wyleczeniu.
Nie byłam przygotowana na taki obrót sprawy...
Zaraz wrzucę na bazarek piękne duże puszki RC, może się komuś spodobają.

Mam nadzieję, że panikuję i to fałszywy alarm...

Kicorek

Post » Wto sty 09, 2007 11:21

Ja się wieczorem podepnę do zbiórki na sterylkę z małym kocim cudeńkiem 8)
Ale najpierw pojadę pozaprzyjaźniać się z Weną ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto sty 09, 2007 11:26

Kicorek pisze:Wena plami, zauważyłam pierwszy raz wczoraj w nocy, dziś rano też. Taka żółtawa wydzielina, trochę kleista, jakby ciut z krwią. Boję się, że to może być ropomacicze :(

mam nadzieje :roll: u mojej Mai zauwazył takze plamienie tuz po wzieciu jej ze schroniska,miala niestety cysty na macicy i poczatki ropomacicza,
mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto sty 09, 2007 12:29

Z Weną zaprzyjaźniać się nie trzeba :D
Jest zaprzyjaźniona z całym rodzajem ludzkim, pod warunkiem, że rodzaj ludzki nie grzebie w oczach ani w uszach :twisted:

Wystawiłam aukcje na sterylkę:
1. ŚLICZNE DUŻE ZIELONE WIADERKO RC http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=54697
2. SUPER HIPER DUŻA PUSZKA RC http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=54696

Kicorek

Post » Wto sty 09, 2007 13:04

Rany, dopiero ją wzięłaś i już takie problemy zdrowotne 8O . Oby wszystko poszło dobrze :ok: :ok: :ok: .
Biedna Wena.....
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto sty 09, 2007 14:07

gattara pisze:Rany, dopiero ją wzięłaś i już takie problemy zdrowotne 8O . Oby wszystko poszło dobrze :ok: :ok: :ok: .
Biedna Wena.....

może być i tak, że trafiła w odpowiednim momencie w odpowiednie ręce, i wszystko da się wyleczyć :ok:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

[poprzednia][następna]