Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2016 20:50 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

No wlasnie chyba nie :(((((

Ja dzis leniwy wieczor mam :D Siedze slucham audiobooka :D Tojuz jest szczyt lenistwa - pierwszy audiobook - ale chyba wole ksiazki choc pewnie doslucham do konca...
Pixior mi towarzyszy pod kocykiem :) Caly szczesliwa :D

Taki ten weekend mial byc :) Leniwy :D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob sty 30, 2016 20:52 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sty 30, 2016 21:12 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

PixieDixie pisze:Czesc Kasiu i Ewciu!!

Kasia serial spoko :D Skonczylo sie wprawdzie na malej modyfikacji - serial + chipsy + kielbaski niemieckie z patelni + piwo! Po 2 odcinkach i1 piwie praktycznie zasnelam na kanapie :P Maz byl "zdegustowany " - Jescze nei ma polnocy! No toz to na mnie wlasnie pora :P i poszlam spac:D

Spalismy o zgrozo do 10:20!! NIenawidze tak dlugo spac!!!!!

My dzis szybkie biedronkowe zakupy, wslasnie wstawilam do pieca warzywa zeby sie podpiekly :) Do tego dodam kasze jaglana :D

Przylapalam dzis Nitke na polowaniu na golebia :D po 2 stronie okna:D jak zaczarowana siedziala :D

A musze isc okna pozamykac :D Bo dzisaj tak pieknie ze sie wietrzylo cale mieszkanie :D
Ale musz sprawdzic bo cos w radiu mowili ze jutro ma byc bialo!! po takim dniu dzisiaj jutro snieg!? nieee!!!!

Ja uwielbiam tak długo spać, a potem późno (albo w sumie już nad ranem) isć spać :D
My własnie wczoraj uruchomilismy Netflix, bo miesiąc jest bezpłatnie na przetestowanie i też będzie intensywne oglądanie. Na razie negocjujemy co oglądamy dzisiaj, bo gusty filmowe mamy kompletnie odmienne ;)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Sob sty 30, 2016 21:14 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

No w pl Netfllix podobno jeeest strasznie marny w tej polskiej wersji. Przegladalam liste i jakos nic mnie nie porwalo. Nawet nei ma House of Cards;(

Ogladalam wczoraj na HBO GO polski film "Zbliżenia". Takie polskie kino mniej komerycjne ... dajacy do myslenia film.

PixieDixie

Post » Nie sty 31, 2016 12:54 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Juz mam :D
Mogę sie zameldować :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie sty 31, 2016 12:56 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Odpoczywajcie bo po to jest niedziela, można poleniuchować i kołdering uskuteczniać :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 31, 2016 13:02 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Hej hej

Ja dziś siedzę w łóżku koty po mnie skaczą ....a ja zdycham

Maz albo mnie zaraził grypa żołądkowa albo 2 kieliszki wina mi zaszkodziły wczoraj. Obstawiam to pierwsze bo przez 3 dni jego męczyło... wczoraj mu przeszło. Do tego kobiece dni i jestem nie do życia. Czuje się jak by traktor po mnie przejechał. Maz robi obiad a ja leżę e łóżku. Czasem któryś kot przyjdzie ale chwilowo albo się gonią albo sepia u męża kaczkę :p

PixieDixie

Post » Nie sty 31, 2016 13:15 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

PixieDixie pisze:Hej hej

Ja dziś siedzę w łóżku koty po mnie skaczą ....a ja zdycham

Maz albo mnie zaraził grypa żołądkowa albo 2 kieliszki wina mi zaszkodziły wczoraj. Obstawiam to pierwsze bo przez 3 dni jego męczyło... wczoraj mu przeszło. Do tego kobiece dni i jestem nie do życia. Czuje się jak by traktor po mnie przejechał. Maz robi obiad a ja leżę e łóżku. Czasem któryś kot przyjdzie ale chwilowo albo się gonią albo sepia u męża kaczkę :p

Życzę zdrówka, grypa żołądkowa nawet konia powali a co dopiero taką kruchą kobietę, leż i wypoczywaj i pij elektrolity naprawdę stawiają na nogi.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 31, 2016 13:42 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Masz dobry pomysł z tym niewychodzeniem z łóżka. Na razie też to uskuteczniam (z podobnych powodów), leżę na kanapie pod kocem i przyniosę sobie kołdrę na dokładkę. O! To jest pomysł. Choć jak bym miała kaczkę w kuchni, to też bym chyba sępiła...

Do audiobooków podchodziłam sceptycznie. 2 lata temu sięgnęłam po raz pierwszy. I odczucie się potwierdziło. To nie dla mnie, nie podoba mi się. Jednak jeżeli było by coś takiego w czasach szkolnych, to z całą pewnością bym przesłuchała każdą lekturę (bo większość nie byłam w stanie przeczytać :oops: okropieństwa... obowiązkowe książki zaczęły mi się podobać dopiero od XX-lecia międzywojennego)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sty 31, 2016 14:30 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Asia bo to jest najlepsza metoda na niedziele! Dla mnie bomba!!

Jam am nadzieje ze mi przejdzie. mialam robic chinski rosol na jutro z pierozkami ...

No caly urok jest w czytaniu ksiazek choc... musze sie przyznac ze lubie czytac ksiazki na czytniku, znaczy nie przeszkadzaja mi. Mam taki na tzw e papierze. Rewelacyjnie zdaje egzamin na wyjazdach.

Zjadlam obiad. Zobaczymy co bedzie dalej. ale mezowej kaczki nie odmowie! :D
Koty nawet troszke tez dostaly. Teraz kazdy ulozyl sie w dogodnej dla siebie lokalizacji: Nicia w moich nogach, Pixie na komodzie na szlafroku - popoludniowa toalet ai widac ze beda miec mala drzemke. Ja mysle czy nei isc w ich slady ;)

PixieDixie

Post » Nie sty 31, 2016 14:43 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Ja się całkiem przestawiłam na czytnik książek. Za często się przeprowadzam, to było wyjątkowo niepraktyczne ciągać ze sobą całą biblioteczkę. Tak jest mi łatwiej. Lubię papierowe książki, ale jestem też praktyczna, a czytnik się bardzo sprawdził. A audiobooki lubię kiedy np. idę na siłownię albo pobiegać. Wolę to niż muzykę w słuchawkach, która zagłusza mi wszystko dookoła.

Grypie żołądkowej mówimy nie. Bardzo dobrze, że sobie odpoczywasz i regenerujesz siły. Życze szybkiego powrotu do pełni sił! :ok: Koty Cię nie chcą powygrzewać? :)

KatS

Post » Nie sty 31, 2016 14:49 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Chciałabym mieć czytnik. Do używania poza domem. Jednak torebka ważąca 5 kg to nie jest coś, na co jestem gotowa na co dzień. Natomiast biblioteczkę sukcesywnie gromadzę, uwielbiam widok książek na półce :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sty 31, 2016 14:53 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Ja tak samo lubię, zawsze byłam dumna ze swojego księgozbioru. Tymczasem jednak rozdałam to co miałam, a reszta leżakuje w komórce u rodziców. Przywiozłam ze sobą do Irlandii tylko kilka książek, bo za wiele ważą i staram się za bardzo nie kupować nowych (czasem się na cos skuszę). Czytnik to była super inwestycja :)

KatS

Post » Nie sty 31, 2016 15:01 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Ja tez lubie ksiazki. Choc w bytomiu wydawalo sie ze mamy ich sporo to po przeprowadzce okazuje sie ze mamy jeszcze miejsce na drugie tyle :D

Ja uwielbiam ksiazki kucharskie .... nie umiem sie czasem oprzec zeby nie kupic :D

Ja sobie czytnik tez chwale, ale ten na epapierze, te czytniki LCD to tylko oczy potem bola. Nasz kupilismy chyba za 300 zl wiec nie jakis z gornej polki a trzymie bateria rewelacyjnie - na 1 ladowaniu x ksiazek czytam ;) no teraz ten audiobook... wrocilam do lozka i slucham :) choc preferuje ksiazki czytac :D Ale w dniu takim jak dzisiaj jest to fajne rozwiazanie hihi

No Koty tak jak poderzewalam, spia w najlepsze jedynie Coco gdzies chyba buszuje albo spi u meza na biurku. Nicia spi u mnie w nogach :1luvu: :1luvu: :1luvu:

PixieDixie

Post » Nie sty 31, 2016 16:18 Re: Pixie, Nicia, Coco, Dixi[*] Nowy wątek cz.3

Ja kocham czytnik, rozwiązuje problem walenia się książek po kątach ;)
Oraz podgryzania ich przez Kurzyka. Dlatego czytnik sobie mocno chwalę ;). Ja mam Kindle i w moim mniemaniu nie ma lepszego czytnika - świetnie imituje książkę, do szczęścia brakuje mi jedynie zapachu tych starych książek ;).

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

[poprzednia][następna]