Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.Pszczółki w DS w Łodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2016 7:31 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Podobno kuwetka zaliczona.To był chyba stres.Wczoraj kotki zostały wprowadzone na salony, poznały balkon.Lila ( czarna) i Luna ( burcia?) bawią się pięknie, mają apetyt, wsuwają surowe mięsko aż miło.Sucha karma zawsze w miseczce.To kociaki, rosną, muszą dużo jeść. Myślę, że wszystko będzie dobrze.Kontakt z domkiem mam, będą zdjęcia.
Agatka jest przesłodkim stworzeniem :1luvu: Odpoczywa od dzieci, bo chociaż były już samodzielne to ona czuła, że musi je pilnować, uczyła je polowania, no i jeszcze karmiła.Teraz może pomyśleć tylko o sobie.Jest bardzo drobniutka, ale je dużo, muszę już jej ograniczać trochę. Jest bardzo ciężka, zdumiewająco nawet jak na tak drobną istotkę. Nie przepada za noszeniem jej na rękach, ale bardzo lubi mizianki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 08, 2016 6:49 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w drodze do DS-u

Dostałam zdjęcia Pszczółek, ale robione telefonem i są kiepskiej jakości.Nieważne, ważne, że wszystko w porządku.
Widać wyraźną zmianę w zachowaniu Agatki. Staje się miziaczkiem. Jest bardzo grzeczna.Ona reaguje na swoje imię, zawsze przybiegnie, kiedy ją zawołam. Ma chyba syndrom pustej miski, często prosi o jedzenie.Boję się ją zapaść, jest taka drobniutka, nie chcę, aby była z niej beczka na cieniutkich nóżkach.
Agatka
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw wrz 08, 2016 8:17 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Co to za zmyłki. Drugi raz ściągnęłam te same foty :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw wrz 08, 2016 10:57 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

:oops: Już mi się myli, które wklejałam.
U Pszczółek wszystko dobrze, słyszałam przez telefon jak mruczą.Jedzą, bawią się, wychodzą na balkon, są przytulaśne.Rozrabiają oczywiście, ale domek był na to przygotowany, wszystkim się podoba, że małe takie zabawowe.
Agatka jest cudowną kotką, zaczęła się pięknie bawić.Ona jest bardzo lubiana przez inne koty, widziałam jak Monia ocierała się o nią, wylizywała uszka, a Monia do wylewnych nie należy. Agatka za wcześnie została mamą, była jeszcze sama kocim dzieckiem. Teraz odżyła, może zająć się tylko sobą, nie musi dbać o swoje dzieci.Była dobrą mamusią, karmiła je do końca, uczyła polować, przytulała je i wylizywała.Jest naprawdę kochana. Bardzo trudno robić zdjęcia czarnym kotom, ale postaram się.

ewar

Post » Pt wrz 09, 2016 6:37 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Wszystkie koty bawią się tym torem.Tutaj Agatka z Bohunem
Obrazek

ewar

Post » Nie wrz 11, 2016 6:03 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Agatka to sama słodycz :1luvu: Nareszcie może zająć się tylko sobą i jest nie tym samym kotem.Miziaczek z niej, bardzo lubi być głaskana. Bawi się pięknie, jej ulubioną zabawką jest tor z migającą piłeczką od agamalaga. Agatka zaczyna się bawić , natychmiast zjawiają się koci chłopcy i jest zabawa na całego.
Obrazek
Gabryś Agatkę wręcz uwielbia, od początku zresztą tak było.
Obrazek Obrazek
Nie zdążyłam ze zdjęciami, ale Monia też Agatkę lubi.Ociera się o jej główkę, wylizuje uszka.Myślę, że to dlatego, ze Agatka jest bardzo malutka, delikatna i grzeczna.

ewar

Post » Czw wrz 15, 2016 16:18 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Agatka bardzo lubi świeże powietrze i często śpi na balkonie, albo w otwartym oknie.
Obrazek Obrazek
Na kanapie też śpi
Obrazek
I w pościeli
Obrazek

ewar

Post » Nie wrz 18, 2016 15:07 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Wiem, że mało widać, ale ten kłąb czarnego futra to Bohun z Agatką :D
Obrazek

ewar

Post » Pon wrz 19, 2016 15:22 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Agatkę bardzo lubią pozostałe koty.Dzisiaj Benia dokładnie ją wylizała, przytuliła, obie kotki były zachwycone
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Michaś też bardzo lubi Agatkę
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro wrz 21, 2016 7:51 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Agatka lubi tekturowe pudła
Obrazek
Ona zresztą lubi wszystko i wszystkich.Jest przekochana, delikatna, grzeczna, dobrze ułożona.Ma piękne, lśniące futerko, ale jak to z czarnymi kotami bywa, trudno o dobre zdjęcia.Ona jest taka malutka, filigranowa, wygląda jak kociak przy pozostałych członkach stada.

ewar

Post » Śro wrz 21, 2016 15:14 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki w swoim domku.

Ładna ta Agatka :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Sob wrz 24, 2016 6:49 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Pszczółki wczoraj wieczorem wróciły.Pani poddała się, bo było siusiu na łóżku, wcześniej do budki wiklinowej.Natychmiast poprosiłam o zwrot kotków i na szczęście Marysia jechała do Stalowej Woli i mogła kotki przywieźć.Urosły bardzo, mają energii aż nadto, wciąż biegają po całym mieszkaniu.Są bardzo przytulaśne, mruczą jak traktory, Nie wiem, czy załatwiły się do kuwety, trudno mi to stwierdzić przy tylu kotach, ale nic poza kuwetą nie ma.Wczoraj była tylko brzydka, śmierdząca kupa którejś z Pszczółek.W kuwecie.Tyle.
Kotki teraz śpią przytulone do siebie na skórze na oparciu fotela.Potem wkleję zdjęcia.
Pani miała wcześniej kocurka ze schroniska, oddała go, bo zasikał wszystko.Oddała go. Chciała małe kociczki, żeby się to nie powtórzyło.A jednak.Coś tam musi być, skoro Pszczółki tak zareagowały.U mnie nie było z nimi takich problemów.
Koty zachwycone powrotem Pszczółek, biegały z nimi, bawiły się , no szał.Najmniej zadowolona jest chyba ...Agatka 8O
Pszczółki
Obrazek Obrazek
I jeszcze Agatka.Trudno jej zrobić zdjęcie, unika aparatu.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob wrz 24, 2016 7:52 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Dobrze, że akurat był transport i że humory dziewczynom dopisują.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob wrz 24, 2016 11:05 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Bardzo są szczęśliwe, przytulają się do kotów, Majka nawet próbowała ssać Benię, a ta nie protestowała.Wyciągają zabawki z wiaderka, chodzą do kuchni do Bartusia pobawić się jego terem z piłeczką i pięknie korzystają z kuwetki.Są takie słodziutkie :1luvu:

ewar

Post » Sob wrz 24, 2016 11:45 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Teraz zdjęcia ilustrujące to, co wcześniej napisałam,
Obrazek Obrazek Obrazek
A ten precelek to Gucia.Ma śliczne futerko
Obrazek
A jak one mruczą :lol: Nawet przygłuchawa osoba jaką jestem to słyszy wyraźnie.

ewar

[poprzednia][następna]