Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 24, 2015 11:24 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Hej Dziewczynki :)
U nas kolejny dzień pełen słońca :) Wczoraj szłam sobie do cioci do szpitala, który jest blisko mojego domku i sobie myślałam, jak dobrze mi się mieszka w tym Bytomiu :) Potem byłam u cioci, a ona też mówi, że w Bytomiu fajnie i w szpitalu każdy miły, że to aż niemożliwe. Personel taki sympatyczny, grzeczny. Nie to co u nas w Siemianowicach, tam w szpitalu nawet sobie nie zdajecie sprawy jaki personel jest wredny. Nie narzekam na pielęgniarki, bo je szanuję, ale tamtych nie potrafię. Sama tam leżałam i w stosunku do mnie były wredne, że byłam w szoku, jak można tak się odezwać. Ciocia też ma takie doświadczenia. A tam sama widziałam zupełnie inaczej.
Mało tego, w szpitalu w Siemcach się głoduje, trzeba mieć swoje jedzenie. Więc przyniosłam cioci trzy soczki, drożdźówkę, ciastka i gazetki. A zanim do niej dotarłam to zobaczyłam co mieli na obiad - pożywną ogórkową i na drugie danie ziemniaki, udko z kurczaka i kapustę i sos. Obiad pyszny i spory.
Wszystko się tu różni od Siemianowic. Nawet ciocia powiedziała, jest inna atmosfera, milsza i lżejsza niż w naszym mieście - Siemianowicach, bo my obie stamtąd :)

Byłam też u wetki, bo zapomniałam, że wiszę jej 15 zł, a akurat przechodziłam obok. Pytała co u dziewczyn. Powiedziałam jej, że na długi weekend jadą do babci - cieszyła się wetka, że panny będą miały wycieczkę. Opowiedziałam jej o obawach że okno otworzą, albo że Marysia na korytarz czmychnie - wetka się zmartwiła, ale zaraz powiedziała -eee może nie będzie tak źle :)

Komp dalej w naprawie :/ Pracują nad nim obecnie.

Dziś idę do szpitala, jadę na zajęcia i odbieram Wiki, a nim to się stanie to muszę posprzątać mieszkanie, bo Wiki wejdzie i się rozbeczy na widok tego bajzlu ;p

Wczoraj miałam doła - osoba z mojej doszywanej rodziny, baletnica, dziewczyna pełna życia, po szkole tanecznej zaczęła się skarżyć na bóle żołądka. Po wielu badaniach wykryto chorobę genetyczną - ma zajęty chorobą żołądek i jelita i pierwszy stopień nowotworu, a dziewczyna nie wiem czy ma 20 lat. Nie pamiętam co to za choroba, ale... [u]zdrowie "ile Cię cenić trzeba, ten tylko się dowie, kto Cię stracił"[/u] To straszne...
Ostatnio edytowano Pt kwi 24, 2015 12:09 przez klaudiafj, łącznie edytowano 3 razy
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt kwi 24, 2015 12:08 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Jak mi miło, gdy widzę osobę mieszkającą w miejscu, która kocha :) Fajnie :)
A z tą dziewczyną - trzeba mieć nadzieję, że leczenie dobrze pójdzie.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt kwi 24, 2015 12:13 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

:)) Mój m. wczoraj mi to samo powiedział - jak dobrze mi się mieszka w Bytomiu :D

Tyle, że do rodziny mam daleko :/ Ale ma to plusy i minusy :)

Wczoraj w końcu wypędzlowałam Marysi uszy - bo już dziwnie głowę przekręcała. Było kupę pretensji, krzyków, przekleństw i siłowania. Ale dałam radę. W ucholach sam brud, pajkączków nie widać. Użyłam do tego płynu z zapalenia ucha od Kitusi i maści po czyszczeniu i nie wiem czy mogę tego jeszcze używać. Potem długo Marysia chodziła z uszami klapniętymi, pewnie ta maść ją drażniła, ale później jej przeszło i galopowała jak perszing :)

Uciekam już, chyba do każdej z Was udało mi się zajrzeć :D

Ten Kitek to już nie wie co ma ze sobą począć - od godziny trąca mnie łapą, teraz drapie ze wszystkie pudła. Jedzenie ma, a jak idę za nią, żeby mi pokazała co chce to kręci się w kółko, bo sama nie wie czego chce. A teraz do tego wyje...

klaudiafj

Post » Pt kwi 24, 2015 12:28 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Chce się bawić :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt kwi 24, 2015 13:11 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Tym razem poprowadziła mnie do labiryntu, więc jej sama powyrzucałam z niego kulki, zjadla i poszła spać. Ale fakt, mało się z nią bawię, muszę to zmienić i wyjąć sznureczek jakiś.

Wczoraj w tym szpitalu był ksiądz - młody - może ze 35-38 l. Ciocia przyjęła komunię, po tym zaczęła sipsiać jakieś modlitwy. Ksiądz jak wychodził posłał mi powłóczyste spojrzenie jakie mężczyzna posyła kobiecie - znam to spojrzenie, nie można go pomylić z żadnym innym - KSIĄDZ takie rzeczy???? :ryk: :mrgreen: Do teraz widzę ten błysk w oku ;p Albo wyczaił że kryją się we mnie demony ;p ostatnio oglądam egzorcyzmy w sieci - jestem na bieżąco ;p

klaudiafj

Post » Pt kwi 24, 2015 13:22 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

:mrgreen: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt kwi 24, 2015 16:29 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

klaudiafj pisze:.
Wczoraj w tym szpitalu był ksiądz - młody - może ze 35-38 l. Ciocia przyjęła komunię, po tym zaczęła sipsiać jakieś modlitwy. Ksiądz jak wychodził posłał mi powłóczyste spojrzenie jakie mężczyzna posyła kobiecie - znam to spojrzenie, nie można go pomylić z żadnym innym - KSIĄDZ takie rzeczy???? :ryk: :mrgreen: Do teraz widzę ten błysk w oku ;p Albo wyczaił że kryją się we mnie demony ;p ostatnio oglądam egzorcyzmy w sieci - jestem na bieżąco ;p

Nie powinnaś się dziwić, za taką laseczką nawet ksiądz się obejrzy. Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt kwi 24, 2015 19:56 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Cześć Klaudus :ok: widzę ze zapowiada się ciekawa sobota :ok: relacja z marszu superbohaterów będzie ?;)

Kochana, z tymi pielegniarkami w szpitalach to różnie, to fakt :ok: ja w sumie nie mam złych wspomnień, ale wiem jak potrafią niektórych traktować 8O ciocia niech szybko z badań wychodzi :ok: kciuki aby wszystkie były w porządku :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob kwi 25, 2015 7:47 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Wlasnie wczoraj w radio, mówili o marszu Bohaterów w Bytomiu, a ja od razu mowie do koleżanki ze pewnie taka pewna Klaudia z forum bedzie fotografować bohaterów :D

Daj znać jak było i chetnie zobaczymy kilka zdjeć :1luvu:

U nas tez Moli czasami tak gada, ze nie wiemy o co chodzi :lol: uwielbiam te pyskówki :lol:
Ale to sie bawić i gździc sie chce czort mały :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob kwi 25, 2015 8:52 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Helo :) Bede na Marszu :) zdj bede robic ale nie wiem czy dam rade je wywolac, kompa bede miec dopiero we wtorek. Pomierzyli wszystko lacznie z bateria i gniazdo na wtyczke do baterii jest zepsute, a na stanie nie maja.
Na marszu bedziemy my, Wikusia i tesc :p
Obecnie jestem w szlafroku i starej pizamie - pomyslalam ze moglabym isc w tym wlasnie eleganckim stroju a na plecach miec napis - superśpioch ;)
Wiki okazalo sie ze wcale miala nie przyjechac i beczala caly dzien bo nie przeczytala ksiazki na poniedzialek. Wiec ma u mnie czytac. Nie wiem jak to zrobi. Trudno. Najwyzej m.jej przeczyta. Za chwilke wychodzimy.
Milego dnia moje Kochane Kocie Kolezanki ;*

klaudiafj

Post » Sob kwi 25, 2015 9:43 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

miłej zabawy :1luvu:

i czekam niecierpliwie na sprawozdanie z imprezy :D

stroju nie zmieniaj przed wyjsciem :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 25, 2015 10:06 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Miłej zabawy :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob kwi 25, 2015 17:09 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Obrazek
Obrazek
Urodziny dzień radosny,
Pełen kwiatów zapach wiosny.
Dziś chcę złożyć Ci życzenia,
Szczęścia, zdrowia, powodzenia.
Niech Ci słońce jasno świeci,
I w radości dzień przeleci.
Niech odejdą smutki troski,
By nastąpił dzień radości.
Te życzenia choć z daleka,
Płyną niby wielka rzeka.
I choć skromnie ułożone,
Są dla Ciebie przeznaczone.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob kwi 25, 2015 18:36 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

:piwa: :piwa: :piwa: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 25, 2015 19:41 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klauduś wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Kochana :birthday: :birthday: :birthday:
oczywiście dwudziestych jak co roku nie :wink: :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

[poprzednia][następna]